“Frumusetea în Grecia Preistorica” prezenta miercuri, 29 noiembrie, la Muzeul National al Banatului Timisoara

În contextul expoziției internaționale “Heinrich Schliemann – Descoperitorul Troiei”, găzduită în premieră națională de Muzeul Național al Banatului Timișoara, vizitatorii au privilegiul de a redescoperi câteva dintre cele mai reprezentative repere din istoria Greciei preistorice, în cadrul unui nou eveniment.

Inspirat din frumusețea Greciei preistorice, evenimentul va avea loc miercuri, 29 noiembrie, începând cu ora 17:00, în mansarda B2 la Muzeul Național al Banatului Timișoara. Pe lângă oportunitatea vizitării expoziției Heinrich Schliemann – Descoperitorul Troiei, moda Greciei preistorice va fi readusă în zilele noastre prin mijloace de expresie ale unui artist, de această dată prin intermediul unei prezentări de modă epice, concepută de Casa de Modă Ellis by Eli Lăslean.

Colecția vestimentară ce poartă semnătura creatoarei Eli Lăslean a fost gândită și creată să reproducă câteva dintre lucrările semnificative pentru istoria artei. Eli Lăslean este renumită pentru atenția extraordinară acordată celor mai mici și aparent nesemnificative detalii, și, de asemenea, se clasează printre designerii preferați ai Primei Doamne a României.

Viziunea inovativă a creatoarei Aldona Pintea din Timișoara asupra bijuteriei va adăuga un plus de eleganță ținutelor vestimentare realizate în stil grecesc. Asemenea unor zeițe antice, cu părul ornamentat cu elemente florale, perle sau alte paiete în nuanțe de auriu, alb sau argintiu și un machiaj delicat recreat de Antoanela Sopa (Kelly Image), modelele vor defila sub privirile celor prezenți, inspirând puritate, noblețe și eleganță. Incursiunea în trecutul îndepărtat al Greciei se va încheia în aceeași notă versatilă și elegantă, cu un cocktail de socializare.

Expoziția Heinrich Schliemann – Descoperitorul Troiei de la Muzeul Național al Banatului Timișoara, poate fi vizitată până la data de 25 februarie 2018. Programul de vizitare este de marți până duminică, între orele 10- 18, la BASTIONUL THERESIA, STR. MARTIN LUTHER NR. 4.

Expoziția cuprinsă în ”Proiectul minimal al evenimentelor culturale 2017”, reprezintă o colaborare cu Muzeul de Pre- și Protoistorie din Berlin și aduce în prim plan viața și cariera marelui arheolog Heinrich Schliemann (1822-1890). Alături de colecția de obiecte și manuscrise personale a celebrului descoperitor german donată muzeului din Berlin, vizitatorii vor putea admira artefacte unice, alese din descoperirile făcute la Troia și Micene.

În cadrul acestei expoziții poate fi admirată măestria orfevrăriilor care au creat obiectele din așa numită „comoară a lui Priam”, aduse în replică la Timișoara, orginalele aflându-se la Muzeul de Artă Puskin din Moscova. Aducerea acestor bunuri muzeale de excepție a fost posibilă datorită fondurilor generoase alocate de către Consiliul Județean Timiș și a strânselor legături culturale și științifice dintre Muzeul Național al Banatului și Muzeul de Pre- și Protoistorie din Berlin.

Expoziția se adresează publicului larg și are ca obiectiv prezentarea unei personalități de marcă a arheologiei, care prin dedicația lui a contribuit masiv atât la fundamentarea metodelor de cercetare, cât și la prezentarea rezultatelor acestora tuturor iubitorilor de istorie. Expoziția internațională „Heinrich Schliemann – Descoperitorul Troiei” aduce pentru prima dată în România vase ceramice și de argint, idoli de marmură, obiecte de bronz, și multe altele.

 

Mai multe detalii pe pagina de Facebook a expoziției:   https://www.facebook.com/MuzeulBanatuluiTimisoaraOficial/

Actualitate

Five Finger Death Punch – ROMEXPO – 04.07.2024

 Galerie Foto: Theodor Tudose 

Călin Pop lanseazăun nou single: „Pași de război”

Călin Pop, solistul și chitaristul grupului Celelalte Cuvinte, a lansat un nou single intitulat ”Pași de război” Melodia este disponibilă...

DOUĂ ZILE STELARE SUB CUPOLA MUZICII DE OSCAR, MARCA HANS ZIMMER

Două noi impresionante reprezentaţii la Ateneul Român, alături de cei mai experimentaţi tineri muzicieni, care vor interpreta celebrele coloane...

EFORIE COLORAT | Cinci vernisaje de artă contemporană deschid hub-ul creativ Eforie Colorat

Retro Party la Eforie ColoratSorin Lupașcu deschide vara în cel mai mare cinema în aer liber de la Marea...

Cargo in Quantic, o seara cu prietenii pe ritmuri rock

Chiar imi era dor de baietii de la Cargo. In ultimii ani nu prea am reusit sa ma intersectez...

Coldplay la Bucuresti, doua zile de show la superlativ

  Arena Nationala din  Bucuresti, a gazduit zilele trecute  doua concerte ale trupei britanice Coldplay. Au cantat pentru prima data...

Ce mai este nou?Citeste
www.roevents.ro

Recomandările redacțieiStiri
www.roevents.ro