Ana Munteanu și Alexandru Tomescu în turneu Stradivarius

0
423

afis_stradivariusÎn perioada 7 mai – 5 iunie 2016,  violonistul Alexandru Tomescu se află într-o nouă călătorie muzical – culturală ce îl va purta în 15 centre culturale din Romania, dar și Franța, Israel, Ungaria- TURNEUL INTERNAȚIONAL STRADIVARIUS – EXPERIENCE 2.0. Primul eveniment a avut loc pe 7 mai, la Sibiu, în Catedrala Romano-Catolică Sf. Treime și s-a bucurat de un succes major, sala fiind arhiplină.

Alături de pictorița Ana Munteanu din Republica Moldova, EXPERIENCE 2.0 este un turneu muzical care îmbină muzica clasică interpretată de Violonistul Alexandru Tomescu pe Vioara Stradivarius Elder-Voicu, cu pictura în nisip (sand-art) și proiecții video, într-o serie de concerte susținute în Catedralele Romano-Catolice și spații neconvenționale din 15 orașe din România.

Turneul Internațional Stradivarius – EXPERIENCE 2.0 – 2016, aflat la a noua ediţie, aduce o componentă inovativă muzicii clasice. Sunetele perfecțiunii viorii Stradivarius Elder-Voicu se vor auzi in zidurile bătrânelor catedrale  într-un recital de Vioară solo interpretat de Violonistului Alexandru Tomescu,  abordând un repertoriu dificil și foarte îndrăzneț, cu lucrări marcante de secol XX, creații ale compozitorilor Bela Bartok, Serghei Prokofiev și Vasile Filip, susținut de o serie de proiecții video a picturilor în nisip (sand-art) create de artista Ana Munteanu.

Mai multe informații:

www.alexandrutomescu.com

Pagina de Facebook: www.facebook.com/ana.sandartist

Video: http://bit.ly/1NmN17x