Site icon www.roevents.ro

Editia aniversara a ARTmaniaFestival 2022:15.000 de participantiincele 3 zile de concerte si de evenimente alternative, 14 trupe internationale si din Romania, peste 100de voluntari

Editia cu numarul 15 a festivalului ARTmania a reunit la Sibiu,in cele 3 zile de festival, 15.000 de pasionati de muzicasi de arte care s-au bucurat de concertele oferite de 14 trupe internationale si din Romania, de activitati conexe, activari creative si de concursuri cu premii, peste500 kg de materiale reciclabile (hartie, carton, plasticsi metal) fiind colectate selectiv impreuna cu FEPRA. Alaturi de echipa festivalului si de parteneri, peste 100 de voluntari au facut posibila desfasurarea editiei aniversare din acest an.

 

La nivel muzical, ARTmania Festival 2022 a scris o serie de premiere pentru piata din Romania:

 

Line-up-ul celei de-a 15-a editii a fost imbogatit de o serie de nume faimoase la nivel international: Meshuggah (SE),Testament (SUA), Cult of Luna (SE), Leprous (NO), Stoned Jesus (UA), The Vintage Caravan (ISL),alaturi de Alternosfera (MD), Bucovina, Dordeduh, Taine si de tanara trupa sibiana Revolver.

 

Show-urile de pe ScenaMare si zona Rockwatch au fost completate de o varietate de evenimente culturale la care participantii la ARTmania Festival au avut intrare gratuitain baza bratarii de festival:

 

 

Iubitorii de literatura au reducere de 20%, in perioada 15 iulie-15 august 2022, la achizitionarea online a titlurilor din raftul „CarturESTI de nesupus” daca folosesc codul ARTMANIA2022.

 

 

 

 

la seminariile, activitatile si evenimentele desfasurate de muzeu in perioada festivalului, evenimente precum Olimpiada „Mestesuguri Artistice Traditionale”.

 

 

 

 

Cea de-a 16-a editie a ARTmania Festival va avea loc in perioada 28 – 30 iulie 2023, abonamentepentru editia 2023 a Festivalului ARTmaniafiind deja disponibile, in stoc limitat,pentru vanzare, la pret special, pe artmaniafestival.ro.

 

 

# # #

 

Despre ARTmania Festival:

 

ARTmania Festival, primul festival romanesc care a dezvoltat in Romania ideea de imbinare dintre artasi divertisment („entertainment”), este o platforma dedicata promovarii tuturor formelor de expresie artistica inspirate din cultura rock.

 

De-a lungul editiilor sale, ARTmania s-a consacrat drept principal promotor regional al proiectelor muzicale contemporane. Insa, ARTmania Festival nu inseamna doar concerte ale unor mari formatii internationale si locale. Muzica este componenta de baza de la care a pornit totul, insa, reprezinta doar o parte din experienta pe care festivalul a dorit sa o ofere iubitorilor de arta din Romania si din strainatate.

 

Inca de la inceputuri, ARTmania a fost gandita ca o platforma culturala menita sa ofere publicului cat mai multe evenimente si moduri de a experimenta forme variate de expresie artistica, precum: concerte, expozitii, lansari de carte sau proiectii de film. Acest spatiu comun de intalnire al artistilor si publicului la nivelul sunetului, culorilor, imaginilor sau literelor, gazduit de Piatasi de cetatea medievala, creeaza spatiul de poveste si magia care reprezinta, in esenta, spiritului festivalului.

 

Fiind cel mai longeviv si mare festival rock din Romania si una dintre marcile cu cea mai indelungata traditie de pe scena culturala regionala, ARTmania si-a conturat propria identitate prin intermediul unui concept indraznetsi al unui ambient special: Piata Mare a uneia dintre cele mai frumoase cetati medievale din Estul Europei.

 

ARTmania exploreaza mereu drumuri noi, capitalizand experienta editiilor anterioare, cand pe scena festivalului au urcat o serie de trupe importante, de la Steven Wilson, Serj Tankian si Devin Townsend, la Dream Theater, Opeth, Die Toten Hosen, Nightwish, Within Temptation, Apocalyptica, HIM, Gathering, The Sisters of Mercy, Lacuna Coil, Helloween, Lacrimosa, Poets of the Fall sau Deine Lakaien, printre multi altii.

 

Exit mobile version