Festivalul “Zilele Basarabiei” la București – 97 de ani de la unirea Basarabiei cu Romania!

Pe 27 martie se împlinesc 97 de ani de la Unirea Basarabiei cu România. Cu această ocazie, Organizaţia Studenţilor Basarabeni din Bucureşti desfășoară la Bucureşti cea de-a X-a ediţie a Festivalului “Zilele Basarabiei”, în perioada de 24- 27 martie 2017.

Festivalul va începe vineri, 24 martie, cu un concurs istorie intitulat „Basarabia- pământ românesc”, proiecția filmului „Golgota Basarabiei” și o șezătoare care va avea loc la Clubul Țăranului între orele 18.30-21.00, unde vor fi implicați și câștigătorii concursului „Emoție pentru Basarabia” organizat în cadrul Festivalului.

Sâmbătă, 25 martie, vă invităm la Concert #dinBasarabia, care va avea loc la Arenele Romane și vor avea drept invitați pe Zdop și Zdup, Alternosfera, Cuibul și RUPT, ora 19.00.
Miercuri, 25 martie, se va desfășura concursul de talente,, Acum și în veac…” în memoriam lui Grigore Vieru. Concursul este dedicat liceenilor de pretutindeni și presupune trei categorii: poezie și proză, pictură, fotografie și artă digitală.

Duminică, 26 martie, vom oferi omagiu artizanilor Unirii la mănăstirea Cernica, ora 11.00. La ora 14.00, la Piața Unirii va avea loc un flashmob, iar la ora 16.00, „Cântăm cu Basarabia” la Berăria H.

Luni, 27 martie, OSB București va participa în cadrul Conferinței „99 ani de la Unirea Basarabiei cu România”, ora 15.00, Palatul Parlamentului României.

Festivalul “Zilele Basarabiei” se desfăşoară cu sprijinul partenerilor noștri: Institutul Cultural Român, Institutul Eudoxiu Hurmuzachi și Centrul pentru Integrare și Dezvoltare PRUT ,TVR, #diez și Uniunea Ziaristilor Profesionisti.

Festivalul “Zilele Basarabiei” este o tradiție OSB București care confirmă anual faptul că semnificaţia zilei de 27 martie este la fel de vie în cugetul şi spiritul românesc acum, ca și la 1918.

Actualitate

Paula Hriscu lanseaza primul album printr-un concert alaturi cele mai mari nume ale folclorului romanesc!

Talentul imens al artistei se materializeaza acum in albumul "Nu-i bai ca-s micuta", album ce va fi lansat  pe...

Warm-Up Party SoundArt Festival cu Roman Lomtadze Drum Empire / Cruise Control

SoundArt si Quantic va invita la o seara speciala cu Roman Lomtadze Drum Empire si Cruise Control pe 22...

Concert Hara la Hard Rock Cafe pe 15 Ianuarie

Noua piesa HARA. Cu "sufletul pe tava", cu cartile pe fata. Sinceritate masculina maxima. Autoironie. Confesiune si regret. Emotie autentica. Speranta....

Concert Cargo la Hard Rock Cafe pe 16 Ianuarie

BestMusic Live Concerts te invita la Hard Rock Cafe, joi, 16 ianuarie, incepand cu ora 21:30, la un concert...
- Advertisement -

Concert Compact la Hard Rock Cafe pe 18 Ianuarie

Pe 18 ianuarie, de la ora 22:30, BestMusic Live Concerts te invită la un concert extraordinar COMPACT, la fel de...

Hara lanseaza o piesa noua la Hard Rock Cafe pe 15 Ianuarie

Cu "sufletul pe tava", cu cartile pe fata. Sinceritate masculina maxima . Autoironie. Confesiune si regret. Emotie autentica. Speranta....
- Advertisement -

Ce mai este nou?Citeste
www.roevents.ro

Recomandările redacțieiStiri
www.roevents.ro

X
X
X
X