Georgiana Onuti face arta din traditiile bucovinene de iarna!

Micuta artista isi traieste copilăria prin pastrarea traditiei bucovinene…

Ea readuce in fiecare an la lumina obiceiurile de iarna, obiceiuri păstrate de sute de ani din generație in generatie – Jocul caprei, Jocul mosilor, Jocul calutilor, care „sunt sfinte si merita pastrate cu orice pret”- dupa cum ea insasi declara.

Artista de doar 12 ani face parte din   ansamblul Mostenitorii Bucovinei, condus de profesorul Carolica Bordea si este mare iubitoare a cantecului popular si folclorului sub toate formele si aspectele: „Folclorul vine cu poezia si tabloul sau din trecut, cu povestea vietii oamenilor, descrisa arhaic, iar eu, de cate ori ascult cantecele artistilor mari, imi si imaginez ca pe un film-mesajul si continutul textului din cantec”, spune Georgiana.

Nascuta si crescuta in frumoasa Bucovina, zona in care obiceiurile sunt inca vii in fiecare sat si oras, artista participa activ alaturi de sute de oameni la punerea traditiilor in scena in fata publicului. „Luna Decembrie e un spectacol total si oamenii vin cu copii mici si ne urmaresc. Suntem sute de colindatori si dansatori care ridicam traditiile si obiceiurile la rang de arta. Asa m-am atasat si eu de cantec, de obiceiuri, deoarece si eu mergeam de fiecare data alaturi de parintii mei sa vad spectacolul impresionant. Ma simt atasata de tot ceea ce este autentic romanesc si ne reprezinta ca popor”, adauga ea.

Cu o activitate febrila in domeniul artistic, Georgiana are in permanenta piese in lucru. In urma cu doua luni a inregistrat un cantec despre Bucovina, prin care a vrut sa exprime maretia locului ce pentru ea inseamna acasa.

Dupa ce anul trecut a lansat de Craciun o ruga emotionanta catre Mos Craciun pentru copiii necajiti – „Mos Craciune, Mos Craciune”, luna aceasta ea a inregistrat un alt cantec pentru anul nou, mai exact pentru momentul trecerii dintre ani, urmand ca in lunile ianuarie si februarie ale anului 2020 sa lanseze alte melodii, surprize pentru fanii ei.

Ofer in dar romanilor cu ocazia sfintelor Sarbatori un mix de colinde si obiceiuri, prin care vreau sa transmit dragostea sufletului meu pentru oameni! Va doresc tuturor sanatate, bucurii de la cei dragi si pentru cei dragi, un an nou binecuvantat!”, suna mesajul talentatei artiste.

Actualitate

“LIA (RAMAI CUMVA)”, VARIANTA ACUSTICA, IN PREMIERA IN CADRUL EVENIMENTULUI “ACOUSTIC SATELLITES”, 9 IULIE, CLUB QUANTIC Green Shepherd canta in deschiderea concertului!

“LIA (Ramai cumva)”, cel mai nou single al grupului DAYS OF CONFUSION, va putea fi ascultat in varianta acustica,...

Maximum Rock Festival 2021

Suntem extrem de bucuroși să anunțăm oficial că Maximum Rock Festival 2021 (Open Air) va avea loc, în perioada 04 – 05...

GREEN SHEPHERD CANTA IN DESCHIDEREA CONCERTULUI DAYS OF CONFUSION, “ACOUSTIC SATELLITES”

 Bucurestenii de stoner rock - GREEN SHEPHERD - vor fi invitatii din deschiderea concertului DAYS OF CONFUSION, “Acoustic Satellites”,...

Luna Amară – CONCERT LIVE STREAMING – din Music Hub

SÂMBĂTĂ 11 IULIE https://www.facebook.com/events/783437465796929/ PRIMUL CONCERT LUNA AMARĂ după Starea de Urgență După luni de absenta, Luna Amară va susține primul concert propriu în...
- Advertisement -

“ACOUSTIC SATELLITES”, CONCERT DAYS OF CONFUSION, PE 9 IULIE, IN QUANTIC CLUB

Dupa o lunga perioada in care muzica s-a cantat in mare parte in mediul online, usor incercam sa revenim...

Paula Hriscu, o „Regina Pădurii” modernă

Preocupată serios de lifestyle, Paula Hriscu, cantăreața de muzică populară cu un debut spectaculos, surprinde prin atitudinea avantgardistă pe...
- Advertisement -

Ce mai este nou?Citeste
www.roevents.ro

Recomandările redacțieiStiri
www.roevents.ro

X
X
X
X