Destruction, Nervosa & Rezet in Club Fabrica- thrash la puterea a treia

Publicitate

Intr-o seara rece de sfarsit de ianuarie ne-am adunat cu mic cu mare in club Fabrica din Bucuresti pentru o seara de thrash metal. Destruction am vazut in vara la Rockstadt, Razet sunt o noutate, dar sunt sigura ca majoritatea au venit pentru frumoasele brazilience de la Nervosa desi nu a trecut nici un an de cand au avut concert la noi si chiar in aceeasi locatie.

Daca la Rockstadt au intarziat,Destruction la acest eveniment au comis-o din nou si din cauza lor concertul a intarziat cu aproximativ o ora, timp in care rockerimea s-a mutat in barul-restaurant la o vorba si un pahar de bere rece.

Nemtii de la Razet au urcat primii pe scena si au fost primiti calduros de catre publicul prezent. Interesanti aspectual si cu un speed/thrash metal cu nuante clare si curate, au tinut lumea in fata scenei si au comunicat destul de bine cu ei.

Nervosa, trei brazilience focoase, au poposit pe meleagurle noastre marti seara, la nici un an de la concertul fabulos sustinut tot aici dar cu ocazia turneului “Agony in The East Europe Tour 2016”.

Trupele cu o voce feminina au ceva aparte ca si cele in care unul din instrumentisti este o frumusete ce bate furtunos la tobe sau te incanta cu riffuri la chitara. Ce sa mai zic daca toate cele trei locuri din trupa sunt ocupate de reprezentante ale sexului frumos, rezultatul este interesant mai ales daca mai canta si bine.

Cu cele trei thrasherite din São Paulo – Fernanda Lira – Vocals & Bass, Prika Amaral – Guitars & Backing Vocals, Luana Dametto– noua achizitie latobe; care stiu sa cante, sa pozeze si sa comunice, soarta a fost darnica si pe langa frumusete le-a daruit si un mare talent muzical. Pentru ambele lucruri au o multime de fani care le sorb din priviri si le asculta incantati muzica.

Au energie si vana mai multa decat multe trupe de baieti. Fernanda prin mimica si gesturile sale asigura comunicarea cu publicul si vocea ei sperie ca tonalitate si atrage ca suplete. Sunt suficient de dure pentru a iesi in evidenta pe scena thrash si asa destul de aglomerata, iar combinatiile de sound Slayer, Exodus si Sepultura iti framanta bine nervii si daca nu te agiti pe muzica lor ori esti surd ori nu ai ce cauta acolo. Un concert Nervosa este o adevarata lectie de thrash.

Prietenoase braziliencele, calde si deschise la vorba. Au stat dupa concert la o poza, un autograf si un pahar de vorba cu fanii . Am spus-o si data trecuta si o repet acum Nervosa nu este in tendinte, ea este ‘’tendinta’’.

Destruction, legendele thrash metal-ului nemtesc, trupa etalon a scenei thrash europene, au fost extrem de apreciati de publicul roman si acest concert a fost asteptat cu nerabdare.
Desi i-am vazut pe o scena mare in vara unde s-au desfasurat in voie, mica scena din Fabrica i-a gazdut bucuroasa si cu toate lipsurile, oamenii s-au descurcat de minune si au prezentat ultimul material discografic intitulat „Under Attack”.

Au comunicat bine cu publicul, au aruncat cu riffuri si au zguduit cu muzica lor clubul. Lumea a fost agitata si atmosfera a fost incinsa.

Una peste alta a fost totul bine, daca trecem peste intarziere (de obicei concertele organizate de Maximum Rock se tin foarte bine de program) si peste faptul ca una din cele 4 iesiri de siguranta erau blocate de instrumente si ne referim doar la concetul in sine. Sunetul a fos bun, berea a curs multa si rece, a fost aglomerat dar nu cat sa nu poti respira si am avut si o zona de merch cu produse de la toate cele trei trupe.

Eveniment organizat de Maximum Rock Romania și Promusic Events

GALERIE FOTO

1 COMMENT

Comments are closed.