Amorphis, Soilwork, Jinjer si Nailed to Obscurity la Arenele Romane, o seara de rock in miez de iarna

Cort incalzit, sunet bun, lumini naucitoare si muzici bune. O seara geroasa de ianuarie si o bere rece cu prietenii la Arenele Romane. Portii generoase de Amorphis, Soilwork, Jinjer si Nailed to Obscurity, un concert de noata 20.

Acest concert marca Metalhead, face parte din turneul de promovare al celui mai nou album Amorphis, ,,Queen Of Time’’, unul dintre cele mai de succes albume ale trupei.

Pacat ca nu am ajuns de la inceput si nu am prins decat ultimele doua piese de la Nailed to Obscurity, reteta nemteasca care combina cu succes riff-urile grele cu parti melodice pentru a-și crea propriul sunet distinctive. Sunetul cred ca a fost cel mai bun la aceasta trupa fata de urmatoarele trei, poate chiar mai bun decat la Amorphis.

Cred ca vad un concert Jinjer o data la 2 ani si nu imi pare rau. Am ajuns doar sa ma intreb ce costumatie si ce frizura va avea de data aceasta Tatiana,  ca mai apoi sa ma bucur de vocea ei cu tonaltati dferite si armonioase. Salopeta alba aleasa de data aceasta pentru show a prins-o excelent, incadrandu-se perfect in stilul abordat de ea si trupa.

Cred ca trupele cu fete la voce au ceva anume. Nu zic ca daca fata mai este si frumoasa publicul este mai numerous,  dar cam asa se intampla. La Jinjer la voce este Tatiana si da are ceva ce atrage atat privirile cat si o voce ce gadila auzul. Progressive metalcore si groove metal si printre sunete growl si ceva clean si parti de jazz, funk si reggae, ascultam si niste instrumente ce intregesc sound-ul dur ce ii caracterizeaza. Per total este o trupa ce merita ascultata macar o data live si care stie sa incalzeasca sufletelele rockerilor. Pe buna dreptate este considerata una dintre cele mai bune trupe de metal din Ucraina desi sunt tineri.

SOILWORK este o alta trupa pe care eu deabea asteptam sa o revad. Dupa prestatia de la Best Fest din 2013 cand m-au facut sa raman pana la sfarsitul festivalului desi lumea cam plecase din locatie, concertul de la Arene a fost unul care mi-a depasit asteptarile atat ca prezenta scenica dar si ca sunet, care a fost excelent.

Suedezii ce au redefinit un intreg gen muzical prin compozitiile lor, nume de referinta a scenei metal a noului mileniu, au modernizat muzica death, au transformat-o in ceva mai mult decat maestuos, ascultabil si memorabil.

Publicul i-a primit cu caldura, cu urale si aclamatii binemeritate. Vocalul Björn “Speed” Strid impreuna cu colegii lui , Sven Karlsson (clape),Bastian Thusgaard (tobe-dupa plecarea lui Dirk Verbeuren la Megadeth), Sylvain Coudret (chitara), David Andersson (chitara), Markus Wibom (bass), au urcat pe scena de la Arene si  de la primele acorduri  ale piesei ,,Arrival ‘’publicul a explodat la propriu. Cu o voce puternica dar extrem de melodioasa si chitaristi de exceptie care ne ofera solouri extraordinare pe toata  durata spectacolului, suedezii trec rapid prin albumele lor cu piese foarte bine alese, aceasta trupa venind inca odata sa demonstreze ca rockul nordic este de cea mai buna calitate, ascultat si iubit de o multime de amatori ai genului.

Headliner, Amorphis, trupa pe care am vazut-o in vara si la Rockstadt Extreme Fest dar care are un numar mare de fani in Romania, oameni ce nu ar lipsi la nici un concert, care canta fiecare piesa.

Au inceput cu ,, The Bee’’ si publicul a aplaudat momentul apartitiei lor pe scena. Poate sigura dezamagire a serii a fost ca Tomi Joutsen nu a venit cu microfonul lui obisnuit.

Piesele au subiecte sensibile, poetice chiar si totusi dark si ritmuri rapide. Compozitiile sunt complexe ca si show-ul lor. Totul suna excelent, bine legate intr-un concept unitar.  Concertul lor este  un spectacol bine legat, puternic, solid.

Trupa si-a schimbat destul de mult stilul de-a lungul anilor, dar cele mai multe schimbari au fost de bun augur pentru trupa. Duri si agresivi la inceput au imbogatit pe parcurs piesele cu versuri profunde si melancolice chiar, iar pe scena au devenit maestiri ai vizualului.

Au cantat în mare parte piese de pe ultimul album, Queen of Time, dar si piese vechi precum House of Sleep sau Black Winer Day.  Au avut un concert foarte bun, aproape perfect poate.

Au cantat cam putin dupa parerea mea, se putea mai mult, noi doream mai mult. Dupa finalul cu ,, Black Winter Day’’, biss-ul a avut 2 piese, ,,Death of a King’’ si ,,House of Sleep’’.

O seara calda in interiorul Arenelor,incinsa de muzicieni buni si un public pe masura.

Actualitate

TARGUL DE VINILURI SI URBANIMPRINT REVIN LA SOUNDART FESTIVAL 2023

Bucuresti, 17 martie, 2023 – SoundArt Festival anunta noi activitati recreative in cadrul evenimentului maraton de anul acesta, care va avea...

Celelalte Cuvintelansează noul album„Lumea asta”

Trupa Celelalte Cuvinte pornește într-un turneu de lansare a noului album, intitulat „Lumea asta”. Celelalte Cuvinte vine cu un...

Bluescore lanseazăSix 21 în cadrul Urban Blues Fest #3

În cadrul UBF #3, pe 2 aprilie 2023, Bluescore va lansa primul lor album, care se numeşte Six 21....

Bruce Dickinson si Orchestra, un tribut Jon Lord si Deep Purple la Sala Palatului

Intr-o zi rece de martie, pasii m-au purtat catre Sala Palatului pentru un concert rock mai altfel. Solistul Iron...
- Advertisement -spot_imgspot_img

Premieră: baletul CARMEN în turneu naţional

Spectacol extraordinar de balet în două tablouri Baletul reunit al OPEREI MAGHIARE DIN CLUJ-NAPOCA, TEATRO D’OPERA ITALIANA si OPERA VOX...

Omara Portuondo in concert la Sala Palatului

Omara Portuondo canta pe 17 iunie la Sala Palatului din Bucuresti. Primele 200 de bilete din fiecare categorie au...
- Advertisement -spot_imgspot_img

Ce mai este nou?Citeste
www.roevents.ro

Recomandările redacțieiStiri
www.roevents.ro