Dead Can Dance la Arenele Romane

Anul 2022, aduce o reintrare in normalitate, aduce concerte, oameni multi, intalniri cu prietenii, ocazii de a vedea artisti ce si-au amanat sau anulat concerte, turnee, dar care acum se reintorc pe marile scene ale lumii.

O astfel de trupa este Dead Can Dance,care trebuia sa aiba concertul de la Bucuresti anul trecut.

In 2010 il aveam pe scena de la Sala Palatului pe Brendan Perry, o jumatate a trupei Dead Can Dance. Anul acesta, pe scena de la Arenele Romane, Dead Can Dance  a sosit in sfarsit, intreaga, dupa 2 ani de amanari din cauza pandemiei.

Evenimentul face parte din noul turneu al trupei, “Europa – 2022”, care ii aduce pe cei de la Dead Can Dance in fata publicului, dupa turneul de succes din 2019, in cadrul caruia a fost promovat albumul “Dionysus”.

In deschidere la-am putut asculta pe Jules Maxwell, un artist ce canta la o multitudine de instrumente, claparul trupei  Dead Can Dance, dar care are si o cariera solo de success.

Imbinanad muzica traditionala irlandeza cu cea Indiana , turca sau tibetana, formatia australiana Dead Can Dance, a adus pe scena din Romania, pentru prima data, un amalgam de sunete, armonii si emotii. Un amestec imbatator de influente, instrumente din toate colturile lumii si lumini ce te hipnotizeaza de la primele acorduri.

La sase ani dupa albumul cera i-a reunit, Anastasis, Dead Can Dance a scos albumul, Dionysus, o meditatie despre zeul grec al placerii si care imbina muzica orientului mijlociu cu cea mediteraneana.

 Miscare, muzica, intrumente si nu in ultimul rand nuanta si interpretarea artistilor, fac dintr- un concert Dead Can Dance, un ritual pagano-modern, sau un fel de coloana sonora a unui ritual antic.

Cele doua voci distincte, rafinate, cu un timbru rar, Brendan Perry si Lisa Gerrard se impina armonios, sau au parte de parti solo impresionand in ambele. The Carnival Is Over sau Black Sun sunt doar doua dintre piesele in care vocea de bariton a lui Perry se intepatrunde perfect cu vocea inalta, suava a Lisei.

La bis am avut 3 piese, succedate rapid aproape fara pauza si parca fara finalitate sau poate ca este setea de muzica ceea ce a determinat o astfel de impresie. Pare ca totul a luat sfarsit prea repede, parca mai era ceva de ascultat, de invatat, de digerat.

Setlist concert Dead Can Dance la Arenele Romane din Bucuresti:

Yulunga (Spirit Dance)
Amnesia
Mesmerism
The Ubiquitous Mr. Lovegrove
Persian Love Song (The Silver Gun)
In Power We Entrust the Love Advocated
Avatar
The Carnival Is Over
Cantara
Opium
Sanvean
Dance of the Bacchantes
Bylar
Black Sun
The Host of Seraphim

Encore:
Children of the Sun
The Wind That Shakes the Barley
Severance

 

GALERIE FOTO: THEODOR TUDOSE

Actualitate

LIZ MITCHELL TRIMITE UN MESAJ FANILOR DIN ROMÂNIA CU OCAZIA CONCERTULUI DE LA BUCUREŞTI

Mai puţin de o lună de zile până la reîntalnirea cu unul dintre cele mai de success grupuri de...

SUNNATA din Polonia, headliner-ul SoundArt Festival 2023

Doza soc de muzica si activitati de sambata, 1 aprilie, in Quantic Club!  Sunnata din Polonia este headliner-ul SoundArt Festival...

Bruce Dickinson cu orchestra la Sala Palatului: Categoria VIP este SOLD OUT

Bruce Dickinson (Iron Maiden) canta alaturi de o orchestra simfonica de 80 de persoane si un ALL Star Band pe...

THE 1975 canta la Bucuresti pe 26 iunie

Trupa britanica The 1975 revine la Bucuresti pe 26 iunie 2023 la Arenele Romane. Primele bilete au preturi earlybird. Trupa cu...
- Advertisement -spot_imgspot_img

Concert Deep Purple in Romania

Celebra trupa britanica Deep Purple revine in Romania pe 9 iulie la Romexpo in aer liber. Ce poti spune despre o...

Pantera la Metalhead Meeting 2023

In 2023 Metalhead Meeting sarbatoreste 10 ani de la prima editie si revine la formatul de 3 zile si...
- Advertisement -spot_imgspot_img

Ce mai este nou?Citeste
www.roevents.ro

Recomandările redacțieiStiri
www.roevents.ro