EVENIMENT MEDIEVAL. “POVESTI DIN VREMURI DE DEMULT”

Workshopuri, muzica, jocuri si divertisment pe data de 30 septembrie in Buftea. Vor canta Claudio Alcara, Nomen Est Omen si Truverii.

 Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale ILFOV (CJCPCT ILFOV) in parteneriat cu Asociatia OST CULTURAL EVENTS, Medieval Art si Compania Ursului Brun orgaizeaza pe data de 30 septembrie in curtea din fata Liceului Tehnologic Barbu A. Stirbey din Buftea evenimentul “Povesti din vremuri de demult”, editia cu numarul II.

Participantii se vor bucura de multe activitati dedicate (jocuri, ateliere de creatie, costume, scrima, pictura), de sonoritati medievale de exceptie, interpretate la chitara acustica de compozitorul si chitaristul CLAUDIO ALCARA (Italia), NOMEN EST OMEN (Romania) si TRUVERII (Romania).

CLAUDIO ALCARA https://www.youtube.com/watch?v=IfVpPlOaqZw
TRUVERII https://www.youtube.com/watch?v=gqbgRJ-S9jQ
NOMEN EST OMEN https://www.youtube.com/watch?v=VZhK6sXRlbg

Programul va incepe la ora 12.00 si se va termina in jurul orei 19.00 iar pe intreg parcursul orelor de buna-dispozitie si voie buna vor alterna workshopuri, muzica, jocuri si divertisment.

Concertele, cat si restul activitatilor au loc in curtea din fata Liceului Tehnologic Barbu A. Stirbey, un spatiu care inca mai pastreaza amprenta istoriei.

Obiectivul general al proiectului îl constituie promovarea diversității continutului si expresiei multiplelor forme de exprimare artistica în Romania în domeniul muzicii si al artelor in general.

Sprijinirea creatorilor de diverse arte prin organizarea unui eveniment sinergetic, în care forme multiple de expresie culturală se regăsesc în jurul unui concept comun.
Stimularea consumului cultural ca alternativă pentru petrecerea timpului liber în rândul publicului larg si în special al tinerilor.

Totodată, implementarea cu succes a acestui proiect creează beneficii în contextul multiculturalitații și al cooperarii la nivel european în domeniul artelor.
Rezultatele proiectului sunt palpabile și pentru comunitatea locală și oferta culturală regională.  

“Ne bucuram ca si in acest an, sa va invitam in cadrul evenimentului ” Povesti din vremuri de demult ” în Grădina Pedagogică a liceului nostru, amenajată acum doi ani prin proiectul Verde Citadin (finanțat prin Platforma de Mediu pentru București). Ne-am propus sa va prezentam metode și practici de economie circulară în cadrul unor ateliere menite să promoveze un stil de viață sustenabil- ateliere gastronomice cu ierburi aromatice plantate de elevii noștri, ateliere de compostare, de folosire a resturilor alimentare, precum si a obiectelor ce pot fi reutilizate.

Activităţile noastre se vor alătura atelierelor cu tematică medievală- muzică, costume, practici și tradiții vechi- organizate de Consiliul Judeţean Ilfov, prin Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Ilfov în parteneriat cu Primăria Orașului Buftea in cadrul Evenimentului Poveşti din vremuri de demult.”, a declarat directoarea Liceului Barbu A. Stirbey din Buftea, Olivia Ignatescu.

Organizatorii recomanda spectatorilor dornici de spectacol sa vina pregatiti cu pelerine pentru cazul in care va ploua. Artistii si animatorii se pot adaposti in corturile in care exista diverse activitati.

Social

9,341FansLike
10FollowersFollow
109FollowersFollow
92SubscribersSubscribe

Publicitate

Html code here! Replace this with any non empty raw html code and that's it.

ULTIMELE ȘTIRI

Colectiv – Nouă ne pasă! (eveniment caritabil)

Pe 30 octombrie 2015, lumea rock-ului din România a primit o lovitură grea. Una dintre cele mai promitătoare trupe ale noului val, Goodbye to...

Concert Eagle-Eye Cherry în România în 2013?

Artistul suedez Eagle-Eye Cherry ar putea susţine un concert în ţara noastră anul viitor în cadrul turneului de promovare acelui mai recent material discografic,“Can’t Get Enough”....

Techno kingpin-ul Barcelonei, Paco Osuna revine la Club Midi!

Paco Osuna este unul dintre cei mai reprezentativi artiști din industrie, cu o carieră de peste 20 de ani, reușind să-și creeze un loc...

Vita de Vie anunta trupele invitate sa urce pe scena la aniversarea de 20 de ani

Relative, Anemic Disco, Front, Arashai si DJ Hefe vor canta la concertul de aniversare a 20 de ani de activitate a trupei Vita de...

“Insidious 3”, din 19 iunie la cinema

Pentru a-ţi da fiori, Insidious: Chapter 3  se întoarce în timp, cu mulţi ani înainte de acţiunea din primele două “capitole”, care s-au ocupat...