Cantaretul Daniel Trifu ne vorbeste despre religie

daniel_trifu1Absolvent de Teologie, cantaretul de muzica veche interbelica Daniel Trifu ne elucideaza misterul unei povete, vechi de cand lumea: „Sa faci ce spune preotul, nu ce face el!”

„Pentru ca omul e supus greselii, preotul, om si el, poate sa greseasca cu fapta. Daca faptic este si el supus pacatului, la nivel declarativ (caci zicala se refera la povetele, sfaturile, cuvantarile lui) nu poate gresi. El cuvinteaza din Sfanta Scriptura si nimic din ce e scris acolo nu poate fi gresit.
Singurul pe lume care n-a avut pacat, ca si om, a fost Mantuitorul Hristos. De aceea si in Scriptura ne este relatat episodul in care fariseii au adus lui Hristos o femeie ce savarsise adulter si care, dupa legea lui Moise, trebuia omorata cu pietre. Stim cu totii raspunsul lui Hristos, nu?
El le spune celor invrajbiti ca cel ce nu are pacat sa arunce primul cu piatra. Asadar tot omul ce a fost, este si va fiinta pe acest pamant va fi supus greselii”, ne explica artistul. Fara a avea superstitii, tanarul interpret de muzica de folclor este adeptul unor ritualuri crestine de bun-simt: „Ca orice crestin, merg la Biserica duminica dimineata.
Nu pot ramane la toata slujba in timpul sezonului de evenimente, pentru ca sunt extrem de obosit. Apoi nu exista seara sau dimineata lasata de Dumnezeu in viata mea ca sa nu-i rostesc numele alaturi de multumirile cuvenite pentru viata de zi cu zi.
Si, ca o ciudatenie poate, daca in timpul facultatii nu eram tocmai strict in privinta posturilor, in prezent tin toate posturile, exact ca la carte.”, precizeaza artistul.
 Rezident la Hanul lui Manuc din centrul capitalei, Daniel Trifu lucreaza intens la cel de-al doilea album, despre care spune ca va aduce bucurie si voie buna tuturor iubitorilor de muzica veche: “In clipa de fata am deja 11 piese nou imprimate si intentionez ca la finele anului sa am gata tot materialul pentru un nou album.”

Actualitate

Dirty Shirt featuring Caliu – Latcho Drom (Live Session, Casa Radio) – Video​

Maramureșenii de la DIRTY SHIRT au lansat un video, înregistrat live la Casa Radio din Cluj-Napoca, pentru piesa „Latcho Drom”, alături de...

Noi informatii cu privire la amanarea concertului Riverside / SoundArt Festival 2020

Dupa impunerea noilor restrictii legate de adunarile publice din 11.03.2020, organizatorii celor doua evenimente amanate, concertul Riverside si SoundArt...

Concertul tribut QUEEN de la Hard Rock Cafe este reprogramat pentru data de 18 septembrie

În urma situației create de răspândirea virusului Covid-19, concertul-tribut Queen programat pentru luna aprilie în Hard Rock Cafe este...

Luna Amară a lansat videoclipul „Tacerea”

Luna Amară a lansat videoclipul melodiei „Tacerea”, acesta putand fi urmarit mai jos: https://www.youtube.com/watch?v=CuCCrXEN3LI   „„Tăcerea” este despre paradoxurile societății în care...
- Advertisement -

Fiica si nepotica ei nu au putut. Cine ii implineste visul Mioarei Velicu? sau Cine este copilul de suflet al Mioarei Velicu?

Fiecare vis implinit face din lumea asta o lume mai buna, mai frumoasa. Sunt visuri la care renuntam si...

Dragos Moldovan lanseaza alaturi de trupa sa, Pandora, melodia „Asa cum sunt”

Dragos Moldovan, castigatorul Vocea Romaniei 2019, lanseaza alaturi de trupa sa, Pandora, melodia „Asa cum sunt”, al treilea single...
- Advertisement -

Ce mai este nou?Citeste
www.roevents.ro

Recomandările redacțieiStiri
www.roevents.ro

X
X
X
X