Astral Night: Irfan, Frig si Mindcage Escape in Quantic Club

Pe 20 decembrie Quantic Club va invita la un concert inedit: Frig lanseaza EP-ul genOm, iar ca invitati speciali ii au pe Irfan si Mindcage Escape.

Concertul reprezinta o avanpremiera a noului material discografic instrumental -genOm. Cu un sunet intunecat, elemente de doom, techno si industriale, discul reprezinta o analiza a evolutiei de la macro la micro, de la univers la om, la analiza conditiei umane si a trairilor, a conexiunilor neurononale prin plasma cosmica ce uneste TOTUL ca intreg.

Invitatul special al acestui material este bateristul Sergio Ponti (A Lifelong Journey, ex-Dordeduh, ex-Sunset In The 12th House) ce a dat o tenta progresiva si masiva pieselor.

Mixajul si masterizarea au fost asigurate din nou de Enrico Tiberi (Sony, Universal, Warner Music), colaborare inceputa pe discul precedent.

Materialul anterior, vid nocturn ″, a fost foarte apreciat de presa de specialitate, fiind considerat de catre ProTv unul dintre cele mai bune discuri ale anului 2018.

Piesele formatiei si-au gasit locul in playlist-ul radiourilor din intreaga lume, incepand cu zona oceanica: Australia, Noua Zeelanda, Japonia, continuand cu continentul african: Africa de Sud, Americana Latina: Argentina, Brazilia, America de Nord: Canada, SUA si revenind in spatiul european: Grecia, Franta, Portugalia, Cehia, Rusia, Germania.si Norvegia.

Trupa FRIG realizeaza un amestec unic de metal si muzica electronica pentru a crea o noua fuziune creativa a metalului modern cu influente avangarde, doom, techno si industriale dedicate temei spatiale revenind intro formula noua, ghizii in calatoria printre astre vor fi:

Alex Deak – synthetizator
Dragos Schipor – chitara bass
Gabi Neagu – chitara
Rares Negru – chitara
Stefan Maidaniuc – tobe

Bandcamp
Spotify
Youtube
Facebook

 

IRFAN aduce o combinatie unica de melodii si ritmuri hipnotizante – un World Fusion electro-acustic inspirat de sacrele melodii folk din balcani, Persia, Orientul Mijlociu, cantari Ortodoxe si mostenire muzicala a Imperiului Bizantin si Europa Medievala.

Preluand putere de la radacinile lor bulgare, trupa incorporeaza nesfarsitul si abundentul sunet al recunoscutelor melodii si armonii traditionale din Bulgaria in adanci si fermecatoare peisaje electronice cu tot cu ritmuri percusive si asimetrice.

Una din principalele aspecte ale trupei IRFAN este folosirea abundenta a exceptionalelor etnice vocale feminine, puternicele vocale masculine si a corului.

Toate acetate elemente acompaniate de varietatea nesfarsita a instrumentelor cu corzi traditionale bulgare, balcanice si orientale (oud, baglama, saz, santour), de suflat si cu clape(kaval, nay, duduk, harmonium) si percusive (darbouka, daf, bodhran, riq).

Combinatia infloreaza intr-un gen muzical original format din World Fusion care impleteste Neo Folkul si Goticul/Etericul Wave matrix cu misticismul Oriental, sunete Balcanice si romanta Medievala intr-un sunet captivant al frumusetei cristaline.

Numele trupei, care origineaza din Sufism, reprezinta notiunea de “gnosticism” si “cunostinte misticale” si reprezinta perfect experienta unica, mistica a atmosferei eterice creata de muzica lor.

Inregistrarile lui IRFAN si concertele lor conduc audienta printr-o experienta emotionala si spirituala dincolo de timp si spatiu.

Facebook
Bandcamp

 

Dupa 2 ani de absenta de pe scena rock romaneasca, Mindcage Escape sosesc in Quantic cu reteta proprie de rock progresiv, caracterizata de riff-uri agresive, pasaje melodice, masuri compuse si poliritmie.

Spectacolul din Quantic vine dupa lansarea a doua single-uri in 2019, ce anunta aparitia in primavara anului 2020 a primului LP din istoria trupei.

Mindcage Escape este o trupa romaneasca de metal progresiv, formata in 2012, in Bucuresti.

Componenta:

Iulian Horvath-Bughesiu – chitara
Bogdan Stanciu – chitara
Radu Palade – bass
Valentin-George Pane – tobe
Stefan Sandu – voce

Facebook
Youtube

 

Bilete:

30 lei – acces general – earlybird – doar primele 50 bilete
AmBilet.ro: http://bit.ly/37zwvgy
iaBilet.ro: http://bit.ly/2DgwX5e
40 lei – acces general – presale – până pe 19.12.2019 inclusiv
50 lei – acces general – în ziua evenimentului,  20.12.2019

 

Actualitate

Concert Irina Rimes la Hard Rock Cafe pe 27 Februarie

Pe 27 februarie, BestMusic Live Concerts te invita la un show cu IRINA RIMES. Născută în Republica Moldova, cântăreața a cucerit...

Concert Zdob si Zdub la Hard Rock Cafe pe 28 Februarie

Dacă îţi place să te distrezi şi să cânţi până la epuizare alături de Zdob şi Zdub, iar hiturile “DJ...

Un nou val de vedete ale scenei muzicale internaționale completează line-up-ul de excepție al SAGA Festival! SAGA Festival anunță lansarea unui parteneriat...

5, 6, 7 iunie 2020 București, România Unele dintre vedetele scenei muzicale internaționale completează line-up-ul de excepție al SAGA Festival, gândit...

Line-up Hellfest 2020

Hellfest a anunțat line-up-ul pentru anul 2020. Ca în fiecare an peste...
- Advertisement -

Concert SABATON – The Great Tour la Arenele Romane pe 14 August

SABATON aduce The Great Tour pe 14 august la Bucuresti la Arenele Romane! Primele 500 de bilete au preturi earlybird...

Concert TRICKY la Quantic Club pe 2 Mai

TRICKY canta la Bucuresti in Quantic Club pe 2 mai iar primele bilete costa doar 65 de lei! Adrian Nicholas Matthews...
- Advertisement -

Ce mai este nou?Citeste
www.roevents.ro

Recomandările redacțieiStiri
www.roevents.ro

X
X
X
X