Golan, la Red Bull Music Studios din Berlin

0
158

Red Bull Music presents Sound Travels w. Golan – de la micul la marele Berlin, dincolo de granițe și bariere culturale.

Red Bull Music sărbătorește anul acesta 20 de ani de inițiativă în muzică. Aproape două decenii de culturi și genuri muzicale diverse și de artiști inovatori, de sprijinire a unor minți creative și a unor proiecte muzicale unice.

Iar conceptul Red Bull Music presents Sound Travels w. Golan, sintetizează perfect acești douăzeci de ani, pentru că nu este doar despre muzică – este despre felul în care aceasta depășește granițele culturale și de limbă, despre cum ea poate fi relevantă indiferent de diferitele contexte sociale în care este pusă.

Proiectul încurajează creativitatea, dezvoltatea artistică și inovația unor artiști de excepție, având în centrul atenției trupa Golan, care va avea parte de patru zile de înregistrări la Red Bull Music Studios în Berlin, ocazia perfectă de a experimenta cu sunete noi, de a testa idei și de a profita de frenezia creativă a unui oraș recunoscut pentru diversitatea culturală și libertatea sa – creativă și nu numai.

Soundul Golan e internațional și versatil, nu e pudrat cu teme și motive de interes local sau cu armonii care să-ți gâdile orgoliul naționalist. Se potrivește perfect, așadar, proiectului Red Bull Music presents Sound Travels, în cadrul căruia Golan primește un boost de creativitate direct din inima Berlinului, acolo unde cei trei membri ai trupei vor avea parte de o sesiune de înregistrări în Red Bull Music Studios, un spațiu creativ care le va permite să se joace cu ideile și să experimenteze într-un fel cu totul unic:

într-o fostă centrală electrică din anii 20, renovată cu un design pus la punct de Optimist Design din Los Angeles, Golan va avea, între 3 și 6 aprilie, ocazia să se joace cu idei noi și să profite de energia creativă a orașului cunoscut – și nu degeaba – pentru o scenă muzicală underground care l-a transformat în ultimele decenii într-un remarcabil hub creativ.

Alegerea Berlinului nu e, de altfel, deloc întâmplătoare. Berlinul – poate și din cauza istoriei sale zbuciumate – trăiește și vibrează complet diferit de alte capitale europene, dansează după propriul ritm, pe care e imposibil să nu-l simți.

De la oamenii care te înconjoară și care nu se tem să-și manifeste personalitatea prin accesorii și stil vestimentar care transmit un puternic mesaj de individualitate, până la squaturile din Kreutzberg și viața de noapte, de la multitudinea și diversitatea de proiecte culturale care combină muzica cu performance art-ul sau diverse instrumente digitale la oferta gastronomică amețitoare a orașului – toate acestea transformă Berlinul în locația perfectă pentru experimente și creație.

Red Bull Music presents Sound Travels nu înseamnă, așadar, doar o călătorie sau patru zile în studio – înseamnă un contact direct și foarte personal între personalitatea muzicală a formației Golan și un oraș a cărei complexitate reprezintă o sursă de inspirație pentru artiști din toată lumea de decenii întregi.

Cei trei producători ai trupei Golan care urmează să călătorească la Berlin, Alex, Mihai și Florian, au backgrounduri foarte diferite (studii de muzică la Conservator și experiență în producție muzicală), ceea ce dă compozițiilor un vibe unic și foarte ușor de reunoscut în contextul scenei muzicale românești, care oricum s-a îmbogățit considerabil în ultimii ani cu artiști din ce în ce mai curajoși și cu personalități puternice.

Cu alte cuvinte, concurența nu e mică, dar Golan au pus la punct un produs muzical care se detașează și care-i plasează, de departe, printre cei mai buni. Și ascultabili.

“Suntem foarte bucuroși să petrecem mai multe zile în studiourile Red Bull Music din Berlin și să avem oportunitatea de a compune inspirați de aerul și peisajul urban berlinez. Berlin este un oraș de care suntem atașați, în care am concertat și pe care l-am și vizitat adesea în timpul liber,” au declarat membrii trupei Golan.

Cu încăperi învelite în cupru și un design gândit în primul rând în termeni de acustică, dar și de stimulare a creativității, Red Bull Music Studios a găzduit în ultimii ani artiști precum Macklemore, Raf Camora, Bausa, Genetikk sau rapperul bosniac Frenkie, dar și absolvenți ai Red Bull Music Academy, precum Lafawndah sau Silkersoft.

Genul de muzicieni care ajung, de altfel, și în București, că nu degeaba l-a botezat Lonely Planet „noul Berlin”. Iar între 3 și 6 aprilie, Golan vor avea ocazia să trăiască, la rândul lor experiența unei sesiuni în Red Bull Music Studios.

Și pentru că fiecare aventură are nevoie de o încheiere pe măsură, celebrarea celor patru zile de experimente creative în studio se va face printr-un turneu, o serie de trei concerte în București, Iași și Cluj Napoca.