“Frumusetea în Grecia Preistorica” prezenta miercuri, 29 noiembrie, la Muzeul National al Banatului Timisoara

În contextul expoziției internaționale “Heinrich Schliemann – Descoperitorul Troiei”, găzduită în premieră națională de Muzeul Național al Banatului Timișoara, vizitatorii au privilegiul de a redescoperi câteva dintre cele mai reprezentative repere din istoria Greciei preistorice, în cadrul unui nou eveniment.

Inspirat din frumusețea Greciei preistorice, evenimentul va avea loc miercuri, 29 noiembrie, începând cu ora 17:00, în mansarda B2 la Muzeul Național al Banatului Timișoara. Pe lângă oportunitatea vizitării expoziției Heinrich Schliemann – Descoperitorul Troiei, moda Greciei preistorice va fi readusă în zilele noastre prin mijloace de expresie ale unui artist, de această dată prin intermediul unei prezentări de modă epice, concepută de Casa de Modă Ellis by Eli Lăslean.

Colecția vestimentară ce poartă semnătura creatoarei Eli Lăslean a fost gândită și creată să reproducă câteva dintre lucrările semnificative pentru istoria artei. Eli Lăslean este renumită pentru atenția extraordinară acordată celor mai mici și aparent nesemnificative detalii, și, de asemenea, se clasează printre designerii preferați ai Primei Doamne a României.

Viziunea inovativă a creatoarei Aldona Pintea din Timișoara asupra bijuteriei va adăuga un plus de eleganță ținutelor vestimentare realizate în stil grecesc. Asemenea unor zeițe antice, cu părul ornamentat cu elemente florale, perle sau alte paiete în nuanțe de auriu, alb sau argintiu și un machiaj delicat recreat de Antoanela Sopa (Kelly Image), modelele vor defila sub privirile celor prezenți, inspirând puritate, noblețe și eleganță. Incursiunea în trecutul îndepărtat al Greciei se va încheia în aceeași notă versatilă și elegantă, cu un cocktail de socializare.

Expoziția Heinrich Schliemann – Descoperitorul Troiei de la Muzeul Național al Banatului Timișoara, poate fi vizitată până la data de 25 februarie 2018. Programul de vizitare este de marți până duminică, între orele 10- 18, la BASTIONUL THERESIA, STR. MARTIN LUTHER NR. 4.

Expoziția cuprinsă în ”Proiectul minimal al evenimentelor culturale 2017”, reprezintă o colaborare cu Muzeul de Pre- și Protoistorie din Berlin și aduce în prim plan viața și cariera marelui arheolog Heinrich Schliemann (1822-1890). Alături de colecția de obiecte și manuscrise personale a celebrului descoperitor german donată muzeului din Berlin, vizitatorii vor putea admira artefacte unice, alese din descoperirile făcute la Troia și Micene.

În cadrul acestei expoziții poate fi admirată măestria orfevrăriilor care au creat obiectele din așa numită „comoară a lui Priam”, aduse în replică la Timișoara, orginalele aflându-se la Muzeul de Artă Puskin din Moscova. Aducerea acestor bunuri muzeale de excepție a fost posibilă datorită fondurilor generoase alocate de către Consiliul Județean Timiș și a strânselor legături culturale și științifice dintre Muzeul Național al Banatului și Muzeul de Pre- și Protoistorie din Berlin.

Expoziția se adresează publicului larg și are ca obiectiv prezentarea unei personalități de marcă a arheologiei, care prin dedicația lui a contribuit masiv atât la fundamentarea metodelor de cercetare, cât și la prezentarea rezultatelor acestora tuturor iubitorilor de istorie. Expoziția internațională „Heinrich Schliemann – Descoperitorul Troiei” aduce pentru prima dată în România vase ceramice și de argint, idoli de marmură, obiecte de bronz, și multe altele.

 

Mai multe detalii pe pagina de Facebook a expoziției:   https://www.facebook.com/MuzeulBanatuluiTimisoaraOficial/

Actualitate

Dirty Shirt featuring Caliu – Latcho Drom (Live Session, Casa Radio) – Video​

Maramureșenii de la DIRTY SHIRT au lansat un video, înregistrat live la Casa Radio din Cluj-Napoca, pentru piesa „Latcho Drom”, alături de...

Noi informatii cu privire la amanarea concertului Riverside / SoundArt Festival 2020

Dupa impunerea noilor restrictii legate de adunarile publice din 11.03.2020, organizatorii celor doua evenimente amanate, concertul Riverside si SoundArt...

Concertul tribut QUEEN de la Hard Rock Cafe este reprogramat pentru data de 18 septembrie

În urma situației create de răspândirea virusului Covid-19, concertul-tribut Queen programat pentru luna aprilie în Hard Rock Cafe este...

Luna Amară a lansat videoclipul „Tacerea”

Luna Amară a lansat videoclipul melodiei „Tacerea”, acesta putand fi urmarit mai jos: https://www.youtube.com/watch?v=CuCCrXEN3LI   „„Tăcerea” este despre paradoxurile societății în care...
- Advertisement -

Fiica si nepotica ei nu au putut. Cine ii implineste visul Mioarei Velicu? sau Cine este copilul de suflet al Mioarei Velicu?

Fiecare vis implinit face din lumea asta o lume mai buna, mai frumoasa. Sunt visuri la care renuntam si...

Dragos Moldovan lanseaza alaturi de trupa sa, Pandora, melodia „Asa cum sunt”

Dragos Moldovan, castigatorul Vocea Romaniei 2019, lanseaza alaturi de trupa sa, Pandora, melodia „Asa cum sunt”, al treilea single...
- Advertisement -

Ce mai este nou?Citeste
www.roevents.ro

Recomandările redacțieiStiri
www.roevents.ro

X
X
X
X