• Stiri

Congresul de Medicină Dentară Transilvania, la editia a X-a

În această minunata toamnă clujeană, avem bucuria de a ne întâlni în cadrul unui eveniment ştiinţific şi de perfecţonare profesională mult aşteptat, Congresul de Medicină Dentară Transilvania. Este o ediţie specială a deja cunoscutului eveniment, împlinim un deceniu de desfăşurare anuală constantă a congresului.

Odată cu aniversarea a 10 ani de la prima ediţie a congresului, aniversăm 100 de ani de la înfiinţarea primului învăţământ medical stomatologic universitar în limba română în România. După unirea Transilvaniei cu România, în iarna anului 1918, în următorul an, profesorul Gheorghe Bilaşcu, venit la Cluj de la Budapesta, solicită Universităţii Daciei Superioare, atunci înfiinţată, deschiderea unei catedre de stomatologie. Odată aprobată solicitarea, începe în 1919, la Cluj, activitatea de predare a stomatologiei prin cursuri şi practică clinică. A fost începutul unei istorii pe care am trăit-o şi noi în bună parte. Am văzut cu toţii şi am fost parte într-o evoluţie dinamică şi spectaculoasă a stomatologiei, cu precădere în ultimele două decenii.

Medicina tinde spre excelenţă, iar în realizarea acestui deziderat cercetarea ştiinţifică şi susţinerea financiară sunt determinante. În conceptul de excelenţă sunt incluse aspecte foarte diferite ale practicii medicale. Excelenţa în serviciile medicale este percepută şi dorită de pacienţi dar este greu de obţinut. Despre excelenţă în stomatologie se poate vorbi la timpul prezent.

Tema congresului din acest an aduce în atenţia participanţilor la eveniment condiţionările care pot determina excelenţa, formele de exprimare ale acesteia, costurile aferente unui act medical de excelenţă, riscurile care pot compromite excelenţa. Totodată, pentru excelenţă există următoarele premise: resursa umană, suportul tehnic şi logistic, nivelul actual al cunoaşterii (cercetarea ştiinifică aplicată), suportul financiar şi cadrul juridic de reglementare. Pentru stomatologie, toate cele cinci premise sunt foarte importante şi obligatorii. Dar doar două dintre ele pot fi controlate de medicul stomatolog în practica curentă. Celelalte trei pot fi doar folosite corect şi rentabil.

Specialişti şi cercetători de renume mondial vor fi prezenţi la Cluj pentru a ne împărtăşi din experienţa lor. Restaurările protetice, estetica, chirurgia şi ortodonţia sunt domenii în care sunt prelegeri valoroase în program. De asemenea, implantologia, parodontologia, sănătatea orală a copiilor şi managementul cabinetului dentar aduc conferinţe şi comunicări cu valoare practică deosebită. Excelenţa în stomatologie nu poate fi implementată prin măsuri arbitrare de către autorităţi care îţi asumă acest rol; ea trebuie implementată şi asumată de medicii stomatologi prin eforturi proprii.

Tema congresului din acest an este una care exprimă rezultatul dezvoltării medicinei dentare până la excelenţă. Da, stomatologia românească este la un nivel de excelenţă! şi este astfel, datorită eforturilor permanente şi rezultatelor de excepţie pe care le obţineţi în cabinetele voastre, dragi colegi! Aşa că ”Excelenţa în practica dentară” exprimă ceea ce aşteaptă pacienţii de la noi şi ceea ce oferim noi pacienţilor. Urmează ca în cadrul congresului să ne împărtăşim experienţele personale spre binele şi progresul nostru, spre satisfacţia şi mulţumirea pacienţilor noştri. Fiecare medic stomatolog are ceva de împărtăşit, fiecare dintre noi mai putem afla câte ceva nou şi util. Chiar şi unele nedorite eşecuri, pot fi teme de discuţii şi analiză. Împărtăţirea experienţelor proprii este forma superlativă de exprimare a colegialităţii. Sper că sunt în asentimentul colegilor!

Aşa cum v-am obişnuit, congresul este ocazia pentru actualizarea unor cunoştinţe, este o oportunitate de întâlniri colegiale, sunt pregătite work-shopuri atractive, dezbateri pe teme manageriale şi legislative, precum şi surprize plăcute. Lectorii invitaţi şi comunicatorii sunt pregătiţi să împărtăşească cunoştinţe şi experienţe deosebite. Le mulţumesc, apreciem contribuţia lor importantă şi sperăm că ospitalitatea noastră să le poată răsplăti, măcar în parte, efortul făcut! Partenerii no?tri în organizarea evenimentului, companii de elită, sunt alături de noi pentru că apreciază ceea ce facem noi, medicii stomatologi, şi respectă munca noastră.
Le mulţumim pentru implicare şi contribuţii!

Organizatorii congresului vă aşteaptă cu mult drag, stimaţi colegi! Clujul se pregăteşte pentru o sărbătoare a stomatologiei! Aşadar, vă invităm cu drag la a X-a ediţie a Congresului de Medicină Dentară Transilvania şi vă asigurăm că veţi aduna şi în acest an noi experienţe plăcute şi amintiri frumoase!
Comitetul de organizare.

Prof. Univ. Dr. Radu Septimiu Câmpian

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Actualitate

Outbreak vine la Ice, Ice Metal! 07.12.2019 @ Quantic, București

Ice, ice baby... pardon, metal: Ice, Ice Metal. Așa cum nu-ți poți scoate din cap piesa iconică a lui...

“Am fost făcut să rezist. Să nu se clintească nimic din mine” 153 DE SECUNDE – Manifestul milenialilor, pe scena Centrului Național...

“153 de secunde” – teatru contemporan ce documentează momentul Colectiv –,  prezentat în turneu național în parteneriat cu teatre,...

Galerie foto: Amenra, E-L-R si YLVA in Quantic

Va invitam sa vizionati o galerie foto a concertului Amenra, E-L-R si YLVA din Quantic. Foto: Mihai Voicu

INNA – special exclusive show la Hard Rock Cafe pe 15 Noiembrie

Solista ce si-a castigat renumele de ambasador muzical al Romaniei in lumea intreaga, INNA, concerteaza alaturi de trupa sa live...
- Advertisement -

Concert Alifantis & ZAN la Hard Rock Cafe pe 13 Noiembrie

Miercuri, 13 noiembrie, va invitam la Hard Rock Cafe de la ora 21:30 la un show de poveste cu Nicu...

REGULI DE ACCES SI CONDUITA PENTRU CONCERTUL SUPERTRAMP’S ROGER HODGSON / 9.11.2019 / SALA RADIO

Sambata, 9 noiembrie, ROGER HODGSON de la SUPERTRAMP va concerta la Sala Radio din Bucuresti si va urca pe...
- Advertisement -

Ce mai este nou?Citeste
www.roevents.ro

Recomandările redacțieiStiri
www.roevents.ro

X
X
X