Direcția 5 – În culori la Teatrul National

Nu merg prea des la Teatrul National, mai ales pentru concerte, dar de data aceasta am ales sa ajung acolo intr-o seara de noiembrie, luni. Mai mica decat mi-o aduc eu aminte din copilarie, dupa renovare, mult mai inghesuita si poate prea rosie noua sala. Scena este relativ mare iar acustica bunicica.

Concertul ales, Directia 5- In Culori, o trupa ce nu mai are nevoie de nici o prezentare, oameni talentati care mereu au sala plina de oameni ce le iubesc muzica.

Pot spune ca spectacolul a fost impartit in doua. Prima parte a fost rezervata vocal doar lui Cristi Enache, cel care face parte din aceasta trupa de 23 de ani, iar in a doua parte, acesta a impartit scena cu printesa Rock’n’Roll, Alina cum ne este prezentata de ai bine de un an de cand s-a alaturat trupei.

Cei doi solisti ai Directia 5, au impresionat prin imbinarea a doua voci cu timbre diferite, iar chitaristul Nicu Damalan a completat tabloul muzical prin solo-urile de chitara. In schimb, Carmin Ionescu (bass), fiul lui Marian Ionescu (chitara bass si clape), a fost prezent peste tot pe scena, aproape acaparand imaginea celorlalti.

Marian Ionescu (pian & chitara bass), Cristi Enache (voce), Marius Keseri (tobe), Nicu Damalan (chitara), Carmin Ionescu (chitara bass), si Alina Crisan (voce) au pus in scena o poveste de dragoste in care acordurile pop-rock se imbina cu romantismul si emotia.

Sala a fost plina, agitata si am auzit zeci de glasuri cantand piesele chiar daca sunetul nu a fost foarte clar in aceasta seara, vocea placuta a solistului Cristi Enache fiind distorsionata de cateva ori pe parcursul concertului.

Am ascultat piese de suflet si eu una am cantat tot concertul. Am visat un pic si m-am lasat transpusa in trecut cand alergam prin parcuri si sali de concerte sa ii vad, cand ma strecuram ca un copil zapacit printre cei din staff si ii urmaream pana plecau acasa. Am inchis ochii si am ascultat vocile pentru ca nu mereu este important impactul vizual ci cel emotional iar jocurile de lumini au creat o atmosfera colorata, potrivita pieselor lor.

Marian Ionescu a fost cel care a comunicat cu publicul. A prezentat trupa, momentele cheie si a incercat sa se apropie de noi.

Concertul a fost intens, plin de la un capat la altul de hituri pe parcursul a peste 2 ore. Si printre vechi hituri s-au strecurat piese precum”Îti multumesc“, „Dacă ai ști“, ”Ești stilul meu”, ”Am nevoie de tine”, ”Superstar”, „Și ce dacă“, „Ce mai faci“ și „Forever Love“.. Pentru ca tema principala a muzicii Direcției 5 este iubirea, piesele lor prind repede in mreje fanii indiferent de varsta. Este minunat sa urmaresti live o trupa veche cu un public divers și numeros.

Eleganti si in forma, la fel ca acum 20 de ani, mereu tineri si facuti pentru muzica. Directia 5 va ramane o trupa ce umple sali dar si inimi.

Actualitate

TARGUL DE VINILURI SI URBANIMPRINT REVIN LA SOUNDART FESTIVAL 2023

Bucuresti, 17 martie, 2023 – SoundArt Festival anunta noi activitati recreative in cadrul evenimentului maraton de anul acesta, care va avea...

Celelalte Cuvintelansează noul album„Lumea asta”

Trupa Celelalte Cuvinte pornește într-un turneu de lansare a noului album, intitulat „Lumea asta”. Celelalte Cuvinte vine cu un...

Bluescore lanseazăSix 21 în cadrul Urban Blues Fest #3

În cadrul UBF #3, pe 2 aprilie 2023, Bluescore va lansa primul lor album, care se numeşte Six 21....

Bruce Dickinson si Orchestra, un tribut Jon Lord si Deep Purple la Sala Palatului

Intr-o zi rece de martie, pasii m-au purtat catre Sala Palatului pentru un concert rock mai altfel. Solistul Iron...
- Advertisement -spot_imgspot_img

Premieră: baletul CARMEN în turneu naţional

Spectacol extraordinar de balet în două tablouri Baletul reunit al OPEREI MAGHIARE DIN CLUJ-NAPOCA, TEATRO D’OPERA ITALIANA si OPERA VOX...

Omara Portuondo in concert la Sala Palatului

Omara Portuondo canta pe 17 iunie la Sala Palatului din Bucuresti. Primele 200 de bilete din fiecare categorie au...
- Advertisement -spot_imgspot_img

Ce mai este nou?Citeste
www.roevents.ro

Recomandările redacțieiStiri
www.roevents.ro