Divanul Degustătorilor de Film și Artă Culinară – ziua 4

După cele două zile de proiecții în Craiova, duminică, 23 august, Divan Film Festival s-a mutat în locul tradițional de desfășurare, Portul Cultural Cetate, unde a fost proiectat lungmetrajul regizat de Goran Marković, Turneul / Turneja (2008).

La proiecție a fost prezentă și OlguțaVasilescu, primarul Municipiului Craiovei.

Luni, 24 august, de la ora 18.00, în gara fluvială din Port Cetate, va avea loc proiecția documentarului Aliyah DaDa, în prezența regizoarei Oana Giurgiu, iar de la ora 21.30 va fi reluat, în aer liber, Drumul / Yol, primul lungmetraj turcesc care a câștigat Palme d’Or la Cannes.

Marți, 25 august, vor începe dezbaterile din cadrul simpozionului anual, moderat de Marian Țuțui (director artistic Divan Film Festival) și Lydia Papadimitrou (profesor universitar la Universitatea John Moores din Liverpool).

Vor participa Ghergana Donceva (Bulgaria, Institutul de Balcanistică), precum și criticii de film Magda Mihăilescu, Mihai Fulger, Angelo Mitchievici și Andrei Șendrea (România). În cadrul simpozionului de anul acesta, a cărui temă este “Drumuri și răspântii”, va fi lansat volumul “Eroi și anti eroi din Balcani”, care cuprinde concluziile simpozionului desfășurat anul trecut.

Prânzul de marți va fi gătit de Chef Cezar Munteanu, cunoscut în lumea artei culinare pentru contribuțiile sale la dezvoltarea a numeroase manifestări gastronomice, precum și pentru proiectele de voluntariat ce sprijină categorii defavorizate.

De la ora 18.00, în gara fluvială din Port Cetate, vor rula două producții românești: “Toto și surorile lui” – documentarul lui Alexander Nanau, proaspăt câștigător al premiului Heart of Sarajevo pentru Celmai bun documentar la ediția cu numărul 21 a Festivalului Internațional de Film de la Sarajevo – și Nu există în lumea asta, înprezența regizoarei Andreea Vălean.

De la ora 21.30, în Valea Cinematografică, va avea loc proiecția filmului “Mica Anglie” / Mikra Anglia (R. Pantelis Voulgaris, 2013), la care va asista protagonistul Andreas Konstantinou.

În “Mica Anglie” două surori, Orsa și Moscha, din insula Andros, supranumită Mica Anglie datorită bogățiilor, se îndrăgostesc de locotenentul Sypros Maltabes. Însă, doar una dintre ele este sortită să devină soția lui, într-o perioadă în care căsătoriile erau încă aranjate de părinți.

Filmul va fi urmat de concertul trupei Impex, importatoare și exportatoare de sunete muzicale.

Miercuri, 26 august, de la ora 18.00, va fi proiectat un calup de scurtmetraje din Româniași Serbia: “Colegi de clasă” / Klasici (R.Milan Smiljanić, 2014), “Lucky” (R. Alexandra Botău, 2014), “Seară cu radio” / Veče uz radio (R. Miloš Tomić, 2015), “Calea Dunării” (în prezența regizorului Sorin Dorohoi, 2014) și “Carne de iepure” (R. Gabriel Achim, 2014).

De la ora 21.30, va avea loc, în prezența actorilor Dan Nuțuși George Mihăiță, proiecția aniversară a filmului lui Andrei Blaier, Ilustrate cu flori de câmp.

Ziua de joi, 27 august, va începe cu o serie de scurtmetraje de la Festivalul Altcine Action! 2014, de la ora 10.00: “Isus s-a oprit la Ghizi” / O Christós stamáti̱se stou Gyzi (R. Amerissa Basta, 2013, Grecia), “Linda” ( în prezența regizoarei Antonia Milcheva, 2012, Bulgaria), “Ghinka” / Ginka (R. Antonia Milceva, 2014), “Pinguini” / Penguins (R. Dimitris Zahos, 2012, Grecia), “Amel” (R. More Raca, 2012, Grecia), “Half-Board Heaven” (R. Giorgos Ktistakis, 2012, Grecia), “Botev e idot” / Botev e idiot (R. Deian Bararev, Bulgaria, 2012).

Din calupul de scurtmetraje românești și sârbești care va începe la ora 12.00 face parte și “Ela, Panda și Madam” (România, 2013), care va rula în prezența regizorului Andrei Răuțu și a monteurului Eugen Kelemen.

De la ora 20.00 va avea loc concertul Trei Parale, urmat de proiecția lung metrajului “Miresele” / Nyfes / The Brides al regizorului grec Pantelis Voulgaris. Filmul a fost realizat cu suportul lui Martin Scorsese, care este și producătorul executiv al acestuia.

Cea de-a șasea ediție a Divanului Degustătorilor de Film și Artă Culinară va avea loc în perioada 21 – 30 august și va începe cu două seri de proiecţii extraordinare în aer liber în Centrul Vechi, la Craiova, recent renovat, apoi va continua din 23 august în Portul Cultural Cetate (judeţul Dolj) cu proiecţii de film şi demonstraţii culinare.

Pe timpul desfăşurării festivalului camparea pe teritoriul portului este gratuită și se va face în limita locurilor disponibile. Înscrierile se pot face pe pagina de Facebook a festivalului: https://www.facebook.com/DivanFilmFestival

Divanul Degustătorilor de Film și Artă Culinară este un eveniment anual, organizat de Fundaţia pentru Poezie “Mircea Dinescu” în colaborare cu Primăria Municipiului Craiova şi Asociaţia „Craiova Capitală Culturală Europeană 2021”, cu sprijinul Consiliului Județean Dolj, CNC şi ICR și UCIN.

Sponsori: SELGROS Cash & Carry, Boromir

Parteneri media: TVR Craiova, TANĂNANA, Zile și Nopți, Cațavencii, Esquire, cinemagia.ro, cinemarx.ro, filmreporter.ro, aaRc.ro, liternet.ro

Social

9,341FansLike
10FollowersFollow
109FollowersFollow
92SubscribersSubscribe

Publicitate

Html code here! Replace this with any non empty raw html code and that's it.

ULTIMELE ȘTIRI

Lansare Psychedelicious: Concert Mother Engine in Control Club

Avem o veste bună pentru iubitorii de stoner, psychedelic & co: dăm startul unor noi serii de concerte, odată cu lansarea platformei de evenimente...

Semifinala GBOB Transilvania – Mureș: Juriul și Premiile

Semifinala GBOB Transilvania: Juriul și Premiile REVISTA PRESEI Ce este GBOB România? Semifinala GBOB Transilvania: Juriul și Premiile JURIUL Gaspary Istvan Zsolt (56, redactor șef Retro Radio Miercurea Ciuc) Rareș Totu (chitarist, lider la proiectele Transexpress, Midnight...

Astazi incepe Festivalul National de Teatru, editia a 25-a!

Inauguram astazi cea de-a 25-a editie a Festivalului National de Teatru – eveniment emblematic pentru cunoasterea si promovarea scenei romanesti, prin aducerea in fata publicului...

Bucharest Fringe – Maratonul Teatrului Independent anunță programul celei de-a opta ediție (29 septembrie – 7 octombrie)

Edițiile de până acum ne-au prilejuit o cunoaștere mai profundă a teatrului independent din România, la a cărui dezvoltare am avut o contribuție substanțială. Tocmai...

Beyond the Black: “Cântăm pentru prima oară în România și am primit deja o mulțime de mesaje de la fani”

"Este pentru prima dată când Beyond The Black vine în România și deja ne simțim provocați de reacțiile pe care le-am primit până acum....
Duminică, 23 august Divanul Degustătorilor de Film și Artă Culinară s-a mutat în locul tradițional de desfășurare, Portul Cultural Cetate. Divanul Degustătorilor de Film și Artă Culinară - ziua 4