Concert John Abercrombie Quartet la Sala Radio pe 17 octombrie

Abercrombie_Poster_web

Legendarul jazzman John Abercrombie ajunge pentru prima oară în București, pentru a susține un concert în data de 17 octombrie, de la ora 20.00, la Sala Radio.

 John Abercrombie revine în România la șase ani după ce a concertat pe scena celebrului Festival de Jazz de la Gărâna.

Cunoscut pentru stilul său minimalist și eclectic, chitaristul american de geniu  John Abercrombie (n. 16 Decembrie 1944) explorează stilurile jazz fusion, post bop, free jazz și avant-garde.

Compozitor și șef de formatie,  John Abercrombie a studiat la prestigiosul Berklee College of Music din Boston, Massachusetts. A inregistrat albumul de debut Timeless alături de casa de discuri a lui Manfred Eicher – ECM, căreia i-a rămas fidel timp de peste 40 de ani.

A cantat cu titani ai jazz-ului precum Billy Cobham, Jack DeJohnette, Michael Brecker,Randy Brecker sau Joe Lovano, pentru a numi doar câțiva.

La aproape 71 de ani,  John Abercrombie continuă să concerteze în cadrul unor turnee internaționale, dar și să compună și înregistreze, reușind să experimenteze și să forțeze granițele jazz-ului, rămânând totuși ancorat în tradițiile acestuia.

Asa cum declară într-un interviu, “Aș vrea ca oamenii să mă perceapă ca având o legătură directă cu istoria chitarei de jazz, în același timp încercând să extind granițele acestei muzici”.

Cu o carieră de peste 40 de ani și aproape 50 de albume, John Abercrombie  s-a impus ca unul dintre marii maeștrii jazz. Favorizând sunete neconvenționale ( cum ar fi, spre exemplu, mandolina electronică) și ansambluri netradiționale,  John Abercrombie este un mare experimentator, reușind să uimească și să inoveze de fiecare dată.

Alături de John Abercrombie, pe scena, la Sala Radio vor mai urca Marc Copland (pian), Drew Gress (bass) și Joey Baron (baterie).

 

Biletele pot fi achiziţionate prin Reţeaua Eventim.ro şi Rețeaua IaBilet.ro.

 

Video:

Facebook Event:

https://www.facebook.com/events/1628427434080572

 

Un eveniment organizat de Jazz Syndicate Live Sessions și recomandat de MAGIC FM

 

Actualitate

Concert Carla’s Dreams la Hard Rock Cafe pe 19 Martie

Te asteptam pe 19 martie, de la 21:30, la Hard Rock Cafe la un show cu Carla’s Dreams. Ii...

Noi confirmări și premiere în line-up-ul ARTmania Festival 2020: • Fish, Port Noir și Testament fac parte din cel de-al doilea val de artiști...

– Fish, Port Noir și Testament continuă seria confirmărilor la cea de-a 15-a ediție ARTmania Festival, care va avea...

W.A.S:P. revine în România pentru un concert special

"1984 to Headless" este un turneu în care Blackie și compania vor cânta exclusiv și împreuna hituri  W.A.S.P. de...

Obscura si God Dethroned la Bucuresti: Program si reguli de acces

 Obscura revin la Bucuresti pe 21 februarie in Club Quantic din Bucuresti. In deschidere vor canta God Dethroned, Fractal...
- Advertisement -

Concert byron la Hard Rock Cafe pe 18 Martie

Te invitam la Hard Rock Cafe, miercuri, 18 martie, incepand cu ora 21:30, la un concert cu trupa byron! Formată în...

Concert Bucovina la Hard Rock Cafe pe 20 Februarie

Miercuri, pe 20 februarie, de la ora 21:30, Bucovina va invita la un special exclusive show care nu trebuie scapat in...
- Advertisement -

Ce mai este nou?Citeste
www.roevents.ro

Recomandările redacțieiStiri
www.roevents.ro

X
X
X
X