Concert In memoriam Ludovic Bacs la Sala Radio

Bacs-Ludovic-01[Feb2009]Primul concert al anului 2016 la Sala Radio va avea loc miercuri, 13 ianuarie, ora 19,00 și sta sub semnul recunoștintei. Orchestra de Camera Radio dedica acest eveniment memoriei dirijorului Ludovic Bacs.

Pentru mai bine de cinci decenii, cariera artistica a muzicianului a fost strâns legata de ansamblurile muzicale Radio România si mai ales de Orchestra de Camera Radio.

Concertul din 13 ianuarie va fi unul deosebit fiindcă la pupitrul dirijoral se vor succeda… patru dirijori, toți fiind foști studenți ai maestrului Ludovic Bacs! Evenimentul se va derula sub bagheta lui Marius HristescuTiberiu Oprea, Radu Popa, Bogdan Voda. Repertoriul serii va include de altfel si doua compoziții semnate de Ludovic Bacs, alături de opusuri ce aparțin lui Bach, Mozart, Mascagni, Schubert s.a.

La realizarea concertului vor colabora și soliștii COSMIN BALEAN —duduk, IOANA IONESCU —pian, VERONA MAIER —pian, FILIP PAPA —violoncel și soprana MEDIANA VLAD.

Maestru de cor al Coralei Academice a Filarmonicii Oltenia (2001), dirijor al Corului de cameră Da Capo din București (2001-2004), dirijor al Teatrului liric Elena Teodorini din Craiova (2001-2009), al Filarmonicii Muntenia din Târgoviște (2007-2011), Dirijor și Director Artistic al Filarmonicii Oltenia din Craiova (2010-2012), MARIUS HRISTESCU conduce, în prezent, orchestra Filarmonicii Muntenia din Târgoviște și este invitat frecvent al filarmonicilor din țară.

Anul 1999 marchează începutul colaborării cu binecunoscutul cantautor Tudor Gheorghe, colaborare în urma căreia a luat naștere proiectul Anotimpurile Poeziei Românești.

Prim-dirijor al Filarmonicii Pitești, dirijor colaborator al Teatrului Național de Operetă Ion Dacian — București și invitat al multor alte filarmonici din țară, dirijorul Tiberiu Oprea este un ‘pionier’ în domeniul muzical: în 2007 a contribuit la înființarea Filarmonicii Pitești (al cărei director artistic a fost până în 2010) și este inițiator al orchestrei Universității Pitești.

Tiberiu Oprea a fost invitat să conducă orchestra Jeunesses Musicales la Festivalul de la Belfort, Franța, 1997. Este invitat la pupitrul orchestrelor Filarmonicilor din Bacău, Ploiești, Craiova, Târgoviște, Râmnicu-Vâlcea, Botoșani, Orchestrei de Cameră Radio, ș.a.

Radu Popa este dirijor permanent al orchestrei Filarmonicii Banatul — Timișoara. După studiile la Universitatea Națională de Muzică București și-a continuat specializarea la Hochschule fur Musik — Viena și s-a pregătit cu renumitul dirijor român de notorietate mondială Erich Bergel, elev strălucit al lui Herbert von Karajan.

Invitat permanent al orchestrelor românești (Filarmonica George Enescu — București, Filarmonica Transilvania — Cluj, Filarmonica Moldova — Iași etc.), Radu Popa și-a construit o carieră derulată între scenele de concert importante ale României și turnee în străinătate.

Profesor, compozitor și dirijor, Bogdan Voda a debutat în cariera dirijorală acum două decenii la Filarmonica din Craiova, urmând concerte cu majoritatea filarmonicilor din țară, cu orchestre din Franța și Turcia, cu orchestre de tineret, prezențe în festivaluri internaționale și turnee în Franța, Marea Britanie, Spania și Turcia, înregistrări radio și CD-uri (incluzând multiple prime audiții ale unor compozitori contemporani).

A colaborat cu soliști consacrați precum  Florin Croitoru, Daniel Goiți, Ion Ivan Roncea, Luiza Borac, Daniel Kientzy, Iancu Văduva ș.a.

Biletele sunt disponibile pe www.eventim.ro, în magazinele Germanos, Orange, Vodafone, Domo, Carrefour, librăriile Cărturești, Humanitas, în benzinăriile OMV și la casa de bilete a Sălii Radio.

Pentru alte informații legate de Orchestrele și Corurile Radio vă rugăm să consultați site-ul www.orchestreradio.ro sau www.orchestreradio.com.

 

Social

9,341FansLike
10FollowersFollow
109FollowersFollow
92SubscribersSubscribe

Publicitate

Html code here! Replace this with any non empty raw html code and that's it.

ULTIMELE ȘTIRI

directia 5 si Nicoleta Nuca lanseaza single-ul “Salut! Ce faci?”

directia 5 si Nicoleta Nuca intampina primavara cu o frumoasa piesa de dragoste - "Salut! Ce faci?" Cu doar 4 zile inainte de mega-concertul "Cel...

Sodom, For The Wicked și alte trupe au confirmat participarea la Maximum Rock Festival 2017

Maximum Rock Festival se întoarce în 2017 cu o nouă ediție care va avea loc toamna aceasta în perioada 13-14 octombrie la Arenele Romane...

Concert Tragic și Ropeburn în Club Motiv

HC|RO își continuă activitatea în 2018 prin colaborarea cu clubul Motiv, aflat în fosta locație Question Mark de pe Calea Victoriei. Din acest loc a...

Alina Eremia are o versiune cool pentru hitul “In Common” de la Alicia Keys

In cadrul proiectului ULive Session, Alina Eremia a pregatit un super-cover pentru hitul "In Common", lansat de Alicia Keys – o versiune acustica, plina...

Lights On: Festivalul de Light Art implică arta în spațiul public cu studenții din Timișoara și Cluj-Napoca

Lights On este primul festival de light-art din România care implică direct două mari universități din țară într-o expoziție în spațiul public. Astfel, studenții...
Concertul de la Sala Radio va avea loc miercuri, 13 ianuarie, ora 19,00 și sta sub semnul recunoștintei. Orchestra de Camera Radio dedica acest eveniment memoriei dirijorului Ludovic Bacs.Concert In memoriam Ludovic Bacs la Sala Radio