Fii parte din festival și întâlnește-te cu artiștii la Platforma Internațională de Teatru București #5!

Toamna vine cu o avalanșă de festivaluri și premiere teatrale dintre care chiar și unui spectator fidel îi este greu să aleagă.

Ce oferă în plus Platforma Internațională de Teatru București #5, care are loc la ARCUB și Teatrul Mic între 11 și 14 octombrie 2018 este șansa excepțională de a participa în mod activ la festival și de a-i întâlni pe artiștii invitați.

Pentru cei care vor să contribuie la conținutul unui eveniment teatral sau vor să-și spună părerea și să le pună întrebări artiștilor despre spectacolele pe care le-au vizionat, Platforma este o alegere sigură.

Spectatorii au mai multe modalități de a participa: prin cântec – dacă vor să fie înregistrați de grupul britanic Action Hero, care culege cântece de dragoste din toate țările europene pentru o serie de podcasturi și viitoare performance-uri; în scris – adăugându-și povestea în paginile Catalogului spectatorului extraordinar care se va găsi în holurile spațiilor de joc sau online, înscriindu-se pe website-ul www.microistoria.ro pentru a fi chemați la castingul următoarei ediții a proiectului.

În plus, după fiecare spectacol din cadrul Platformei vor fi organizate discuții cu publicul, spectatorii fiind încurajați să le pună întrebări artiștilor despre spectacolele lor. ”Intenția noastră este să ne apropiem cât mai mult de spectatori și să ne asigurăm că un număr cât mai mare dintre ei vor pleca îmbogățiți de la teatru, măcar cu o idee sau gând”, spune Cristina Modreanu, curatoarea proiectului.

 

Invitații speciali ai ediției sunt membrii companiei britanice Action Hero care călătoresc de 5 luni prin Europa într-o autorulotă, oprindu-se în fiecare țară ca să înregistreze cântece de dragoste și să planteze emițătoare prin care acestea pot fi auzite.

Aflați la București la finalul călătoriei, ei vor susține performance-uri pentru un număr restrâns de spectatori chiar în autorulota lor, unde vor înregistra și cântece de dragoste cântate de români. O parte din cântece sunt incluse în seria de podcasturi realizate de ei, care pot fi ascultate pe website-ul proiectului: www.oheuropa.com.

Ediția a 5-a a evenimentului va include și două ateliere: Soundscapes, susținut de Action Hero și dedicat artiștilor români interesați de folosirea sunetului în spectacol și anti-eroi/ne, atelier de artă activă coordonat de Bogdan Georgescu. Acesta din urmă e susținut în colaborare cu trupa Playhood și face parte din proiectul mai amplu ”Păcală nu-i.

Noi realități teatrale pentru copii și adolescenți“ proiect de teatru educațional curatoriat de Ciprian Marinescu, care aduce în centrul atenției noua dramaturgie pentru copii și tineri și educația prin mijloacele artelor performative.

O altă șansă de întâlnire cu artiștii este discuția cu tema Despre România numai de bine care va avea loc în holul sălii mari ARCUB-Gabroveni, duminică, 14 octombrie 2018, de la ora 11.00 și la care vor participa Ana Mărgineanu și Peca Ștefan, realizatorii unei serii de spectacole cu același titlu în toată țara, spectacole din care vor fi proiectate imagini cu această ocazie.

Pentru a vă înscrie pentru spectacolele Action Hero sau pentru înregistrarea cântecelor de dragoste, care vor avea loc în Piața Roma (la Lupoaică) în zilele de 12, 13 și 14 octombrie 2018, între orele 11:00 – 12:00 (spectacol) și 12:00 – 14:00 (înregistrări) – trimiteți un email la adresa arpas2011@gmail. Primii 5 înscriși vor primi un abonament pe 2019 la revista de artele spectacolului Scena.ro.

Alte detalii despre spectacolele și evenimentele conexe din cadrul PITB #5 găsiți pe pagina de Facebook a evenimentului:  www.facebook.com/BucharestInternationalTheaterPlatform

Platforma Internațională de Teatru București #5  este un eveniment produs de Asociația Română pentru Promovarea Artelor Spectacolului (ARPAS) și finanțat de Institutul Cultural Român, Primăria București prin ARCUB – Centrul de Proiecte Culturale al Municipiului București, British Council Romania, AFCN – proiecte culturale și UNITER, în parteneriat cu Teatrul Mic din București și Centrul de Teatru Educațional Replika.

Actualitate

Concert Irina Rimes la Hard Rock Cafe pe 27 Februarie

Pe 27 februarie, BestMusic Live Concerts te invita la un show cu IRINA RIMES. Născută în Republica Moldova, cântăreața a cucerit...

Concert Zdob si Zdub la Hard Rock Cafe pe 28 Februarie

Dacă îţi place să te distrezi şi să cânţi până la epuizare alături de Zdob şi Zdub, iar hiturile “DJ...

Un nou val de vedete ale scenei muzicale internaționale completează line-up-ul de excepție al SAGA Festival! SAGA Festival anunță lansarea unui parteneriat...

5, 6, 7 iunie 2020 București, România Unele dintre vedetele scenei muzicale internaționale completează line-up-ul de excepție al SAGA Festival, gândit...

Line-up Hellfest 2020

Hellfest a anunțat line-up-ul pentru anul 2020. Ca în fiecare an peste 150 de formații vor urca pe scenele festivalului. Pe...
- Advertisement -

Concert SABATON – The Great Tour la Arenele Romane pe 14 August

SABATON aduce The Great Tour pe 14 august la Bucuresti la Arenele Romane! Primele 500 de bilete au preturi earlybird...

Concert TRICKY la Quantic Club pe 2 Mai

TRICKY canta la Bucuresti in Quantic Club pe 2 mai iar primele bilete costa doar 65 de lei! Adrian Nicholas Matthews...
- Advertisement -

Ce mai este nou?Citeste
www.roevents.ro

Recomandările redacțieiStiri
www.roevents.ro

X
X
X
X