Filmul “Usturoi” a fost difuzat in penitenciarul din Aiud

Filmul usturoi - penitenciarul AiudMiercuri, 28 octombrie, filmul “Usturoi”, producția independentă filmată în întregime în Transilvania, a fost difuzat la penitenciarul de maximă siguranță din Aiud, în cadrul unei proiecții speciale, la invitația serviciului de Educație și Asistență Psihosocială din instituție.

Comedia ardelenească neaoșă “Usturoi” se dorește a fi o frescă a peisajelor frumoase din Transilvania multietnică, adresîndu-se spectatorilor foarte tineri, audienței  de vârstă mijlocie și seniorilor deopotrivă.

Până acum, filmul a fost difuzat de peste 20 de ori în România și în străinătate (New York, Boston – SUA, Chemnitz – Germania, festivalul Nomad – Norvegia) iar în iarna aceasta se dorește lansarea lui în cinematografe.

Proiecțiile de la Cluj din 2014 (TIFF și Comedy Cluj), precum și de la București, la festivalul KINOdiseea, au fost cele mai disputate evenimente ale festivalurilor, filmul fiind difuzatcu casa închisă de fiecare dată.

În iarna 2015-2016 se dorește intrarea filmului în cinematografe la nivel național, iar apoi se vor depune eforturi pentru a face filmul disponibil online și pe DVD/BluRay, pentru audiențele din diaspora.

images_project_50cf49c81cee950900000021_extraimg_84567763

Despre “Usturoi“:

– Synopsis: Eremia, un copil rom dintr-un sat uitat de lume, se plânge prietenului său cel mai bun Nicuşor de sărăcia familiei sale: fratele său doreşte să se însoare cu fata unui clan bogat din sat, pe nume Usturoi, dar nu are suficienţi bani pentru nuntă.

Pentru a-l ajuta pe acesta şi pentru a-şi depăşi condiţia limitată de copii săraci, cei doi fug la oraş ca să se facă actori şi să îşi asigure astfel o viaţă mai bună pentru ei şi familiile lor. Pe drum trec prin tot felul de încercări, sunt chiar aproape să-şi piardă viaţa, dar în cele din urmă ajung cu bine la Cluj.

Din păcate, planul lor de a deveni actori dă greş şi, ca orice copil fugar, sunt trimişi acasă cu maşina Poliţiei, dar pe drum află un secret care îi va ajuta să salveze situaţia, înlesnind căsătoria fratelui lui Eremia cu fata lui Usturoi.

– Echipa: tehnic – regizor Lucian Alexandrescu, E-motion Films; Regizor secund:Ionut Turda; Producția:Radu Băzăvan; Director de imagine:Ionuţ Turda, Lumini:Cristian Nemeş, Derrick Doty; Camera:Ionuţ Turda, Derrick Doty, Cristian Nemeş, Lucian Alexandrescu; Scenariu:Radu Băzăvan; Sunet:Mihai Pripon, Victor Sămpăleanu; Director de set:Mircea Groza, Radu Băzăvan; Montaj şi procesare:Lucian Alexandrescu, Ionuț Turda; Procesare sunet:Mark Riemersma; Director de logistică:Mircea Groza.

– Distribuția: Sebastian Topan, Darius Stoica, TibiCovaci Senior, NicuVarga, Jon Selesi , Elena Ivanca, Daniela Stoica, MirceaGroza, Aurelia Pavel, Ileana Negru, Gheorghe Tamba, Istvan Robert Kanalas, Gabriel Oană, RăzvanDragoș, Adrian Hădean, AlinaDragoș, MishuCălian, VladCucu.

– Festivaluri: TIFF Cluj, TIFF Sibiu,Tenaris Cine Latino Zalău, KINOdiseea București, Festivalul de Teatru Alba Iulia, FestivalulPlai, KINOdiseea Târgu-Mureș, Divan Film Festival, Boston Kids Festival, New York Independent Film Festival, Nomad Norvegia, Chemnitz Germania.

Trailer official “Usturoi”:

SiteFacebook  |  Twitter  |  Galeriefotomaking of

1 COMMENT

Comments are closed.

Actualitate

Five Finger Death Punch – ROMEXPO – 04.07.2024

 Galerie Foto: Theodor Tudose 

Călin Pop lanseazăun nou single: „Pași de război”

Călin Pop, solistul și chitaristul grupului Celelalte Cuvinte, a lansat un nou single intitulat ”Pași de război” Melodia este disponibilă...

DOUĂ ZILE STELARE SUB CUPOLA MUZICII DE OSCAR, MARCA HANS ZIMMER

Două noi impresionante reprezentaţii la Ateneul Român, alături de cei mai experimentaţi tineri muzicieni, care vor interpreta celebrele coloane...

EFORIE COLORAT | Cinci vernisaje de artă contemporană deschid hub-ul creativ Eforie Colorat

Retro Party la Eforie ColoratSorin Lupașcu deschide vara în cel mai mare cinema în aer liber de la Marea...

Cargo in Quantic, o seara cu prietenii pe ritmuri rock

Chiar imi era dor de baietii de la Cargo. In ultimii ani nu prea am reusit sa ma intersectez...

Coldplay la Bucuresti, doua zile de show la superlativ

  Arena Nationala din  Bucuresti, a gazduit zilele trecute  doua concerte ale trupei britanice Coldplay. Au cantat pentru prima data...

Ce mai este nou?Citeste
www.roevents.ro

Recomandările redacțieiStiri
www.roevents.ro

Pe 28 octombrie, filmul "Usturoi", producția independentă filmată în Transilvania, a fost difuzat la penitenciarul de maximă siguranță din Aiud. Filmul "Usturoi" a fost difuzat in penitenciarul din Aiud