Destruction si Nervosa la Bucuresti

15095095_10154580071912850_2500539808280781732_nDacă aproape toată lumea a auzit de „The Big 4 of Thrash Metal”, iubitorii genului ştiu că pe lângă trupele americane există şi o tripletă de aur a thrash-ului german, formată din Kreator, Sodom şi… Destruction (unii vorbesc şi aici de patru trupe, adăugând Tankard).

Format în 1982 sub numele Knight of Demon, grupul ce avea să-şi schimbe numele în Destruction după doi ani a devenit repede unul dintre numele cele mai populare din underground. Primul album, „Infernal Overkill”, este socotit astăzi un pilon al thrash-ului european, însă, paradoxal, cu cât trupa era mai apreciată de armate de tineri fani, cu atât succesul comercial întârzia să apară. Thrash-ul crud, rapid şi foarte agresiv, a lăsat totuşi loc pentru câteva experimente pe al doilea LP, „Release from Agony” (1987), însă la doi ani după aceea solistul vocal-basist Marcel Schirmer („Schmier”) a părăsit trupa. Deşi chitaristul Mike Sifringer a continuat aventura fără el, adevărata revenire a thrasherilor teutoni a avut loc la începutul anilor 2000, când, prin întoarcerea solistului vocal, cei doi membri-fondatori au reluat colaborarea într-o direcţie mai thrash decât oricând.

Funcţionând în cea mai mare parte a carierei sub formă de trio, Destruction şi-a păstrat statutul legendar între fanii genului dar a fost şi una dintre principalele influenţe ale valului de black-metal norvegian din anii 1990. Cu un contract solid semnat cu Nuclear Blast, trupa continuă să scoată albume – cel mai recent, „Under Attack”, a fost lansat în mai 2016 – şi să fie foarte apreciată pentru prestaţiile live în care cântă fără compromis, indiferent că are în faţă 10 000 de oameni sau doar două sute.

Pentru amatorii sonorităților de thrash metal și nu numai, Destruction revine în România, in data de 31.01.2017, la Club Fabrica din București, pentru un concert special de prezentare al ultimului material discografic intitulat „Under Attack”.

Prima formatie anuntata oficial, ce va canta in geschiderea germanilor, se numeste Nervosa si vine din Brazilia, pentru a 2-a oara in Romania.

img_6071
In 2010 trei thrasherite din São Paulo puneau bazele formatiei Nervosa.Urmase ale trupelor Destruction si Sodom, dar cu o abordare minimalista, care trimite mai degraba la Toxic Holocaust decat la continuatorii standard ai thrashului teuton.

In 2014 au lansat primul album al trupei. In iunie 2016 Nervosa a lansat “Agony”, cel de-al doilea album al trupei sub egida prestigioasei case de discuri Napalm Records, urmat de un turneu european urias, Bucurestiul fiind si el pe harta.

S-au pus în vânzare un număr limitat de bilete (doar 300 bucăți), iar acestea se pot achiziționa, exclusiv prin www.AmBilet.ro, la preturile:

55 lei – primele 100 de bucăți
65 lei – restul biletelor în limita disponibilitatii