“Cinema in aer liber”, Bucuresti Sector 3 (parcul IOR)

65bf4f0e2f4bf8b39090f5591df7714d12a8f4c3

Vara aceasta, in Sectorul 3 al capitalei, la umbra copacilor si in racoarea serii, in parcul “Alexandru Ioan Cuza ” (fost IOR), se va tine “Cinema in aer liber”, o initiativa a Caravanei Metropolis, ce se desfasoara in perioada 3 august – 14 septembrie 2014.

Dupa cum ii spune si numele, Caravana Metropolis a fost prezenta in 9 orase ale Romaniei, unde a oferit locuitorilo ecrane uriase amplasate in aer liber pe care au rulat filme ce puteau fi vizionate fara taxa. A venit si randul Bucurestilor sa intre in acest traseu.

Timp de 6 saptamani, in parcul IOR, pe un ecran amplasat pe Insula Pensionarilor, vor rula 24 de filme, nominalizate sau premiate la Festivaluri si concursuri internatinale, de renume. In afara de filmele noi, din acest an sau de anul trecut, organizatorii promit sa ofere publicului si productii clasice.

Evenimentul a fost deschis însa duminica 3 august, de la ora 20:00, cu un concert, în premiera în România, a trupei elene Imam Baildi.

Imam Baildi este o formatie din Grecia devenita populara in toata Europa dupa ce a reusit performanta de a intra de doua ori în topurile European World. In ultimii 2 ani au calatorit in 22 de state unde au avut peste 300 de concerte si in acelasi timp, au lansat cinci albume oficiale.

În 2013, Imam Baildi a concertat pentru prima data în Statele Unite, în cadrul prestigiosului festival „South by Southwest”, în Austin.

Trupa Imam Baildi, fondata în anul 2005, de catre fratii Orestis si Lysandros Falireas, a avut destula inspiratie incat sa preia melodii grecesti vechi din anii 40, 50 si 60 sa le remixeze, oferindu-le un ritm modern.

Primul album, lansat în 2007, a fost o revelatie în piata muzicala din Grecia, atat din punct de vedere al conceptului, cst si pentru vanzarile realizate, avand o acoperire semnificativa în media locala. Albumul a fost lansat în Turcia si Danemarca, de catre EMI si a putut fi ascultat la marile posture de radio din toata Europa. În aprilie 2009, a ajuns pe locul 7 în World Music Charts Europe.

Seria proiectiilor de film în aer liber a inceput marti, 5 august, la ora 21:30, cand pe marele ecran a rulat „Kon-Tiki”. Productia regizata de Joachim Rønning si Espen Sandberg a fost nominalizata la premiile oferite de Academia Americana de Film la categoria „Cel mai bun film strain”, dar si la European Film Awards în anul 2013.

Serile urmatoare vor aduce în fata publicului bucurestean alte 11 filme europene si de autor extrem de apreciate:

„Casse-Tete Chinois” (Puzzle Chinezesc), „The Deep” (Adâncul), „La Grande Bellezza” (Marea frumusete), „Populaire” (Domnisoara populara) „Her” (Ea), „La cage dorée” (Colivia aurita), „Nono”, „The Broken Circle Breakdown” (Paradisul spulberat), „Like Father, Like Son” (Asa tata, asa fiu), „Borgman”, si „Inside Llewyn Davis”.

Mai jos, o prezentare sumara a celor mai cunoscute filme din programul de proiectie al evenimentului.

1. Comedia “Casse-Tete Chinois” (Puzzle Chinezesc), în regia lui Cedric Klapisch, îi are în distributie pe Romain Duris si pe Audrey Tautou, actrita cunoscuta în special gratie rolului din productia „Le fabuleux destin d’Amélie Poulain”, de Jean-Pierre Jeunet.

2. Productia „The Deep” (Adancul), regizata de Baltasar Kormákur are la baza o poveste reala. Este vorba despre un accident petrecut în anul 1984, în marile Islandei, cand barca unui pescar s-a scufundat, iar acesta a fost nevoit sa înoate kilometri întregi pana la mal. Pelicula a fost nominalizata la European Film Awards în 2013 si a obtinut alte 11 trofee la EDDA Awards Islanda.

la-grande-bellezza

3. Pelicula „La Grande Bellezza” (Marea frumusete), în regia lui Paolo Sorentino, a fost distinsa deja cu trei premii importante pentru „Cel mai bun film strain”: un Oscar, un Glob de Aur si un trofeu BAFTA. De asemenea, anul trecut s-a aflat în competitia oficiala la Festivalul de Film de la Cannes.

4. Filmul „Populaire” (Domnisoara populara), poarta semnatura regizorala a lui Régis Roinsard. Productia ce-i are în rolurile principale pe Romain Duris, Féodor Atkine si Déborah Francois, a primit cinci nominalizari la Premiile César si a fost premiat la Festivalul International de Film din San Francisco.

5. „Her” (Ea), în regia lui Spike Jonze, este o productie extrem de apreciata. A obtinut premiul Oscar si un Glob de Aur pentru „Cel mai bun scenariu original”. Protagonist acestei productii este actorul Joaquin Phoenix.

6. „La cage dorée” (Colivia aurita), regizat de Ruben Alves, va fi, de asemenea, prezentat în cadrul Caravanei Metropolis. Distinsa cu Premiul Publicului la European Film Award, productia îi are în rolurile principale pe Rita Blanco, Joaquim de Almeida si Roland Giraud.

7. Pentru publicul tanar, Caravana Metropolis va aduce pe marele ecran o productie laureata a „Premiului Publicului” la „European Film Awards” si la „Montreal ICFF”: „Nono” (Nono, the zig zag kid). Filmul ce-i are ca protagonisti pe Isabella Rossellini si Burghart Klaussner contureaza o poveste cu detectivi, deghizari si mistere. Regizorul acestui film este Vincent Bal.

8. “The Broken Circle Breakdown” (Paradisul spulberat), în regia lui Felix Van Groeningen, a fost nominalizat anul trecut la Premiile Oscar pentru „Cel mai bun film strain” si a castigat în 2014 un trofeu César. De asemenea, la Berlinale 2014 a fost distins cu premiul Label Europa Cinemas.

9. Productia „Like Father, Like Son” (Asa tata, asa fiu), regizata de Kore-Eda Hirokazu, a fost distinsa cu Premiul Juriului la Cannes, în 2013.

10 Thrillerul olandez „Borgman” s-a aflat anul trecut în competitie la Festivalul de Film de la Cannes, dar si la Festivalul de Film de la Sarajevo 2013. Productia poarta semnatura regizorala a lui Alex Van Warderdam.

11. Productia „Inside Llewyn Davis”, regizata de Joel si Ethan Coen, a fost dublu-nominalizata la Premiile Oscar, iar la Festivalul de Film de la Cannes 2013 a fost recompensata cu Marele premiu al juriului.

Asa cum am mentionat mai sus, Caravana Metropolis va oferii publicului si filme clasice, cele mai multe din industria cinematografiei americane. Iata titlurile:

The Godfather” ( Trilogia Nasul), „The Gladiator” (Gladiatorul), „In the Name of the Father” (În numele tatalui), „E.T”, „Braveheart” (Inima neînfricata), „The Truman Show”, (Specatacolul lui Truman), „Scent of a Woman” (Parfum de femeie), „Scarface”, „Schindler’s List” (Lista lui Schindler), si productia SF, “Star Trek”.

Actualitate

Nightwish la Bucuresti, o seara fierbinte pe ritmuri de simfonic metal

Celebra trupa finlandeza Nightwish a sustinut  un concert în Bucureşti pe 1 august 2022, la Romexpo. In cei aproximativ 20...

Galerie foto: Nightwish @ Romexpo

Galerie foto: Nightwish @ Romexpo Opening act: Mister Misery Foto: Mihai Voicu for RoEvents.ro

Editia aniversara a ARTmaniaFestival 2022:15.000 de participantiincele 3 zile de concerte si de evenimente alternative, 14 trupe internationale si din Romania, peste 100de voluntari

Editia cu numarul 15 a festivalului ARTmania a reunit la Sibiu,in cele 3 zile de festival, 15.000 de pasionati...

EFORIE COLORAT | Instalații, murale de dimensiuni monumentale, concerte și sesiuni performative vorbesc despre ecologie și exploatarea sustenabilă a resurselor la Eforie Sud

Parte a Festivalului Eforie Colorat, proiectul “aggressiON/OFF: public, privat, natural” reprezintă o meditație asupra problemelor urgente ale timpului nostru,...
- Advertisement -spot_imgspot_img

BRAȘOV FOLK FESTIVAL 2022 26-28 august, Brașov

În perioada 26-28 august 2022 Asociația Promusic Events va organiza a doua ediție a BRAȘOV FOLK FESTIVAL, la Bastionul...

Breathelast a lansat un nou single, „Ne ajunge nimic”

Daca ți s-a spus vreodată că tot ce faci este insuficient sau că pasiunile tale nu duc la nimic...
- Advertisement -spot_imgspot_img

Ce mai este nou?Citeste
www.roevents.ro

Recomandările redacțieiStiri
www.roevents.ro

X
X
X
X