Gala de deschidere OWR, edita a-15-a

Vineri, 13 mai, am ajuns la Muzeul National de Arta al României (MNAR) – sala AUDITORIUM, unde a avut loc gala de deschidere a editiei a 15-a a proiectului One World Romania.

Editia din acest an a inceput cu o proiectie speciala a filmului documentar „A.I. at War”, regizor Florent Marcie. interesant cum acel robotel simpatic, invata, evolueaza cu fiecare experienta si intrebare pusa. el este alaturi de regizor in 3 ocazii, in 3 zone de conflict, una dintre ele fiind Paris 2018. (Jachetele Galbene ).

Festivalul One World revine în 2022 cu peste 60 de filme de lungmetraj, mediumetraje și scurtmetraje internaționale, majoritatea în premieră națională. Și în acest an, proiecțiile vor avea loc în două etape: fizic între 13-23 mai, în București, la Cinema Elvire Popesco, ARCUB, Cinemateca Eforie și alte locații indoor și outdoor din capitală, și online, în toată țara, între 23-31 mai.

Tema principală aduce în prim-plan interacțiunea dintre om și mediu, fie el natural sau construit, și abordează holistic noțiunea de „ecologie”, atât din perspectiva individului, cât și a mediului în care trăim.

One World România păstrează secțiunile tematicilor tradiționale ale festivalului: legate de statul de drept și justiția socială, drepturile persoanelor LGBTQ+, refugiați și imigranți, persoanele marginalizate din motive economice, culturale, rasiale. Pe lângă explorarea triadei minte-corp-mediu, ediția de anul acesta aduce în focus una dintre cele mai urgente probleme ecologice: dispariția tot mai accelerată a solului fertil.

Competiția va cuprinde cele mai incitante filme din selecția de anul acesta, și va fi arbitrată de două jurii: unul format din trei profesioniști de talie internațională și unul din liceeni din întreaga țară.
Abonamentele pentru perioada 13-22 mai, în locații fizice din București sunt disponibile în număr limitat (50) și asigură intrarea la toate proiecțiile festivalului și accesul la catalog. Nu include accesul la gala de deschidere a festivalului, concerte și la alte evenimente speciale.

Programul festivalului va fi disponibil pe www.festival-oneworld.ro.

 

 

Actualitate

Cei care deţin un abonament la Urban Blues Fest pot primi un premiu surpriză la încheierea festivalului

Cei care se grăbesc să intre în posesia unui abonament pentru ediţia de toamnă Urban Blues Fest vor intra...

Reguli de acces si program concert TROOPER/INTELLIGENT MUSIC PROJECT/OLYMPUS MONS

Trooper Romania  și Intelligent Music Project  vor concerta la Arenele Romane din București în data de 24 septembrie 2022....

La pas prin atelierele UAP din Piața Amzei Se deschid spațiile de creație ale unora dintre cei mai importanți artiști din România

Nicolae Comanescu, Roman Tolici sau Elena și Marcel Scutaru, printre artiștii care își deschid atelierele în cadrul unui circuit...

IAN la Arenele Romane: Program si Reguli de acces

IAN, cel mai influent artist al culturii urbane din Romania, urca pe scena Arenelor Romane pe 1 Octombrie, la...
- Advertisement -spot_imgspot_img

Emperor, SAMAEL si Pain of Salvation la ARTmania Festival 2023

SAMAEL și Pain of Salvation completează line-up-ul festivalului, noi nume importante urmând să fie anunțate în curând   Abonamente disponibile...

Three Days Grace la Arenele Romane: Program si reguli de acces

Canadienii de la Three Days Grace revin in Romania la 5 ani dupa ce au fost headlinerii Shine Festival....
- Advertisement -spot_imgspot_img

Ce mai este nou?Citeste
www.roevents.ro

Recomandările redacțieiStiri
www.roevents.ro

X
X
X
X