Gradina Floreasca – Seara de film: “Aferim”

Seara-de-Film---Aferim---Event

Proiectia filmului “Aferim” va avea loc pe 14 iulie 2015, ora 21:30 la Grădina Floreasca (Bd. Mircea Eliade nr.16)

Pentru că un film este mai frumos alături de prieteni, Grădina Floresca dă startul seriei de evenimente Seara de film pe 14 iulie, la ora 21:30, cu proiecția filmului românesc ”Aferim!” de Radu Jude.

Distins cu Ursul de Argint pentru cel mai bun regizor la Festivalul Internațional de la Berlin, filmul relatează cu umor povestea unui polițist care pleacă împreună cu fiul său în căutarea unui sclav fugar, înȚara Românească a secolului 19.

Seara de film este un nou concept creat de Grădina Floreasca pentru cinefilii cu dor de aer proaspăt, care au ocazia să vizioneze la iarbă verde un film bun în compania pretenilor.

Cu filme cult, cool sau culturale, premiate la festivaluri de film din străinătate sau din România, Grădina Floreasca propune prin aceste seri de film o alternativă plină de verdeață la clasica ieșire la film, adăugând la mix atmosfera serenă de pe marginea piscinei, un pahar de vin bun, o apetisantă cină sau un desert plin de șarm.

Grădina Floreasca a fost deschisă în 2014 pe spațiul cu tradiție al Patinoarului Floreasca, oferind o oază de relaxare în tumultul orașului, departe de griji și de aglomerație. Cu grădină, terasă, restaurant și piscină, Grădina Floreasca este localizată pe strada Mircea Eliade nr. 16, la umbra copacilor din inima parcului cu același nume.

Aferim!” de Radu Jude

Premii: Ursul de Argint Berlin 2015 – cel mai bun regizor Radu Jude;  nominalizare Ursul de Aur Berlin 2015 – Radu Jude.

Regia: Radu Jude

Distribuție: Victor Rebengiuc, Luminiţa Gheorghiu, Şerban Pavlu, Gabriel Spahiu, Alexandru Bindea, Teodor Corban

Gen: dramă, istoric

Producție: România, Germania, Cehia, 2015

Durata: 108″

SINOPSIS

Unul dintre cele mai de amploare proiecte cinematografice româneşti din ultimii ani, ”Aferim!” este un film istoric a cărui acţiune are loc în Ţara Românească în 1835. Filmat în Munţii Măcinului şi în zona Mânăstirii Horezu în doar 25 de zile, ”Aferim!” prezintă cu umor aventurile zapciului Costandin, interpretat de actorul Teodor Corban, care, împreună cu fiul său, tânărul militar Ioniță, pleacă în căutarea unui rob fugar.

Prin costume, peisaje și muzică, pelicula recreează atmosfera unui tărâm autohton aflat pentru mai bine de patru secole sub stăpânire otomană. Premiat cu Ursul de Argint pentru cel mai bun regizor, Radu Jude, filmul a fost comparat de criticii de la Berlin cu ecranizarea americană premiată la Oscar ”12 ani de sclavie”.

Regizorul Radu Jude propune prin acest film o introspecție a mentalităților vremii respective -Țara Românească în secolul al 19-lea, tratând condiția femeii, a sclavului, dar și diferențele etnice în societatea perioadei pașoptiste.

Foarte apreciat la nivel internațional, ”Aferim!” a fost prezentat de publicația “Variety” ca “o reprezentare excepțională, profund inteligentă asupra unei perioade istorice-cheie, cu ramificații semnificative din acea epocă.”

PARTENERI MEDIA:

ALLTIMECLUBBING.RO, ANYPLACE.RO, B24FUN.RO, BESTMUSIC.RO, BEST-EVENT.RO, BINDIRIBLI.RO, INSTILULMEU.RO, IQOOL.RO, MUSICNIGHTS.RO, ORASULM.EU, REVISTA-ATELIERUL.RO, ROEVENTS.RO, SAPTESERI.RO, URBAN.RO, VINSIEU.RO

INTRARE LIBERĂ

Rezervări – 0740.250.360
Gradina Floreasca / Seara de film 01

—————————————-

LINK EVENIMENT FACEBOOK:

https://www.facebook.com/events/397183173806566/

Actualitate

Rock 100% Românesc: Trooper, Phoenix, Mustang, Green Shepherd, rock, masti si licurici

Pandemia de coronavirus, ne-a cam lasat fara evenimente culturale. Concertele sunt rare, cu lume putina, masti pe fata si...

Program concert Rock 100% Romanesc

În data de 11 septembrie 2020, Phoenix, Trooper, Mustang și Green Shepherd vor concerta pe scena teatrului de vară...

DansActorul ca fenomen al teatrului actual – LIVE Gala Hop

Gala Tânărului Actor HOP 2020, ediția a 23-a 3 - 6 septembrie 2020 / live streaming pe www.galahop.ro Teatrul Naţional „I....

RESITA ROCKS a lansat albumul ”Nascuti din foc”, o antologie a rockului din Banatul Montan

Proiectul RESITA ROCKS a lansat albumul ”Nascuti din foc”, un titlu sugestiv cu trimitere la vechiile traditii industriale ale...
- Advertisement -

Gala Tânărului Actor HOP 2020 – Live – 4 septembrie 2020

4 septembrie 2020 ora 21.00 - Concurs secţiunea Individual Teodora Daiana Păcurar Georgiana Vișan Răzvan Omotă Cristina Tudor Dragos Ioniță Concurs secţiunea grup „Unu pe doi”, cu...

Dirty Shirt aniversează 25 de ani printr-un concert special!

Chiar dacă pandemia de Covid 19 a făcut ca evenimentele rock să fie o raritate în această perioadă, maramureșenii...
- Advertisement -

Ce mai este nou?Citeste
www.roevents.ro

Recomandările redacțieiStiri
www.roevents.ro

X
X
X
X