Doua reprezentatii cu “Lacul lebedelor” si pe 16 decembrie la TNB!

lacul-lebedelor_16-dec_2-reprezentatii

La cererea publicului, baletul “Lacul lebedelor” va avea două reprezentaţii şi în data de 16 decembrie! Acestea sunt programate cu începere de la ora 17.00 şi respectiv 20.00.

Spectacolul mult aşteptat se bucură de un succes fulminant şi se va juca de patru ori pe scena Teatrului Naţional din Bucureşti, în această iarnă! Alte două reprezentaţii vor avea loc pe 12 decembrie.

Celebrul balet clasic “Lacul lebedelor” va fi pus în scenă de către Compania de balet clasic din Sankt Petersburg, condusă de reputatul prim balerin şi coregraf Andrei Batalov.  Spectacolul, în patru acte, celebrează tradiţia şcolii ruse de balet, în cea mai pură formă a sa.

Lacul lebedelor” are la bază lucrarea omonimă al lui Piotr Ilici Ceaikovski, acesta fiind, de altfel, cel mai cunoscut şi îndrăgit balet al compozitorului rus.

Povestea ce face să tresară inimile spectatorilor încă de la premiera ce a vut loc în anul 1877 pe scena Teatrului Bolshoy din Moscova, este ţesută în jurul prinţesei Odette, ce a fost blestemată de hainul vrăjitor Rothbart să îşi trăiască zilele transformată în lebădă. Doar dragostea neţărmuită poate spulbera vraja, iar soarta pare să fie de parte Odettei, când i-l aduce în cale pe frumosul prinţ Siegfried, care se îndrăgosteşte iremediabil de ea.

Flăcara speranţei se stinge însă, când Siegfried cade pradă şiretlicurilor vrăjitorului şi îi jură credinţă fiicei acestuia, Odile, pe care o confundă cu Odette.  Ce se întâmplă mai departe şi care va fi deznodământul poveştii veţi afla asistând la spectacolele de pe 16 şi 12 decembrie.

Bilete pentru “Lacul lebedelor” din 16 decembrie şi pentru cele două reprezentaţii din 12 decembrie se găsesc la casa de bilete a Teatrului Naţional şi online pe mystage.ro, startickets.ro, bilete.ro şi blt.ro.

Baletul “Lacul lebedelor” va ajunge şi în mai multe oraşe din ţară, în cadrul unui turneu naţional. Datele deja confirmate sunt următoarele:

20 noiembrie – Opera Naţională din Timişoara

8 decembrie – Casa de Cultură a Sindicatelor din Satu Mare

9 decembrie – Casa de Cultură a Sindicatelor din Oradea

10 decembrie – Casa de Cultură a Sindicatelor din Piteşti

11 decembrie – Casa de Cultură a Sindicatelor din Râmnicu Vâlcea

12 decembrie – Teatrul Naţional din Bucureşti

14 decembrie – Sala Reduta din Braşov

15 decembrie – Casa de Cultură a Studenţilor din Iaşi

16 decembrie – Teatrul Naţional din Bucureşti

17 decembrie – Casa de Cultură a Sindicatelor din Constanţa

18 decembrie – Teatrul Naţional din Craiova

Biletele pentru reprezentaţiile din ţară se găsesc la sala de spectacol şi online pe startickets.ro şi bilete.ro.

Despre Andrey Batalov şi Compania “St. Petersburg Classical Ballet of Andrey Batalov’’

Andrey Batalov are o carieră remarcabilă, ce se întinde pe durata a peste 20 de ani. Încă de foarte tânăr a devenit solist al Teatrului Academic de Stat ‘’Mussorgsky ‘’ din Sankt-Petersburg, prim solist al Teatrului Mariinski, a făcut parte din la Baletul Regal din Danemarca. Repertoriul său a inclus roluri principale clasice, precum Printul Siegfried ( “Lacul lebedelor”), Albert ( “Giselle”), dar şi apariţii în balete contemporane de Peter Martins şi Kevin O ‘Dale. De şase ani este şi coregraf al Teatrului Mihailovsk.

În 2014 Andrey Balatov a întemeiat Compania de balet clasic ce îi poartă numele, care duce mai departe tradiţia şcolii ruse de balet clasic. Stele  ca Andrey Batalov, Yevgeny Ivanchenko – Mariinsky Balet, Leonid Sarafanov, Oksana Bondareva – Mihailovski Balet, Alexandra Timofeeva, Evgheni Ivanchenko – Kremlin Balet, Maria Poliudova, Vladimir sunt soliştii companiei, iar corpul de balet  este de înalta clasă. Compania Andrey Balatov include  50 de artişti profesionişti, absolvenţi ai Academiei de Balet Vaganova din Rusia  sau a altor mari şcoli de dans din Rusia şi Ucraina.

Repertoriul companiei ‘’St.Petersburg  Classical  Balet ‘’  îmbină capodopere ale baletului clasic precum “Lacul lebedelor”, “Spărgătorul de nuci” şi “Frumoasa din padurea adormită” de P.Ceaikovski, “Chopiniane” şi “Giselle”  de A. Adam, “Les Sylphides”  de Michel Fokine ,  “Don Quijote” şi “Paquita” de L. Minkus cu lucrări contemporane.

Actualitate

Meshuggah, nume iconic al scenei metal internationale, vine la ARTmania Festival 2022

Meshuggah, nume iconic si „genre defining” al scenei metal internationale, una dintre zece cele mai importante formatii de hard...

W.A.S.P. va susține un concert special la București

W.A.S.P. va susține pe data de 17.05.2022 un concert special la Romexpo, în București. Evenimentul va face parte din...

Legendara trupa Mercyful Fate vine la ARTmania Festival 2022

Mercyful Fate, una dintre cele mai influente trupe ale scenei metal internationale, creatie a iconicului King Diamond, alege ARTmania...

Concert Pet Shop Boys la Bucuresti

Pet Shop Boys canta la Bucuresti pe 4 iulie la Arenele Romane! Biletele se pun in vanzare joi pe...
- Advertisement -spot_imgspot_img

BECOMING LANDSCAPE microRave în parcul Văcărești.Muzica plantelor și alte situații performative, într-o avanpremieră pentru petrecerile viitorului

Coregrafa Andreea David, alături de colectivul TechnoFields, așteaptă publicul în Parcul Natural Văcărești pentru o serie de întâlniri în...

Placebo in concert la Bucuresti in 2022

Renumita trupa britanica Placebo revine la Bucuresti pe 14 iulie 2022 la Romexpo, in aer liber. Dupa showul sold out de...
- Advertisement -spot_imgspot_img

Ce mai este nou?Citeste
www.roevents.ro

Recomandările redacțieiStiri
www.roevents.ro

X
X
X
X