Arte dell’ Anima. Un teatru nou in Bucuresti

AFIS-CONUL-LEONIDA

Pe strada strada Fainari nr. 17D, Sector 2, langa Piata Obor, teatrul renaste pe strazile Bucurestiului. Teatrul Arte dell’ Anima isi deschide portile astazi, joi, 2 iulie 2015, si bate gongul oficial, cu piesa “Conu’ Leonida fata cu reactiunea” de I.L. Caragiale, de la ora 19:00.

Nu credeam ca voi fi martorul unui asemenea eveniment in urmatoarea perioada. Dar, iata, lumea continua sa uimeasca si sa mearga mai departe. Cativa oameni cu suflet de artist si intentii de afaceristi au hotarat sa ridice un templu al teatrului printre “ruinele” vechii metropole.

Nu pot decat sa le urez succes in acest efort cultural remarcabil, din ce in ce mai greu de realizat in societatea grabita a secolului XXI. Sunt sigur ca insusi Dl. Caragiale ar fi venit incet cu o trasura in fata la teatru, sa vada minunatia ce s-a ridicat si populatia ce s-a adunat sa vada, cu mic cu mare, ce se intampla langa Oborul plin de negustori si drumeti.

Pentru inceput am avut curiozitatea sa vizitez site-ul teatrului Arte dell’ Anima (http://artedellanima.ro/). Pe prima pagina sta scrisa fara deranj o misiva redactata lejer, cu caligrafie frumoasa si cuvinte mari,  despre una dintre cele mai cunoscute actrite ale Romaniei: Tamara Buciuceanu.

“Pentru munca mea, pentru demnitatea si pentru cinstea cu care am muncit o cariera intreaga am primit trei premii, poate cele mai mari, din tara mea: Steaua Romaniei, Coroana Romaniei in grad de Ofiter a Majestatii Sale Regele Mihai I si Premiul Academiei Romane.”

Apoi m-am uitat la echipa de artisti si serviciile oferite. La o analiza detaliata, teatrul nu pare a fi doar cochilia unui grup de actori grabiti. Echipa este formata din  oameni veniti din multe arte si domenii:

“Echipa care a pornit in aceasta cercetare a sufletului uman cuprinde artisti de variate varste, cu experiente de creatie sau manageriale diferite, slujitori ai unor arte complementare, animati de dorinta de reusita si crezand cu tarie in ideea ca numai munca pornita din suflet poate bucura, hrani, linisti, educa celelalte suflete.

top_arte1

Arta pe care o dorim, fie ca ne referim la teatru, muzica, arta costumului de teatru, educatia prin teatru, trebuie sa fie doar o expresie libera a sufletului artistului catre sufletul spectatorului.”

Asa ca avem artisti din lumea teatrului, a muzicii, discurs, vorbire in public, iluzionism, cursuri de dictie si multe altele.

Este adevarat ca teatrul ne ajuta sa ne educam copiii, mai mici sau mai mari; prin jocuri de cunoastere si autocunoastere, dezvoltare a imaginatiei, spontaneitate si prezenta de spirit, activitati în grup, stapanire a emotiilor si concentrare în momentul în care trebuie sa vorbeasca în public.

De aceea, Teatrul Arte dell’ Anima are cursuri si spectacole pentru toate varstele. Nu exista limite si nu exista restrictii pentru cei mari sau pentru cei mici. Nu pot spune ca sunt surprins de aceasta diversitate de cursuri si activitati.

In vremuri grele pentru arta si cultura, in general, trebuie sa facem eforturi mari pentru a tine pe linia de plutire cultura si pentru a tine sub stapanire incultura si distractiile vulgare, ieftine.

Astazi, joi, 2 iulie 2015, la ora 19.00, pe strada Fainari nr. 17D, Sector 2, langa Piata Obor, va avea loc deschiderea oficiala a Teatrului Arte dell’Anima, cu spectacolul “Conu’ Leonida fata cu reactiunea” de I.L. Caragiale, regia Bogdana Darie. Scenografia: Raluca Alexandrescu. Light design: Alexandru Bibere. Cu: Cristian Crețu- Leonida; Andrei Ciopec- Efimița; Cozmin Dinu- Safta. AgențiadeCarte.ro este partener media.

Cred ca in randurile de mai sus am spus tot ce era necesar si important.

Asa ca va rog: Veniti negresit. Teatru are nevoie de noi toti!

Actualitate

CONCERTUL TRUPEI IL VOLO SE AMÂNĂ PENTRU VARA ANULUI VIITOR Concertul va avea loc pe 8 iulie 2021, la Sala Palatului

Dragi iubitori de concerte, Dragi prieteni ai lui Piero, Ignacio și Gianluca, Din cauza pandemiei de COVID-19, trupa Il Volo și-a...

RINOCERII de Eugène Ionesco, un spectacol emblematic semnat de Robert Willson, va putea fi vizionat pentru prima dată online, în TEATROTECA TNC

Teatrul Național „Marin Sorescu” din Craiova continuă seria marilor producții prezentate în TEATROTECA TNC, difuzând pe pagina oficială de...

Dirty Shirt a lansat piesa „Away” (Quarantine Orchestral Arrangement)​

Chiar dacă încet-încet România iese din perioada de carantină, mai sunt unele sectoare, printre care și cea de entertainment, în...

Maximum Rock Festival se amână pentru 2021

Am așteptat și sperat până în ultimul moment că nu va fi nevoie să luăm această decizie, dar situația...
- Advertisement -

Dirty Shirt: piesa „Geamparalele” depărește 100.000 de vizualizări

Multe formații au încercat să se adapteze perioadei de pandemie și să țină contactul cu fanii prin diferite mijloace....

Dirty Shirt a lansat piesa „Resonate” (The Prodigy Quarantine Metal Cover)​

După cum știm, criza declanșată de epidemia Covid 19 a avut deja un impact major asupra a numeroase sectoare...
- Advertisement -

Ce mai este nou?Citeste
www.roevents.ro

Recomandările redacțieiStiri
www.roevents.ro

X
X
X
X