Buzău iubește teatrul…și anul acesta!

În perioada 19-26 mai 2018, Teatrul „George Ciprian” din Buzău, cu sprijinul Ministerului Culturii și Identității Naționale, al Consiliului Județean Buzău și al UNITER, organizează o nouă ediție a Festivalului de Teatru care, începând de anul trecut, reunește spectacole născute sub ascendentul iubirii, cu întreaga sa constelație de posibile definiții și nuanțe.

Cele opt zile dedicate poveștilor teatrale de dragoste debutează oficial sâmbătă, 19 mai, cu “Capcană pentru un bărbat căsătorit” de Robert Thomas (Teatrul Elisabeta din București), în regia lui Șerban Puiu.

În secțiunea oficială, publicul va putea urmări producții realizate pe scene importante din București, Craiova, Brăila, Ploiești și Piatra Neamț, semnate de unii dintre cei mai apreciați regizori ai momentului: Dinu Cernescu, Victor Ioan Frunză, Cristian Pepino, Răzvan Mazilu, Șerban Puiu, Erwin Șimșensohn, Andreea Ciocârlan. În distribuție, artiști îndrăgiți: Virgil Ogășanu, Adrian Titieni, Medeea Marinescu, Marius Manole, Angel Rababoc, Ada Milea, Mirela Oprișor, Lucian Ghimiși, Cosmin Seleși, Vlad Zamfirescu.

Organizatorii le-au pregătit, și de această dată, celor mai mici spectatori câteva surprize pentru diminețile de weekend: “Vrăjitorul din Oz” după L. Frank Baum (regia și adaptarea Phil Wilmott – Teatrul „Ion Creangă”, București), “Cui i-e frică de Bau-Bau?” (un spectacol de Ivica Šimić – Teatrul de Animație „Țăndărică” din București) și “Visătorul” (creație a Adei Milea – Teatrul Tineretului din Piatra Neamț). Tot ei sunt așteptați, zilnic, începând cu orele 17:00, la Magic Marionettes Show, în lumea de basm și fantezie a lui Valeriu Josan.

Secțiunea specială, destinată studenților – viitori actori, regizori și coregrafi – se desfășoară între 21 și 25 mai, la Cafeneaua Artiștilor. Nu i-am uitat nici pe pasionații de lectură, pentru care am pregătit lansări ale unor cărți dedicate fenomenului teatral, în prezența autorilor și a unor importanți critici de teatru.

La această ediție, vor fi alături de spectatori și cei trei membri ai juriului: actrița Coca Bloos, regizorul Erwin Șimșensohn (câștigător al Marelui Premiu la ediția trecută) și tânărul actor Lucian Ionescu.

Programul detaliat al spectacolelor și al evenimentelor conexe este disponibil la sediul Teatrului „George Ciprian” din Buzău și pe website-ul http://www.teatrulgeorgeciprian.ro/teatru/buzau-iubeste-teatru/.

Informații actualizate pot fi accesate pe https://www.facebook.com/festivalulbuzauiubesteteatrul/.

 

Biletele pentru spectacolele din cadrul festivalului pot fi achiziționate atât online, de pe website-ul Teatrului, cât și de la agenția de bilete, situată pe Bulevadrul Nicolae Bălcescu.

 

 

Actualitate

CONCERTUL TRUPEI IL VOLO SE AMÂNĂ PENTRU VARA ANULUI VIITOR Concertul va avea loc pe 8 iulie 2021, la Sala Palatului

Dragi iubitori de concerte, Dragi prieteni ai lui Piero, Ignacio și Gianluca, Din cauza pandemiei de COVID-19, trupa Il Volo și-a...

RINOCERII de Eugène Ionesco, un spectacol emblematic semnat de Robert Willson, va putea fi vizionat pentru prima dată online, în TEATROTECA TNC

Teatrul Național „Marin Sorescu” din Craiova continuă seria marilor producții prezentate în TEATROTECA TNC, difuzând pe pagina oficială de...

Dirty Shirt a lansat piesa „Away” (Quarantine Orchestral Arrangement)​

Chiar dacă încet-încet România iese din perioada de carantină, mai sunt unele sectoare, printre care și cea de entertainment, în...

Maximum Rock Festival se amână pentru 2021

Am așteptat și sperat până în ultimul moment că nu va fi nevoie să luăm această decizie, dar situația...
- Advertisement -

Dirty Shirt: piesa „Geamparalele” depărește 100.000 de vizualizări

Multe formații au încercat să se adapteze perioadei de pandemie și să țină contactul cu fanii prin diferite mijloace....

Dirty Shirt a lansat piesa „Resonate” (The Prodigy Quarantine Metal Cover)​

După cum știm, criza declanșată de epidemia Covid 19 a avut deja un impact major asupra a numeroase sectoare...
- Advertisement -

Ce mai este nou?Citeste
www.roevents.ro

Recomandările redacțieiStiri
www.roevents.ro

X
X
X
X