Gradina Floreasca – Seara de film: “Aferim”

Seara-de-Film---Aferim---Event

Proiectia filmului “Aferim” va avea loc pe 14 iulie 2015, ora 21:30 la Grădina Floreasca (Bd. Mircea Eliade nr.16)

Pentru că un film este mai frumos alături de prieteni, Grădina Floresca dă startul seriei de evenimente Seara de film pe 14 iulie, la ora 21:30, cu proiecția filmului românesc ”Aferim!” de Radu Jude.

Distins cu Ursul de Argint pentru cel mai bun regizor la Festivalul Internațional de la Berlin, filmul relatează cu umor povestea unui polițist care pleacă împreună cu fiul său în căutarea unui sclav fugar, înȚara Românească a secolului 19.

Seara de film este un nou concept creat de Grădina Floreasca pentru cinefilii cu dor de aer proaspăt, care au ocazia să vizioneze la iarbă verde un film bun în compania pretenilor.

Cu filme cult, cool sau culturale, premiate la festivaluri de film din străinătate sau din România, Grădina Floreasca propune prin aceste seri de film o alternativă plină de verdeață la clasica ieșire la film, adăugând la mix atmosfera serenă de pe marginea piscinei, un pahar de vin bun, o apetisantă cină sau un desert plin de șarm.

Grădina Floreasca a fost deschisă în 2014 pe spațiul cu tradiție al Patinoarului Floreasca, oferind o oază de relaxare în tumultul orașului, departe de griji și de aglomerație. Cu grădină, terasă, restaurant și piscină, Grădina Floreasca este localizată pe strada Mircea Eliade nr. 16, la umbra copacilor din inima parcului cu același nume.

Aferim!” de Radu Jude

Premii: Ursul de Argint Berlin 2015 – cel mai bun regizor Radu Jude;  nominalizare Ursul de Aur Berlin 2015 – Radu Jude.

Regia: Radu Jude

Distribuție: Victor Rebengiuc, Luminiţa Gheorghiu, Şerban Pavlu, Gabriel Spahiu, Alexandru Bindea, Teodor Corban

Gen: dramă, istoric

Producție: România, Germania, Cehia, 2015

Durata: 108″

SINOPSIS

Unul dintre cele mai de amploare proiecte cinematografice româneşti din ultimii ani, ”Aferim!” este un film istoric a cărui acţiune are loc în Ţara Românească în 1835. Filmat în Munţii Măcinului şi în zona Mânăstirii Horezu în doar 25 de zile, ”Aferim!” prezintă cu umor aventurile zapciului Costandin, interpretat de actorul Teodor Corban, care, împreună cu fiul său, tânărul militar Ioniță, pleacă în căutarea unui rob fugar.

Prin costume, peisaje și muzică, pelicula recreează atmosfera unui tărâm autohton aflat pentru mai bine de patru secole sub stăpânire otomană. Premiat cu Ursul de Argint pentru cel mai bun regizor, Radu Jude, filmul a fost comparat de criticii de la Berlin cu ecranizarea americană premiată la Oscar ”12 ani de sclavie”.

Regizorul Radu Jude propune prin acest film o introspecție a mentalităților vremii respective -Țara Românească în secolul al 19-lea, tratând condiția femeii, a sclavului, dar și diferențele etnice în societatea perioadei pașoptiste.

Foarte apreciat la nivel internațional, ”Aferim!” a fost prezentat de publicația “Variety” ca “o reprezentare excepțională, profund inteligentă asupra unei perioade istorice-cheie, cu ramificații semnificative din acea epocă.”

PARTENERI MEDIA:

ALLTIMECLUBBING.RO, ANYPLACE.RO, B24FUN.RO, BESTMUSIC.RO, BEST-EVENT.RO, BINDIRIBLI.RO, INSTILULMEU.RO, IQOOL.RO, MUSICNIGHTS.RO, ORASULM.EU, REVISTA-ATELIERUL.RO, ROEVENTS.RO, SAPTESERI.RO, URBAN.RO, VINSIEU.RO

INTRARE LIBERĂ

Rezervări – 0740.250.360
Gradina Floreasca / Seara de film 01

—————————————-

LINK EVENIMENT FACEBOOK:

https://www.facebook.com/events/397183173806566/

Actualitate

Dirty Shirt featuring Caliu – Latcho Drom (Live Session, Casa Radio) – Video​

Maramureșenii de la DIRTY SHIRT au lansat un video, înregistrat live la Casa Radio din Cluj-Napoca, pentru piesa „Latcho Drom”, alături de...

Noi informatii cu privire la amanarea concertului Riverside / SoundArt Festival 2020

Dupa impunerea noilor restrictii legate de adunarile publice din 11.03.2020, organizatorii celor doua evenimente amanate, concertul Riverside si SoundArt...

Concertul tribut QUEEN de la Hard Rock Cafe este reprogramat pentru data de 18 septembrie

În urma situației create de răspândirea virusului Covid-19, concertul-tribut Queen programat pentru luna aprilie în Hard Rock Cafe este...

Luna Amară a lansat videoclipul „Tacerea”

Luna Amară a lansat videoclipul melodiei „Tacerea”, acesta putand fi urmarit mai jos: https://www.youtube.com/watch?v=CuCCrXEN3LI   „„Tăcerea” este despre paradoxurile societății în care...
- Advertisement -

Fiica si nepotica ei nu au putut. Cine ii implineste visul Mioarei Velicu? sau Cine este copilul de suflet al Mioarei Velicu?

Fiecare vis implinit face din lumea asta o lume mai buna, mai frumoasa. Sunt visuri la care renuntam si...

Dragos Moldovan lanseaza alaturi de trupa sa, Pandora, melodia „Asa cum sunt”

Dragos Moldovan, castigatorul Vocea Romaniei 2019, lanseaza alaturi de trupa sa, Pandora, melodia „Asa cum sunt”, al treilea single...
- Advertisement -

Ce mai este nou?Citeste
www.roevents.ro

Recomandările redacțieiStiri
www.roevents.ro

X
X
X
X