Festivalul “Zilele Basarabiei” la București – 97 de ani de la unirea Basarabiei cu Romania!

Pe 27 martie se împlinesc 97 de ani de la Unirea Basarabiei cu România. Cu această ocazie, Organizaţia Studenţilor Basarabeni din Bucureşti desfășoară la Bucureşti cea de-a X-a ediţie a Festivalului “Zilele Basarabiei”, în perioada de 24- 27 martie 2017.

Festivalul va începe vineri, 24 martie, cu un concurs istorie intitulat „Basarabia- pământ românesc”, proiecția filmului „Golgota Basarabiei” și o șezătoare care va avea loc la Clubul Țăranului între orele 18.30-21.00, unde vor fi implicați și câștigătorii concursului „Emoție pentru Basarabia” organizat în cadrul Festivalului.

Sâmbătă, 25 martie, vă invităm la Concert #dinBasarabia, care va avea loc la Arenele Romane și vor avea drept invitați pe Zdop și Zdup, Alternosfera, Cuibul și RUPT, ora 19.00.
Miercuri, 25 martie, se va desfășura concursul de talente,, Acum și în veac…” în memoriam lui Grigore Vieru. Concursul este dedicat liceenilor de pretutindeni și presupune trei categorii: poezie și proză, pictură, fotografie și artă digitală.

Duminică, 26 martie, vom oferi omagiu artizanilor Unirii la mănăstirea Cernica, ora 11.00. La ora 14.00, la Piața Unirii va avea loc un flashmob, iar la ora 16.00, „Cântăm cu Basarabia” la Berăria H.

Luni, 27 martie, OSB București va participa în cadrul Conferinței „99 ani de la Unirea Basarabiei cu România”, ora 15.00, Palatul Parlamentului României.

Festivalul “Zilele Basarabiei” se desfăşoară cu sprijinul partenerilor noștri: Institutul Cultural Român, Institutul Eudoxiu Hurmuzachi și Centrul pentru Integrare și Dezvoltare PRUT ,TVR, #diez și Uniunea Ziaristilor Profesionisti.

Festivalul “Zilele Basarabiei” este o tradiție OSB București care confirmă anual faptul că semnificaţia zilei de 27 martie este la fel de vie în cugetul şi spiritul românesc acum, ca și la 1918.

Actualitate

A apărut un nou număr al revistei “Close up”

A apărut un număr nou al revistei academice“Close up”(nr 1/2020) editată de UNATC cu sprijinul Uniunii Cineaştilor din România. Conţinutul...

ARTmania, singurul festival romanesc membru al European Metal Festival Alliance 2020

Line-up complet cu peste 35 de trupe care vor putea fi ascultate din confortul casei la European Metal...

Anita Ramona – lansare single & videoclip

Anita Ramona lansează o nouă piesă intitulată “All Tomorrows” împreună cu videoclip. Cu noul single, al patrulea de la...

Concert Days Of Confusion – ‘Acoustic Satellites’, in vremurile lui Covid

De cateva zile, tot stau, si ma gandesc, daca sa scriu sau nu despre acest concert. De ce? Pentru...
- Advertisement -

Călin Pop a lansat o nouă melodie, ”Respect”

Călin Pop, vocalistul si chitaristul trupei Celelalte Cuvinte, a lansat melodia “Respect” (feat Toni Dijmarescu & Flavius Suciu), al...

Concert Opeth și The Vintage Caravan la București 19.03.2020 / Arenele Romane

OPETH revine la București, vineri 19 martie 2021, după o pauză de opt ani de zile. Evenimentul va avea loc...
- Advertisement -

Ce mai este nou?Citeste
www.roevents.ro

Recomandările redacțieiStiri
www.roevents.ro

X
X
X
X