Concert Days Of Confusion – ‘Acoustic Satellites’, in vremurile lui Covid

De cateva zile, tot stau, si ma gandesc, daca sa scriu sau nu despre acest concert. De ce? Pentru ca a fost un concert altfel, intr-o lume altfel.

Primul concert live pentru mine, dupa patru luni de pauza. Din martie, de cand ni-sa dat lumea peste cap, cei din industria muzicala au incercat sa mute concertele in mediul online. Nu este la fel, sa stai in fata calculatorului acasa cand ti-ai dori sa fi in fata scenei si sa simti emotia impreuna cu prietenii si cu trupa de pe scena, dar decat deloc, a fost ok si asa, si am avut de unde alege.

Da, imi este dor de inghesuiala, de berile reci ciocnite in fata scenei, de agitatie, dar decat deloc, mai bine asa.

De drag si dor am pornit joi seara, pe drumul catre Quantic, locatia in care mereu ma simt ca acasa, si care in aceasta perioada face  mari eforturi, ca toti cei care ii calca pragul sa se simta in siguranta.

Cu 4 la masa deja ne-am obisnuit, desi suntem o mare familie si ne place sa socializam. Distanta, nu putem sta in fata scenei, asta e, zambetele se imprastie de la o masa la alta, si nu avem cum sa ne simtim singuri. Ne uneste muzica.

Si a fost acustic. O seara lejera, linistita si senina de iulie  cu  GREEN SHEPHERD si DAYS OF CONFUSION.

Primii pe scena au urcat baietii de stoner rock: GREEN SHEPHERD, o trupa care anul trecut, cam in aceeasi perioada, si-a lansat single-ul de debut, “Blanez Uşor”. Desi nu suntem obisnuiti sa stam cuminti la mese si sa ascultam, baietii ne-au cam atras atentia, la primul lor concert acustic. Temele pieselor sunt mereu actuale, fiind inspirate din viata lor personala, iar elementele groovy si psihedelice dau o nota aparte compozitiilor.

Pe baietii de la Days Of Confusion i-am descoperit prin 2013, cand au cantat la BestFest ai apoi in deschiderea concertului celor de la Queensryche si de atunci, i-am tot ascultat, cautat, urmarit, si nu imi pare rau.

Abordand genurile alternative de metal si post grunge s-au facut indragiti si apreciati de publicul roman ascultator de acest gen muzical. Au un sound proaspat, melodii energice, atitudine si prestatie , doar ca acum au fost acustic, linistiti, boemi, dar la fel de buni.

Pentru inceput, Cosmin Lupu, solistul trupei, a cantat 2 melodii, acompaniat doar de chitara sa acustica, doua coveruri foarte reusite, Bohemian Rhapsody – cover Queen si Teardrop – cover Massive Attack. Apoi, rand pe rand, membrii trupei au urcat pe scena, iar prima piesa, a fost si preferata mea de pe albumul YIN 7 OUT,  Eternal Summer.

Pe 29 februarie, ar fi trebuit sa lanseze varianta acustica a primei lor piese in limba romana – “LIA (Ramai cumva)”. Nu s-a putut, dar au facut-o acum alaturi de noi.

Piesele s-au succedat usor, am cantat cu ei, am ras cu ei dar, cateva acorduri m-au facut sa imi dea lacrimile,  stiam ca din setlist, nu putea lipsi piesa The Day We Die, piesa trupei Goodbye to Gravity.

La bis, am avut iar Lia, si parca nu mi-a mai parut atat de ciudat sa aud DOC cantand o piesa in limba romana.

Invitatii speciali DAYS OF CONFUSION au fost ALEX PIEPTANARIU si TEORDORA MOROSANU

Formula actuala Days Of Confusion  inseamna  Cosmin Lupu (voce/chitara), Cezar Popescu (chitara/voce), Andrei Zamfir (bas) si Alex Halmagean (baterie).

Scurt totul, sau poate eram eu prea dornica de muzica live. O ora si jumatate cu prietenii, cu o trupa draga pe scena, a insemnat enorm pentru noi in astfel de vremuri.  M-am simtit in siguranta, m-am simtit bine, m-am simtit vie.

Si atentie, Days Of Confusion au merch nou, in culori calde e vara.

 

TRACKLIST CONCERT “Acoustic Satellites”, DAYS OF CONFUSION:

Bohemian Rhapsody – cover Queen

Teardrop – cover Massive Attack

Eternal Summer

No excuses

Grace

Lia (Ramai cumva)

Dharkata

I’m Broken – cover Pantera

The Day We Die

Bloodstream

The Guest

Memories From My Future Lives

Meta

BIS

Lia (Ramai cumva)