Billy Corgan (The Smashing Pumpkins) si RoadKillSoda la Beraria H

0
517

Marti a fost caldura mare si chiar aveam nevoie de cateva ore de relaxare, asa ca m-am inderptat pe seara catre Beraria H,  unde a avut loc concertul Billy Corgan , The Smashing Pumpkins.

Un concert amanat, relocat, rearanjat de ne-a cam zapacit pe toti dar care la final a meritat toata nebunia. De pe 8 iulie s-a mutat pe 9. De la Arenele Romane s-a mutat la Beraria H ( o locatie in care se tin destul de multe concerte dar care nu are o acustica chiar potrivita unor astfel de evenimente), iar baietii de la RoadKillSoda trebuiau sa cante in deschidere dar in ultimul moment sa hotarat ca vor canta dupa Billy Corgan, asa ca nu stiu ce au fost de fapt, trupa de deschidere, headliner sau am fost la un fel de afterparty. Nu stiu nici care a fost motivul acestei schimbari de line-up, poate a vrut Billy sa plece mai devreme, poate a vazut cat de buni sunt baietii de la RKS si nu a vrut sa cante dupa atata ritm si energie, cert este ca a iesit frumos si nu imi pare rau ca am ramas pana la sfarsit alaturi de destul de multi oameni si i-am urmarit si pe ei.

Un plus pentru un eveniment obisnuit din Beraria H, nu sa mancat in timpul concertului si imi pare corect fata de artistul aflat pe scena sa vada ca oamenii il urmaresc pe el, muzica sa, nu infuleca de zor la mese.

Ca o ultima schimbare, concertul nu a mai avut doua parti, Corgan cantand cam o ora si jumatate aproape fara pauza, tragandu-si suflul doar in timpul unui mic discurs adresat publicului.

Lume a fost, destul de multa, nu cat sa se umple locatia dar cat sa ne simtim bine. Billy nu a comunicat foarte mult cu publicul si a fost destul de apatic si parea plictisit, dar asa este el in mod natural. La un moment dat a avut chiar si un mic discurs despre inceputurile sale cu The Smashing Pumpkins si in care a tinut sa percizeze ca este doar un om cu o chitara, in care a multumit publicului si fanilor The Smashing Pumpkins care au venit sa il vada si cu proiectul lui solo dar, nu stiu de ce a tinut as precezeze ca nu el a ales aceasta berarie, nici atmosfera de aici, el doar a ales sa cante muzica.

Corgan a interpertat live hiturile trupei care l-a consacrat, dar și piese din cariera solo. Concertul de la București a incheiat turneul sau solo acustic în Europa. La un momendt dat, pe scena, a avut invitata o fata cu o vioara, care l-a acompaniat pe artist pentru cateva piese.

A fost aplaudat, ovationat si lumea s-a bucurat de muzica lui, de stilul sau original si am intrat pentru ceva mai mult de o ora in starea acea de melancolie pe care o produce acest gen muzical.

Chiar daca majoritatea oamenilor au plecat dupa concertul lui Billy Corgan, o mana de fani ai baietilor de la BKS au ramas in fata scenei pentru ai sustine si a meritat. Am avut parte de energie, o portie binemeritata de stoner, o gura de aer proaspat dupa linistea de la Corgan.

Au trecut prin cateva schimbari de componeta in ultimii ani dar au ramas niste profestionisti. Au reusit sa se recompuna de fiecare data, sa scoata in continuare materiale muzicale fantastic de bune. Ce mai, baietii sunt buni si ar face fata cu brio pe orice scena de aici sau de afara.

Fac parte din acea categorie de trupe pe care nu te saturi sa ii vezi de cateva ori pe an in concerte. Bucurestenii de la RoadkillSoda sunt din ce in ce mai apreciati si mai cunoscuti, iar al lor stoner rock, atat de apreciat in afara, devine si la noi destul de ascultat.

Probabil trecerile fluide de la un sound la altul, sau capacitatea de a ne face sa auzim clar instrumentele de parca ar canta separat desi canta impreuna, este ceea ce ma atrage cel mai mult la ei. Schimbul de energie intre ei si public este clar vizibil. Oamenii ii stiu, le stiu versurile, sunt dinamici, si au cantat piese variate (ca doar au albume) facand astfel fiecaruia pe plac.

Au cantat mai bine de jumatate e ora, am avut si bis, si sincer noi am fi stat cu ei pana dimineata daca se putea si astept sa ii revad cat de curand (baietii canta la Rockstadt anul acesta). Iar pentru cei care nu i-au vazut sau ascultat niciodata, va recomad sa ii incercati, sunt buni pentru orice stare de spirit.