Bucium lansează videoclipul piesei “Codrule, Măria Ta”

Trupa Bucium lansează oficial videoclipul piesei “Codrule, Măria Ta”, aparținând celui mai nou album – “Miorița”.

Clipul face parte dintr-o trilogie vizuală care înfățișează povești concentrate pe același personaj principal și poate fi considerat un prequel al videoclipului piesei „Frunză verde foi mărunte”. Versurile melodiei devin astfel gândurile și visele eroului.

Construită pe o doină culeasă de Mihai Eminescu, “Codrule, Măria Ta” a fost prima piesă cu versuri de pe albumul conceptual „Miorița”. Procesul de scriere al muzicii a fost început de Andi Dumitrescu acum 20 de ani.

„Pentru mine, ’Codrule, Măria Ta‘ este o poartă între două lumi, cu versuri simple, însă profunde, pline de înțelesuri, esența tematică a întregului album: marea trecere. Este un cântec plin de suflet, pe care îl cântăm deseori în concerte”, spune Andi Dumitrescu (solist Bucium).

„Pentru a completa povestea spusă de versuri, ne-am propus să lansăm trei videoclipuri ce sunt legate de același fir epic”, comentează Cristi Răducanu (toboșar Bucium).

Trupa urmează să lanseze și un al treilea videoclip, care promite să completeze povestea construită și desfășurată în „Frunză verde foi mărunte” și “Codrule, Măria Ta“.

 

Credite:

–   Trupa: Andi Dumitrescu (voce, chitare, instrumente de suflat), Alexa Nicolae Milea (vioară), Alex Pascu (bas), Mihai Balabaș (vioară, SFX),  Cristi Răducanu (tobe), Robert Ardeleanu (bas), alături de care au colaborat Iulia Gheorghe (violoncel),  Corina Ciuplea (violoncel),  Andreea Retegan (violă).

–    Mix & master: V.O. Pulver

–    Actori: Alin Staicu, Bogdan Farcaș

 

Despre album

Miorița” este cel mai nou album al trupei Bucium și „sparge toate stereotipurile folk rock-ului, abandonând muzica săltăreață în favoarea unei muzici introspective, complexe și foarte emoționale, atașând un sentiment puternic de familiaritate și nostalgie compozițiilor cu fond tradițional” – The Intermission, februarie 2018.

 

Despre trupă

Bucium este o trupă rock cu influențe folk, ambiental și metal simfonic, caracterizată prin folosirea a două viori alături de chitară, bas, tobe, instrumente tradiționale și voce. Albumele Bucium sunt conceptuale, îmbinând legendele și basmele românești cu o muzică introspectivă, spirituală, adusă într-o notă contemporană.

 

Informații utile:

Albumul “Miorița“: www.bucium.com.ro/miorita/agregator

Despre Bucium: https://buciumromania.bandcamp.com/music

facebook.com/bucium

 

Trupa Bucium în concert:

Tulcea – 16 martie

Constanța – 17 martie

București – 14 aprilie (club Fabrica)

Sibiu – 20 aprilie

Cluj – 21 aprilie

Baia Mare – 11 mai

Zalău – 12 mai

Iubim 2 roți Festival, București – 25 mai

Rock Me Festival, Osica de Sus – 13 iulie

 

Social

9,341FansLike
10FollowersFollow
109FollowersFollow
92SubscribersSubscribe

Publicitate

Html code here! Replace this with any non empty raw html code and that's it.

ULTIMELE ȘTIRI

Radu Vâlcan debutează cu rol de rege malefic în “My Little Pony: Filmul”

Prezentator al emisiunii ,,Insula iubirii" de la Antena 1, Radu Vâlcan îşi face debutul în dublajul de animaţie cu un rol negativ în "My...

Artan, Dan Byron si Narcis Axinte, alaturi de STEMA in Club Control

Artan(Partizan), Dan Byron(byron) și Narcis Axinte(Harlequin_Jack) sunt invitații trupei STEMA la lansarea albumului “Vicii, talente și patimi”. Concertul de lansare al primului album STEMA va avea...

ISTORIA SUNETELOR volumul 5 se lansează la Urban Blues Fest #4

Primul eveniment conex organizat la Urban Blues Fest #4 este lansarea antologiei ISTORIA SUNETELOR, al cincilea volum al redacţiei revistei virtuale Arta sunetelor şi invitaţii lor. Acest volum este coordonat...

Ruby debuteaza pe marile ecrane ca actrita!!!

Ruby debutează ca actriţă în animaţia ,,Un lup printre oi” După ce a cucerit topurile muzicale cu noul său hit ,,Tata”, din 22 aprilie Ruby...

Luna Amară unplugged in Expirat

Miercuri, Alternativa dă alarma de trezire la realitate alături de una dintre cele mai solide trupe de pe scena rock românească, atât ca sunet,...