Concert Hooverphonic, Rockabella si Amadeus la Arenele Romane

In 2019, Hooverphonic au fost in Hard Rock Café din Bucuresti, in turneul de lansare al albumului Looking For Stars, avand-o atunci la voce pe foarte tanara, Luka Cruysberghs.

Dupa Cluj-Napoca si Brasov , Bucurestiul a fost urmatorul oras pe lista belgienilor de la Hooverphonic, in turneul European pentru albumul Hidden Stories ce marcheaza si  reintoarcerea solistei Geike Arnaert, artista care a urcat pe scena alaturi de Hooverphonic din 1997 pana în 2008. Aceasta a revenit în trupa in noiembrie anul trecut iar momentul a fost celebrat cu o relansare a cunoscutei piese ‘Mad About You’ care implinise 20 de ani.

In deschidere au fost ivitate sa cante trupele Rockabella si Amadeus.

Rockabella este o trupa de art-rock, indie pop și alternativ ce transforma momentele cheie ale vietii in cantece-poveste, o trupa tanara, cu doua albume la activ dar care nu s-au auzit foarte bine in aceasta seara de mai. Sonorizarea nu le-a fost propice din pacate dar au o pezenta scenica buna iar vocea solistei este foarte placuta.

Fetele de la Amadeus au o istorie in spate. Daca la inceputuri erau doar patru fete ce ne incantau cu piese rock la instrumente clasico-electrice, acum cu soprana si tobe suna un pic altfel, dar schimbarea este in bine. Se pare ca lumea s-a distrat bine pe acordurile lor, chiar am vazut catva oameni dansand  si toti am cantat finalul, piesa Cine Iubeste Si Lasa.

Amadeus Electric Quartet a lansat in 2020 albumul Joy, cu piese new age, cu influente muzicale din genurile cinematic, gospel, dar si muzica traditional din anumite culturi.

Hooverphonic nu mai au nevoie de nici o prezentare. Sunt iubiti, celebri, la noi au venit de 3 ori in ultimii 10 ani, au trecut prin schimbari de componenta, au scos albume diverse, au schimbat stiluri si totusi si-au pastrat aroma proaspata si publicul s-a urmarit constant.

Alex Callier nu este doar constanta trupei, alaturi de Raymond Geerts, el este vocea care comunica cu publicul aproape dupa fiecare piesa, este vocea care ne povesteste despite ei, despre muzica lor. Asa am aflat despre invitatia primita de ei, la inceputurile carierei, prin 96, sa participle cu piesa ‘’2Wicky’’pe coloana sonora a unui film celebru. Dupa, au urmat multe alte astfel de invitatii, piesele lor putand fi auzite in multe filme si seriale.

O alta poveste, actuala de data aceasta, a fost despre cum a intrat el sa manance o prajitura in ziua dinainte de concert si a fost recunoscut de catre vanzatoare si cum nu avea decat card, si nu putea  plati decat cash, s-a ales cu o prajitura din partea casei. Drept rasplata, a invitat fata la concert, insotita bineinteles, numai ca ea a cerut bilete pentru toata familia, 6 persoane si nu a putut sa o refuze. Piesa Anger never dies a fost dedicata acesteia.

Au cantat cam din toata discografia in cele doua ore cat a durat concertul. Am cantat cu ei, am comunicat cu ei, am simtit si am trait cu ei. Pese precum Eden, Jackie Cane, Badaboum sau Mad About You, piese binecunoscute , au fost fredonate impreuna cu noi. Interesant a fost cum la final cineva din public a cerut un solo de tobe. Si mai frumos a fost ca ne-a fost oferit, primul solo de tobe din istoria trupei, pe scena de la Arenele Romane, Bucuresti 2022. Va intra in istorie.

Nu am avut parte doar de un bis ci de doua. Primul a avut 3 piese cu cate o mica introducere din partea lui Alex. Si asa am aflat ca, Gravity este despre a spune adio unui iubit , iar Amalfi, despre a te indragosti nebuneste.

Hidden Stories a fost finalul, a doua revenire a trupei pentru un bis. Este piesa care da titlul noului lor album, album pe care l-au avut spre vanzare la standul de merch. Spre marea bucurie a fanilor, albumul aflat la vanzare era si semnat de membrii trupei.

Seara a parut scurta. Ne-am bucurat de un concert frumos, intr-o seara calda de mai.

Concertul Hooverphonic a fost prezentat de BestMusic Live.

Galerie Foto: Theodor Tudose

 

Setlist:

 1. A Simple Glitch of the Heart
 2. The Wrong Place
 3. Belgium in the Rain
 4. Vinegar & Salt
 5. 2Wicky
 6. Stranger
 7. Circus
 8. Sometimes
 9. Anger Never Dies
 10. Romantic
 11. Eden
 12. One Big Lie
 13. Jackie Cane
 14. The Night Before
 15. Full Moon Duel
 16. No More Sweet Music
 17. Lift Me Up
 18. Badaboum
 19. Mad About You
 20. Barabas
 21. Encore:
 22. Gravity
 23. Amalfi
 24. The World Is Mine
 25. Encore 2:
 26. Hidden Stories

 

 

Actualitate

TARGUL DE VINILURI SI URBANIMPRINT REVIN LA SOUNDART FESTIVAL 2023

Bucuresti, 17 martie, 2023 – SoundArt Festival anunta noi activitati recreative in cadrul evenimentului maraton de anul acesta, care va avea...

Celelalte Cuvintelansează noul album„Lumea asta”

Trupa Celelalte Cuvinte pornește într-un turneu de lansare a noului album, intitulat „Lumea asta”. Celelalte Cuvinte vine cu un...

Bluescore lanseazăSix 21 în cadrul Urban Blues Fest #3

În cadrul UBF #3, pe 2 aprilie 2023, Bluescore va lansa primul lor album, care se numeşte Six 21....

Bruce Dickinson si Orchestra, un tribut Jon Lord si Deep Purple la Sala Palatului

Intr-o zi rece de martie, pasii m-au purtat catre Sala Palatului pentru un concert rock mai altfel. Solistul Iron...
- Advertisement -spot_imgspot_img

Premieră: baletul CARMEN în turneu naţional

Spectacol extraordinar de balet în două tablouri Baletul reunit al OPEREI MAGHIARE DIN CLUJ-NAPOCA, TEATRO D’OPERA ITALIANA si OPERA VOX...

Omara Portuondo in concert la Sala Palatului

Omara Portuondo canta pe 17 iunie la Sala Palatului din Bucuresti. Primele 200 de bilete din fiecare categorie au...
- Advertisement -spot_imgspot_img

Ce mai este nou?Citeste
www.roevents.ro

Recomandările redacțieiStiri
www.roevents.ro