Brian May si Kerry Ellis – concert emotionant la Sala Palatului

1
270
BrianMay_foto_AlexBarbulescu-20
Foto: Alex Barbulescu

Fanii Brian May au avut parte de o surpriza neasteptata la Sala Palatului, cand au avut ocazia sa-si vada artistul preferat live, pentru prima data in Romania, intr-un concert cu adevarat special.

Maiestria sa in manuirea chitarei, vocea spectaculoasa a solistei  Kerry Ellis, piese emotionante, sentimente si amintiri coplesitoare intr-un decor extrem de intim, au transformat cele aproape doua ore intr-un concert care a ajuns la inima fiecarui spectator.

Publicul s-a bucurat de fiecare piesa, fiecare nota, fiecare cuvant rostit de cei doi artisti pe scena, savurand de la inceput si pana la final fiecare moment al serii.

Aflati in turneul One Voice, Brian May si artista britanica Kerry Ellis au cantat aseara in premiera in Romania, pe scena Salii Palatului din Bucuresti. Aflat la prima sa vizita la noi in tara, Brian May si-a manifestat bucuria intalnirii cu publicul roman inca de la inceputul concertului, marturisind ca este un moment pe care chiar si el l-a asteptat zeci de ani.

Cei doi s-au straduit sa invete cateva cuvinte in limba romana, special pentru aceasta ocazie, discutand degajat cu cei din sala dupa fiecare piesa. De altfel, intreaga atmosfera din sala de spectacol devenise atat de intima si relaxata, incat familiaritatea astfel creata l-a facut pe Brian May sa exclame incantat: „Este ca si cum am fi la voi in sufragerie!”.

Cei doi au si-au inceput set-ul cu o piesa emotionanta cantata de Kerry, acompaniata de chitara lui Brian, „I Who Have Nothing”, urmata de „Butterfly”, „Dust in the Wind” si „Born Free. Una dintre primele surprize ale serii a fost „Somebody to Love”, urmata de alte reinterpretari suprinzatoare, printre care „The Way We Were” a Barbrei Streisand sau „Something” a trupei The Beatles.

BrianMay_foto_AlexBarbulescu-45
Foto: Alex Barbulescu

Cei doi au cantat si piesa care da titlul turneului, „One Voice”, in setlist fiind incluse si doua momente individuale: „I’m Not That Girl”, melodie ce face parte din musicalul Wicked in care Kerry Ellis a jucat de nenumarate ori pe scenele londoneze, si „Last Horizon” care i-a permis lui Brian May sa arate inca o data de ce este considerat unul dintre cei mai talentati chitaristi din lume.

Spectatorii s-au alaturat apoi celor doi, cantand versurile celebrelor piese Queen: „Love of My Life” si „Who Wants To Live Forever”, intreaga sala vibrand la unison intr-o atmosfera care i-a emotionat peste masura chiar si pe cei doi artisti de pe scena.

Pentru final, acestia au pastrat „We Will Rock You”, moment in care toti cei prezenti s-au ridicat in picioare, aplaudand pe ritm si cantand vers cu vers, reusind astfel sa-i convinga pe Brian si Kerry sa revina la bis pentru alte doua melodii: „No One But You” si „Crazy Little Thing”.

Dupa aproape doua ore, publicul a plecat acasa impresionat de aceasta supriza muzicala pregatita de Brian May, un proiect diferit, insa care a reusit sa incante peste masura chiar si pe cei mai sceptici dintre spectatori, multi dintre acestia declarand la final ca, desi a fost neasteptat, concertul i-a bucurat peste masura!

Brian May va reveni la Bucuresti pe 21 iunie, de acesta data intr-o super – productie marca Queen, alaturi de Adam Lambert la voce. Evenimentul se va desfasura in Piata Constitutiei, biletele fiind disponibile pe www.eventim.ro si in reteaua magazinelor partenere.

1 COMMENT

Comments are closed.