FORMATIA DE PROG-METAL MOTHER OF MILLIONS SI-A ANUNTAT TURNEUL IN EUROPA DE EST. UNA DINTRE OPRIRI VA FI LA SOUNDART FESTIVAL 2023

 Grupul de metal progresiv din Grecia, MOTHER OF MILLIONS, si-a anuntat, recent, turneul european, Romania gasindu-se pe lista tarilor unde vor concerta. Unul dintre evenimente va avea loc pe data de 1 aprilie, in cadrul cunoscutului festival SoundArt Festival, care va avea loc in Quantic Club din Bucuresti.

Turneul grecilor cuprinde si orasul Cluj-Napoca, concertul desfasurandu-se pe data de 31 martie in Hardward Pub.

Lista oraselor din cadrul turneului “In Orbit”, Mother of Millions, organizate de Cavalleria Events:

  • 28/03, Plovdiv;
  • 30/03, Budapesta;
  • 31/03, Cluj-Napoca;
  • 01/04, Bucuresti;
  • 02/04, Sofia.
Exemplificari Mother of Millions:
  • https://www.youtube.com/watch?v=tvuSItJ12tc&list=OLAK5uy_lGrS4DCdY0Yq1b0qwVoZBfd71Whho8cn0&index=4
  • https://www.youtube.com/watch?v=ATgscLIGS4I
  • https://www.youtube.com/watch?v=S3nYemPoafs&list=PLAKaEjuJ9cNwc_cBGXNbxw0v6b8VVsa0N&index=9
Pe aceasta cale, reamintim publicului iubitor de sonoritati rock si metal ca SOUNDART FESTIVAL revine cu o noua editie in aceasta primavara, sambata, 1 aprilie, in Quantic Club din Bucuresti, editie dedicata in totalitate sunetelor experimentale, vintage, din zona stoner, desert rock, prog si post-rock, imbinate intr-un nou format, tip doza de soc!
SOUNDART FESTIVAL nu este un festival al trupelor care canta dupa o anume reteta muzicala de succes, ci te surprind cu elemente personale, se reinventeaza in timp, sunt in cautare continua si  nu se refera doar la muzica, ci inclusiv la alte tipuri de arta.
“Mi-ar placea ca la fiecare editie sa ne asociem cu un artist plastic care sa expuna, sa avem in fiecare an o tema a festivalului, pe care artistii sa o trateze in felul lor. Ar fi frumos!
Amprenta festivalului, pe care am ales-o dupa gustul meu, este cea a muzicii experimentale, cu sonoritatile de inceput ale metalului, pornind de la Black Sabbath sau Led Zeppelin, dar si cu elemente de clasic prog, reinterpretat in maniera contemporana.”, a declarat project managerul Cavalleria Events, Mihnea Badea.
Line-up-ul complet SoundArt Festival 2023 este alcatuit din: Sunnata (Polonia), Mother of Millions (Grecia), Green Yeti (Grecia), Risin Sabotage (Ucraina), Stonus (Cipru), Fakir Thongs (Italia), Lady Lizard (Malta), Gunshee (Romania), Doomsday Astronaut (Pakistan/Romania) si Deaf Hombre (Romania).

Abonamentele pot fi achizitionate din reteaua iabilet.ro la urmatoarele oferte:

Presale I: 120 de lei (limitat la 50 de abonamente).
Presale II: 150 de lei.
In ziua evenimentului, la acces: 200 de lei.
Bilete: https://www.iabilet.ro/bilete-soundart-festival-2023-80767/?utm_source=HpRecomandariWeb
Line-up complet:

Sunnata – dark psychedelia/grunge/doom, Polonia;
Mother of Millions – prog metal, Grecia;
Green Yeti – stoner doomed psych rock, Grecia;
Risin Sabotage – psychedelic stoner rock, Ucraina;
Stonus – heavy rock, Cipru;
Fakir Thongs – psychedelic stoner/space rock, Italia;
Lazy Lizard – sludge/desert/stoner rock, Malta;
Gunshee – instrumental prog rock, Romania;
Doomsday Astronaut – instrumental/prog metal, Pakistan/Romania;
Deaf Hombre – stoner rock, Romania.

DESPRE MOTHER OF MILLIONS

Mother of Millions este genul de formatie al carui sunet este unul de impact si greu, exact ca al unei coloane sonore dintr-un film. Pasaje intense care implica armonii, ritmuri complexe, influente din muzica traditionala si foarte mult rock progresiv.
Mother of Millions s-a infiintat in anul 2008 si este un cvartet prog-metal din Atena, Grecia. Trupa a lansat 3 albume: “Human” (2014), „Sigma” (ViciSolum Productions, 2017), Artifacts (ViciSolum Productions, 2019), obținând cele mai bune recenzii din partea publicului și din partea presei internationale de specialitate.
Un nou EP intitulat „In Orbit” urmează să fie lansat, în timp ce grecii lucrează inclusive la un nou album de studio. Formatia a susținut concerte sold-out în Atena si a realizat turnee prin intreaga Europa, impartind scena cu artiști care definesc metalul modern, precum: Pain of Salvation, Devin Townsend, Leprous, Oceans of Slumber, Sleepmakeswaves, Septicflesh etc.
În iunie 2019, în timpul unui spectacol de promovare pentru “Artifacts”, claparul formatiei și îndrăgitul prieten al grupului, Makis Tsamkosoglou, a murit. În urma acestui tragic incident, trupa a decis să mearga mai departe sub forma de cvartet.

Componenta Mother of Millions:

•              George Prokopiou – voce;
•              Kostas Konstantinidis – chitara;
•              Panos Priftis – chitara bas;
•              George Boukaouris – percutie, clapa.

DESPRE SOUNDART

SoundArt este o proiectie curajoasa intr-un mediu social in care evenimentele axate pe o anumita nisa muzicala necesita munca masiva pentru a fi construite si comunicate publicului.
“Dupa cele doua proiecte anterioare pe care le-am infiinţat si organizat, adică OST FEST si GHOST GARHERING, mi-am dorit un festival mai…”luminos”. Tot din zona underground, tot muzică liberă, netributara industriei muzicale, un festival unde spectatorul si artistul sunt egali, pot comunica direct”, potrivit project managerului Cavalleria Events, Mihnea Badea.
Obiectivul este unul extrem de clar: promovarea artelor si artistilor la nivel local, intr-un cadru muzical cu totul special. Principalul ambasador al brandului este SoundArt Festival, un velier care poarta publicul prin spirala calatoriilor muzicale rare si aparte, aducand pe scena sa formatii alese cu sufletul.
SoundArt si-a rezervat, din prima clipa a existentei sale, dreptul de a oferi publicului concerte cu nume extrem de asteptate in Romania!

  • SoundArt Festival 2023 FB event – https://www.facebook.com/events/889653232403713/
  • SoundArt Festival FB page – https://www.facebook.com/soundartfestival/

Actualitate

Concert Hollywood Vampires: Inca o trupa pe afis, program si reguli de acces

Supergrupul din care fac parte Alice Cooper, Johnny Depp, Joe Perry (Aerosmith) si Tommy Henriksen revine la Bucuresti pe...

Steve Vai la Bucuresti, un concert de nota 20

Luni seara, publicul roman a avut parte de un moment memorabil in compania unuia dintre cei mai apreciati artisti...

Steve Vai la Bucuresti , Sala Palatului

Galerie Foto : Theodor Tudose

Platforma Alternative Culture lansează Primul sezon de concerte din acest an

Alternative Culture își menține interesul de a propune publicului din România muzicieni și producători din zonele alternative și electronica,...
- Advertisement -spot_imgspot_img

DOUĂ reprezentaţii cu BALETUL CARMEN găzduite pe 8 mai la TNB Sala Ion Caramitru

CARMEN Premiera - Spectacolextraordinar de balet în doua tablouri MAI 2023 ora17.00 şiora20:00 Găzduit la TEATRUL NAŢIONAL – SALA ION CARAMITRU...

Tenorul ANGELO FORTE vă invită în turneul 3 TENORI ITALIENI ,în luna mai

Cu o frumoasă voce de tenor lirico-spinto, ANGELO FORTE a cucerit publicul de pe toate continentele lumii. Absolvent al...
- Advertisement -spot_imgspot_img

Ce mai este nou?Citeste
www.roevents.ro

Recomandările redacțieiStiri
www.roevents.ro