Cristi Minculescu & Iris concertează în stilul rock-simfonic, la Sala Palatului!

Copy of poster_IRIS_RockolindeConcertul Rockolinde Simfonic, va avea loc pe 22 decembrie, de la ora 20:00. Invitați de excepție: soprana Felicia Filip si violoncelistul Adrian Naidin.

În luna decembrie, cadourile mult visate nu se lasă așteptate! Vestea bună se îndreaptă către iubitorii de concerte live, dar mai cu seamă către fanii trupei Iris, căci pe 22 decembrie, aceștia se vor putea bucura de o experiență concertistică de amploare în ton cu atmosfera de sărbătoare, specifică finalului de an.

Așadar, vocea de succes a rock-ului românesc din toate timpurile, Cristi Minculescu și legendara trupă Iris, alături de soprana Felicia Filip, violoncelistul Adrian Naidin și Orchestra Sinfonia București sub bagheta dirijorului Florin Totan, vor urca pe scena mare de la Sala Palatului din capitală în  data de 22 decembrie, începând cu ora 20:00, pentru a cuceri audiența cu încă unconcert memorabil intitulat, Rockolinde Simfonic.

Prietenia statornică între mariiartiști și profesionalismul incontestabil reprezintăfără doar și poate, esența succesului, răsplătit de publicprin bucuria reîntâlnirii și a aplauzelor fulminanteoferite la fiecare  apariție pe scenă.

După 15 ani de la concertul ”Athenaeum Live”, Rockolinde Simfonic poate fi definit ca un concert festiv, o reeditare a celui mai apreciat concertrock-simfonic susținut de trupa Iris împreună cu soprana Felicia Filip.

Ineditul concertului Rockolinde Simfonic va fi completat de momente muzicale remarcabile, oferite de bine cunoscutul violoncelist Adrian Naidin, acompaniat de band-ul său format din Ionuț Micu– tobe, Andrei Bălașa- chitară și Mircea Muntenița – bass.

Timp de aproximativ două ore, spectatorii  vor păși în lumea Iris. Vor trăi momente emoționante și se vor putea bucura din plin de interpretările pieselor de colecțieselectate pentru acest show.

Biletele au fost puse în vânzare și pot fi achiziționate la prețuri variabile în funcție de categoria de loc, după cum urmează: VIP – 175 lei, Cat.I – 150 lei, Cat.II – 115 lei, Cat.III – 75 lei și Cat.IV – 50 lei. Acestea pot fi procurate de la Sala Palatului, Librăria Mihai Eminescu, Magazinul Muzica, Unirea Shopping Center (etj.2), Diverta, Flanco și online prin  www.ticketnet.rowww.myticket.ro, www.bilet.ro sauwww.iabilet.ro.

IRIS

Trupa Iris a luat ființă în 1976, prima formulă avându-i în componenţă pe Nuţu Olteanu (chitară, vocal), Emil Lechinţeanu (chitară bas) şi Nelu Dumitrescu (baterie). De-a lungul timpului, printre membrii ei s-au numărat nume sonore precum Florin Ochescu, Dan Bitman şi Sorin Chifiriuc.

Cea mai recentă plecare din formaţie a avut loc în septembrie 2012, când solistul Cristi Minculescu a părăsit trupa, după 32 de ani de activitate, însă, spre bucuria imensă a fanilor acesta a revenit pentru proiectul ”Din nou împurenă”.

IRIS deține un portofoliu muzical bogat, un palmares discografic incluzând 14 albume, 3 maxi-single-uri și un DVD/VHS, peste 6.000 de concerte susținute în diverse turnee, în aproape toate orașele țării, în fața a peste 10 milioane de spectatori.

Felicia Filip

Felicia Filip

Presa internaţională a numit-o “diva céleste” şi “noua regină a Traviatei”. A cucerit toate scenele importante de pe glob şi din România şi este unica solistă care a obţinut toate premiile Mozart.

După modelul Montserrat Caballe – Freddie Mercury, soprana Felicia Filip este cea care a deschis drumul rockului simfonic în România. Începută în 1996, colaborarea cu trupa Iris a avut un succes uriaş, ce a culminat cu lansarea albumului “Filipissimia”, iar “Fata din vis” este cel de-al doilea album semnat de “soprana rock a României”.

De-a lungul timpului s-a bucurat de aprecierea publicului urcand  atat pe  importante scene internationale  cum ar fi Covent Garden Royal Opera House din Londra, Staatsoper din Hamburg, Teatre Liceu din Barcelona, Staats Oper din Viena  sau Opera din Toronto cat si pe scenele din Romania.

In lumina acestei cariere extraordinare  soprana Felicia Filip  a fost ridicata la gradul de Comandor al Ordinului “Meritul Cultural”, titlu care i-a fost decernat de catre Presedintele României, iar de curand a obtinut titlul onorific de “Persoana Emerita” conferit de Presedintele Republicii Moldova.

Adrian Naidin

A debutat în 1998 ca artist instrumentist la Opera Maghiară din Cluj-Napoca. Între 2000 şi 2003 a colaborat cu Teatrul Naţional Bucureşti pentru muzica de teatru. Din 2001 este membru al Orchestrei Naţionale Radio din Bucureşti.

Spaţiul tipografic nu ne permite să amintim toate concertele şi întâlnirile cu muzicieni de renume care l-au îmbogăţit sufleteşte pe Adrian Naidin, dar putem spune că face parte dintre cei care au înţeles că publicul trebuie educat, dar mai înainte de acest lucru trebuie să i se arate ce înseamnă cu adevărat muzică de calitate.

Adrian Naidin reuşeşte de fiecare dată să combine jazz, muzică de cameră şi folclor românesc, atingând cu violoncelul său note de-o frumuseţe aparte. În clipa în care Adrian Naidin se opreşte din cântat se lasă tăcerea, se instalează o uimire egală liniştii de început, o nesiguranţă sfântă, ceva nedescifrat care rămâne ascuns undeva înlăuntrul lui pentru că doar el are cheile fermecate, cum spuneam mai sus, cu care deschide uşile sufletului nostru.

Sinfonia Bucuresti

Orchestra “Sinfonia Bucureşti” a fost înfiinţată de maestrul Florin Totan în 1990 şi a reprezentat la vremea respectivă prima iniţiativă privată, nu doar în muzică, dar şi în cultura românească. Orchestra este compusă dintr-un număr variabil de instrumentişti valoroşi provin din principalele orchestre bucureştene precum Filarmonica George Enescu, Orchestra Naţională Radio şi Opera Naţională.

De-a lungul timpului, orchestra a fost invitată la zeci de concerte de gală şi manifestări oficiale. Printre cei care i s-au alăturat în concerte se numără: naistul Gheorghe Zamfir, sopranele Cellia Costea (Atena) şi Felicia Filip, violonistul Eugen Sârbu (Londra), pianiştii Babette Hierholzer (New York)  şi Jean Francois Dichamp (Paris), violoncelistul Xavier Philipps (Paris) şi dirijorii Cristoph Poppen (Berlin-Munchen) şi Robert Olson (Kansas City).

1 COMMENT

Comments are closed.

Actualitate

Five Finger Death Punch – ROMEXPO – 04.07.2024

 Galerie Foto: Theodor Tudose 

Călin Pop lanseazăun nou single: „Pași de război”

Călin Pop, solistul și chitaristul grupului Celelalte Cuvinte, a lansat un nou single intitulat ”Pași de război” Melodia este disponibilă...

DOUĂ ZILE STELARE SUB CUPOLA MUZICII DE OSCAR, MARCA HANS ZIMMER

Două noi impresionante reprezentaţii la Ateneul Român, alături de cei mai experimentaţi tineri muzicieni, care vor interpreta celebrele coloane...

EFORIE COLORAT | Cinci vernisaje de artă contemporană deschid hub-ul creativ Eforie Colorat

Retro Party la Eforie ColoratSorin Lupașcu deschide vara în cel mai mare cinema în aer liber de la Marea...

Cargo in Quantic, o seara cu prietenii pe ritmuri rock

Chiar imi era dor de baietii de la Cargo. In ultimii ani nu prea am reusit sa ma intersectez...

Coldplay la Bucuresti, doua zile de show la superlativ

  Arena Nationala din  Bucuresti, a gazduit zilele trecute  doua concerte ale trupei britanice Coldplay. Au cantat pentru prima data...

Ce mai este nou?Citeste
www.roevents.ro

Recomandările redacțieiStiri
www.roevents.ro

Cristi Minculescu, trupa IRIS, soprana Felicia Filip si violoncelistul Adrian Naidin sunt asteptati pe 22 decembrie intr-un concert la Sala Palatului. Cristi Minculescu & Iris concertează în stilul rock-simfonic, la Sala Palatului!