Concert John Abercrombie Quartet la Sala Radio pe 17 octombrie

Abercrombie_Poster_web

Legendarul jazzman John Abercrombie ajunge pentru prima oară în București, pentru a susține un concert în data de 17 octombrie, de la ora 20.00, la Sala Radio.

 John Abercrombie revine în România la șase ani după ce a concertat pe scena celebrului Festival de Jazz de la Gărâna.

Cunoscut pentru stilul său minimalist și eclectic, chitaristul american de geniu  John Abercrombie (n. 16 Decembrie 1944) explorează stilurile jazz fusion, post bop, free jazz și avant-garde.

Compozitor și șef de formatie,  John Abercrombie a studiat la prestigiosul Berklee College of Music din Boston, Massachusetts. A inregistrat albumul de debut Timeless alături de casa de discuri a lui Manfred Eicher – ECM, căreia i-a rămas fidel timp de peste 40 de ani.

A cantat cu titani ai jazz-ului precum Billy Cobham, Jack DeJohnette, Michael Brecker,Randy Brecker sau Joe Lovano, pentru a numi doar câțiva.

La aproape 71 de ani,  John Abercrombie continuă să concerteze în cadrul unor turnee internaționale, dar și să compună și înregistreze, reușind să experimenteze și să forțeze granițele jazz-ului, rămânând totuși ancorat în tradițiile acestuia.

Asa cum declară într-un interviu, “Aș vrea ca oamenii să mă perceapă ca având o legătură directă cu istoria chitarei de jazz, în același timp încercând să extind granițele acestei muzici”.

Cu o carieră de peste 40 de ani și aproape 50 de albume, John Abercrombie  s-a impus ca unul dintre marii maeștrii jazz. Favorizând sunete neconvenționale ( cum ar fi, spre exemplu, mandolina electronică) și ansambluri netradiționale,  John Abercrombie este un mare experimentator, reușind să uimească și să inoveze de fiecare dată.

Alături de John Abercrombie, pe scena, la Sala Radio vor mai urca Marc Copland (pian), Drew Gress (bass) și Joey Baron (baterie).

 

Biletele pot fi achiziţionate prin Reţeaua Eventim.ro şi Rețeaua IaBilet.ro.

 

Video:

Facebook Event:

https://www.facebook.com/events/1628427434080572

 

Un eveniment organizat de Jazz Syndicate Live Sessions și recomandat de MAGIC FM

 

Actualitate

Dirty Shirt featuring Caliu – Latcho Drom (Live Session, Casa Radio) – Video​

Maramureșenii de la DIRTY SHIRT au lansat un video, înregistrat live la Casa Radio din Cluj-Napoca, pentru piesa „Latcho Drom”, alături de...

Noi informatii cu privire la amanarea concertului Riverside / SoundArt Festival 2020

Dupa impunerea noilor restrictii legate de adunarile publice din 11.03.2020, organizatorii celor doua evenimente amanate, concertul Riverside si SoundArt...

Concertul tribut QUEEN de la Hard Rock Cafe este reprogramat pentru data de 18 septembrie

În urma situației create de răspândirea virusului Covid-19, concertul-tribut Queen programat pentru luna aprilie în Hard Rock Cafe este...

Luna Amară a lansat videoclipul „Tacerea”

Luna Amară a lansat videoclipul melodiei „Tacerea”, acesta putand fi urmarit mai jos: https://www.youtube.com/watch?v=CuCCrXEN3LI   „„Tăcerea” este despre paradoxurile societății în care...
- Advertisement -

Fiica si nepotica ei nu au putut. Cine ii implineste visul Mioarei Velicu? sau Cine este copilul de suflet al Mioarei Velicu?

Fiecare vis implinit face din lumea asta o lume mai buna, mai frumoasa. Sunt visuri la care renuntam si...

Dragos Moldovan lanseaza alaturi de trupa sa, Pandora, melodia „Asa cum sunt”

Dragos Moldovan, castigatorul Vocea Romaniei 2019, lanseaza alaturi de trupa sa, Pandora, melodia „Asa cum sunt”, al treilea single...
- Advertisement -

Ce mai este nou?Citeste
www.roevents.ro

Recomandările redacțieiStiri
www.roevents.ro

X
X
X
X