Gray Matters a reprezentat cu onoare România la Sziget Festival 2016

2

Gray Matters a reprezentat România anul acesta la Sziget Festival, prestigiosul eveniment internațional de muzică, în urma câștigării finalei pe România a competiției Sziget Talent (YOUROPEN Talent Contest).

Este pentru cel de-al doilea an în care o trupă românească reprezintă, în acest fel, țara noastră pe Europe Stage, formația alăturându-se unor alte nume locale cunoscute, precum GOLAN, Franfare Ciocarlia sau Satellites, care au fost prezente la evenimentul desfășurat între 10-17 august 2016 pe Insula Obuda din Budapesta, supranumită și “Insula Libertății”.

Cu multe emoții și entuziasm, trupa a oferit un show intens și antrenant publicului prezent în Ziua 0 la Europe Stage. Fie că erau participanți români veniți să susțină o trupă din propria țară sau străini care îi ascultau pentru prima dată, toți au răspuns imediat sound-ului intens al Gray Matters și au reacționat la îndemnurile trupei, punându-se în mișcare pe câmpia din fața Europe Stage și rămânând cu o experiență frumoasă de concert.

Gray Matters a intrat în line-up-ul binecunoscutului Sziget Festival în urma câștigării finalei pe țară a concursului Sziget Talent 2016, premiu pentru care s-au confruntat muzical cu alte 44 de trupe românești.

Sziget Talent este o competiție organizată în cadrul programului YOUROPEN de la Sziget Festival Budapesta, de către Sziget România în colaborare cu platforma de cultură alternativă COOPerativa Urbană, juriul de anul acesta fiind format din Raul Cojocaru (Revista Sunete), DJ Bully (Radio COOPerativa Urbana), Mihai Epure (mixtopia.ro) și Alin Pandaru (urban.ro).

YOUROPEN – Sziget International Talent Festival reprezintă deja o tradiție la nivel european, acest proiect desfășurându-se în 16 țări din Europa și având un eveniment dedicat: Sziget Talent.

5

Despre Gray Matters:

Gray Matters e îmbinarea a 4 materii gri, fiecare cu un stil și un caracter propriu, care se încăpățânează să aducă mereu ceva nou pe scenă, în sala de repetiții sau în studio. Muzica lor poate fi definită drept o căutare permanentă de modalități de expresie a stărilor de spirit prin muzică.

Motiv pentru care, rezultatul final e mereu în schimbare, mereu definit printr-o altă îmbinare a dozajelor fine de sunete, ca pe o paletă cromatică muzicală care acoperă un spectru larg de elemente sonore și de emoții. Altfel spus, Gray Matters reunește pe aceeași pânză 4 “materii” care își aduc împreună influențele și personalitățile pentru a demonstra că nu doar albul și negrul sunt relevante, ci și toate nuanțele de gri care fac puntea între două extreme: muzica electronică și cea rock.

Trupa, care în prezent pregătește primul EP, a luat naștere la începutul anului 2014, când toți cei 4 membrii, Laura (voce), Cătă (tobe), Mihai (bass) și Babu (chitara, synth/ sample) au început să lucreze împreună la sound-ul ce poate fi definit ca electro-alternative rock, o îmbinare inedită de electronic rock cu împletituri de alternative şi metal.

Mai multe piese live Gray Matters pot fi ascultate aici:

https://www.facebook.com/graymattersband/app/212104595551052/

Pagina oficială de Facebook: https://www.facebook.com/graymattersband/

 

Social

9,341FansLike
10FollowersFollow
109FollowersFollow
92SubscribersSubscribe

Publicitate

Html code here! Replace this with any non empty raw html code and that's it.

ULTIMELE ȘTIRI

Underwaves au lansat videoclipul piesei ‘Prayers’ si pornesc intr-un turneu national de promovare a noului single.

"Prayers" este o piesă reprezentativă pentru noi, o cântăm la toate concertele și am simțit nevoia să o și înregistrăm. Cumva, este o piesa...

Florence and the Machine lanseaza albumul “High As Hope”

Florence and the Machine lanseaza cel de-al patrulea album de studio, "High As Hope", un material asteptat cu nerabdare de fanii de pretutindeni, material care...

Festivalul “Zilele Basarabiei” la București – “O oră din trecut”

Organizaţia Studenţilor Basarabeni din Bucureşti desfășoară, în perioada 24-28 martie, cea de-a IX-a ediţie a Festivalului "Zilele Basarabiei". Evenimentul este prilejuit de împlinirea, la...

“Nu sunt faimos, dar sunt aromân”, nominalizat la marele premiu al Festivalului de Film Babel

Primul film din istoria cinematografiei vorbit în exclusivitate în limba aromână, „Nu sunt faimos, dar sunt aromân“ a fost nominalizat la categoria „Cel mai...

„Zilele culturii ruse”, ediţia a 2-a, Bucureşti, noiembrie-decembrie 2012

Ambasada Federaţiei Ruse la Bucureşti în colaborare cu Primăria Generală a Municipiului Bucureşti, Agenţia Federală de media şi comunicărilor de masă, Biblioteca Metropolitana Bucureşti, ...
Gray Matters a reprezentat România anul acesta la Sziget Festival, prestigiosul eveniment internațional de muzică, în urma câștigării finalei pe România a competiției Sziget Talent.Gray Matters a reprezentat cu onoare România la Sziget Festival 2016