Corey Taylor (Slipknot, Stone Sour), Arenele Romane din Bucuresti In cadrul turneului CMF2, “Europe 2024”

Ultima zi de primavara ne-a adus impreuna la Arenele Romane pentru a urmari un concert fabulous marca Corey Taylor.

Aflat in turneul de promovare al albumului CMF2, Europe 2024Corey & Co au interpretat atat piese Slipknot cat si Stone Sour iar alaturi de el pe scena, a fost  si Christian Martucci, chitaristul Stone Sour. Cu proiectul sau solo a lansat doua materiale de studio CMFT si CMF2, primul in 2020, iar al doilea in 2023.

Invitati sa cante in deschiderea concertului Taylor Corey au fost danezii de la Siamese si germanii de la Chakora.

Primii care au urcat pe scena de la Arenele Romane au fost germanii din Mannheim de la Chakora. Sunt o trupa de groove metal  cu o experienta de un deceniu pe scenele internationale si cu extrem de multa energie.  Riff-uri groovy de chitara și solo-uri old school, tobe vibrante si voci ce trec usor de la clean la growl , Chakora au un sound distinctiv de neuitat. Chakora și-a lansat primul album „Chakora” în iulie 2017. Cumva ultima lor piesa nu am putut sa o ascultam pana la final. Muzica de fundal de la Arenele Romane a intrat peste ei si a fost  ciudat sa observi discordanta dintre sunet si ceea ce se petrecea pe scena.

Danezii de la Siamese au urcat apoi pe scena. Arenele deja erau mult mai pline decat la trupa precedenta si va asigur ca atunci cand Taylor Corey a urcat pe scena, locatia a fost nu arhiplina dar cat sa se vada ca prezenta lui a fost mult dorita de catre publicul roman.

Andreas si colegii de trupa Mirza Radonjica (voce), Christian Hjort Lauritzen (vioara), Mark Nommesen (bas) și Joakim Stilling (tobe) canta din 2011, dar au inceput sa faca furori în afara Scandinaviei cu ultimul lor album, Super Human din 2019. Incearca sa experimenteze și sa imbine elementele electronice și R&B cu rock , iar interpretarea lor melodica a muzicii alternative suna diferit dar nu neaparat rau, depinde de feeling si de auditoriu. Ne-au pacalit la un moment dat ca vor canta piesa Dragostea din tei dar au cantat in schimb ceva asemanator ca ritm si vibratie. Dupa cum am observat, au reusit sa incalzeasca destul de bine publicul de la Arene, sunetul a fost bun si tare.

In sfarsit, dupa o pauza nu foarte lunga, Taylor Coery si trupa sau au urcat pe scena in aplauzele publicului si pe acorurile piesei Post Traumatic Blues.

Daca cu Stone Sour l-am vazut in 2018 si cu Slipknot acum 2 ani dupa indelungi asteptari, anul acesta Corey a venit cu proiectul lui solo si ne-a incantat atat cu piese de pe albumul pe care il promoveaza in cadrul acestui turneu, CMF2 dar si cover-uri Slipknot si Stone Sour.

Este clar de la bun început ca Taylor este un showman grozav și se simte pe scena ca acasa, fiind in acelas timp liantul intre membrii trupei sale. Fiecare are partea lui de glorie cu cate un solo, incepand chiar cu prima pieasa cand la aparitia lor pe scena avem parte de un interesant solo de tobe oferit de  Dustin Robert.

Taylor isi ia mult timp sa vorbească cu mulțimea intre piese, fiecare pauza verbala fiind presarata corespunzator cu un limbaj plin de culoare.

“Oh, before I forget, it’s the name of this next song” It’s the first Slipknot song of the evening, Before I forget,, spune Corey la un moment dat, dupa ce a profitat de titlul acestei piese pentru a se juca cu noi si cu cuvintele, prezentat si tupa in acelas timp intr-un mod original.

O alta piesa mult asteptata a fost SpongeBob SquarePants  cantand cu chitara acustica si cu ajutorul publicului extaziat la maxim, o piesa dedicata copilului aflat in fiecare din noi.  O coincidenta sau nu,a doua zi era chiar ziua copilului. Publicul a fost coplesit apoi de Snuff, piesa de la Slipknot mult asteptata de publicul aflat in numar mare acum la Arenele Romane. Lanternele telefoanelor au luminat feeric  iar Corey s-a aratat profund impresionat de atmosfera creata de publicul bucurestean. Si acum sincer, gama vocala a lui Taylor este impresionanta, cum se misca între balade sumbre, punk si pasaje de growl metal.

O alta piesa care cel putin pe mine m-a impresionat a fost cea dedicata sotiei sale, femeii care i-a schimbat viata pentru totdeauna. Aceasta a fost pentru prima data interpretata chiar la nunta lor, dar la pian. Aici pianul l-a inlocuit cu chitara si a iesit ceva cu adevarat frumos. Piesa Song merita ascultata pe repet.

Alte piese au mai fost puternicele „We Are the Rest” si „Talk Sick”, cu nuanțe punk, incantatoarea „Beyond”, condusa de riff-uri ascutite, si fermecatorul, sublimul „Midnight”, printre altele.

Cu piesa Through Glass (Stone Sour ), trupa a parasit scena pentru cateva momente, pentru a se intoarce la biss pentru 2, ba nu..3 piese, promite Corey, daca aplauzele publicului de la Bucuresti se vor ridica la asteptarile sale.

The Killing Moon, 30/30-150 si Duality au incheiat o seara deja calda de inceput de vara, o seara ce a parut foarte scurta dar care ne va ramane pentru multa vreme in amintire. Incontestabil, vocea si energia lui Corey este contagioasa, iar artistul este in comuniune totala cu publicul sau. Concertul a fost remarcabil din toate punctele de vedere de la sound la lumini si prezenta scenica.

Un eveniment BestMusic Live & METALHEAD

  1. Post Traumatic Blues
  2. Made of Scars (Stone Sour song)
  3. Black Eyes Blue
  4. We Are the Rest
  5. Song #3 (Stone Sour song)
  6. Beyond
  7. Before I Forget (Slipknot song)
  8. SpongeBob SquarePants Theme (Painty the Pirate & Kids cover)
  9. Snuff (Slipknot song)

Galerie Foto: Theodor Tudose

Social

9,341FansLike
10FollowersFollow
109FollowersFollow
92SubscribersSubscribe

Publicitate

Html code here! Replace this with any non empty raw html code and that's it.

ULTIMELE ȘTIRI

Declaratia Marinei Constantinescu dupa anuntarea selectiei oficiale a FNT 2016

„Stagiunea teatrală 2015-2016 este o stagiune consistentă, aşadar – prin selecţie – vom avea o ediţie a FNT la fel de puternică. Sunt 40 de...

Compania Adrian Naidin aduce spectacolul “Pân’la rai” la Teatrul Național din București pe 16 octombrie!

Adrian Naidin aduce pe scena Teatrului Naţional din Bucureşti una dintre cele mai valoroase compoziții jazz imaginate în maiestuoasa umbră a Măiastrei Maria Tănase:...

S-au încheiat reprezentațiile spectacolului “Carina pe drumul spre casă” la Teatrul Odeon

Cele zece reprezentații ale spectacolului "Carina pe drumul spre casă", organizate de Asociația Culturală pentru Educație prin Artă, la Teatrul Odeon, s-au încheiat. Sute de...

RoadkillSoda a semnat cu Universal Music România

RoadkillSoda a semnat cu Universal Music România și lansează un nou videoclip, “Wrong” O noua piesă RoadkillSoda poate fi vazută de astăzi pe internet. WRONG...

Maximum Rock Festival revine cu o nouă ediție în 2017

Maximum Rock Festival revine în 2017 cu o nouă ediție indoor care va avea loc în perioada 13-14 octombrie la Arenele Romane din București. Aflat...