ALTAR a sarbatorit 33 de ani de Rock, Atitudine, Istorie, pe 22 februarie, la Club Quantic, in Bucuresti

Una dintre cele mai importante trupe de rock romanesc de dupa 1990, ALTAR s-a impus in peisajul muzical de la noi ca promotor al muzicii de atitudine si este printre putinele formatii rock cu o activitate sustinuta de peste 33 de ani.

Pentru a sarbatori, ALTAR a pornit intr-un turneu – Altar 33 years celebration – care va ajungein 17 orase din tara, printre care Cluj, Constanta, Suceava, Craiova, Tulcea, Sibiu, Deva, Arad etc.

In deschiderea concertului aniversar de la Quantic au fost invitati sa cante Mental District,  un grup heavy-thrash Metal din Craiova, infiintat in 2017.

Pe scena au urcat atat membrii fondatori ai ALTAR, invitati (printre care si apreciatul solist Anton) si formatia in componenta actuala, iar trupa a interpretat, alaturi de fani, piese cosacrate si iubite, precum: Atitudine, Povestea noastra, Toti ca Unul, Sa vina un Inger sau Antitristul.

Finalul concertului a adus si o surpriza, atat fanilor, cat si trupei: Roton a oferit ALTAR Discul de Aur pentru „performantele exceptionale ale albumului RESPECT, lansat in 1995”, unul dintre cele mai premiate discuri ale vremii, iar trupa a interpretat doua piese de pe album, la bis.

Pe ecranul din spatele scenei au rulat imagini de la inceputurile ALTAR, articole din ziare despre concertele de inceput si premiile obtinute de trupa si membrii ei de-a lungul timpului, pe scurt, o calatorie in istoria de 33 de ani a trupei, care a bucurat fanii nostalgici si a aratat tinerilor, aflati in numar mare in public, de ce ALTAR este una dintre cele mai apreciate trupe din rockul romanesc.

Turneul ce sarbatoreste 33 de ani de ALTAR continua pana pe 18 mai, iar bucurestenii care au ratat concertul din Quantic, mai au o sansa sa sustina trupa, pe 10 mai, la The Pub.

ALTAR a anuntat si reeditarea albumului de debut,intr-o editie limitata, la 30 de ani de la lansare. „The Last Warning” este primul album metal 100% editat in România si cel mai vandut produs rock al anilor ’90. Albumul este remasterizat digital si a fost lansat in editie limitată, pe CD (300 de exemplare numerotate manual). Designul CD-ului aniversar este o copie în miniatură a variantei lansate în 1994 pe vinil.

Mihaela Constantinescu

foto: Theodor Tudose

Social

9,341FansLike
10FollowersFollow
109FollowersFollow
92SubscribersSubscribe

Publicitate

Html code here! Replace this with any non empty raw html code and that's it.

ULTIMELE ȘTIRI

FESTIVALUL NAŢIONAL DE TEATRU, ediţia a 26-a. Deschiderea Clubului FNT

După eleganta recepţie de la Festivalul Naţional de Teatru – oferită de Mercedes Benz, care asigură şi maşina oficială a FNT – aseară, într-un...

JO si-a serbat ziua de nastere cu un nou single si un pahar de “Sangria”

JO revine cu un nou single si un videoclip, "Sangria", parte din proiectul sau special "Summer Pack", demarat in urma cu o luna, odata...

E-An-Na lansează EP-ul “Jiana” în club Fabrica. Special guests: Gray Matters & Pyroblast

După o reprezentație de excepție în cadrul celei de-a șasea ediții Maximum Rock Festival, trupa sibiană E-An-Na se întoarce în București pentru un nou concert,...

Semifinala GBOB Transilvania Retrospectiva și Premiile

Semifinala GBOB Transilvania Mureș joi 10 septembrie Jazz & Blues Club Târgu Mureș Ordinea în care formațiile au urcat pe scenă este: First Attempt (Odorheiu Secuiesc) Escape (Târgu Mureș) GiS (Bistrița) Indie Folker (Cluj-Napoca) FUNKorporation (Cluj-Napoca) The Pinwheels (Târgu...

Contur Label Night – Emi / Suciu / Ciubuc / K!D Chriss

Contur Label Night Emi  Suciu Andrei Ciubuc K.D.Chriss O prezenţă stabilă pe scena muzicii electronice underground, Emi livrează seturi şi piese de calitate în mod discret, folosind aliasurile Emi...