ALTAR a sarbatorit 33 de ani de Rock, Atitudine, Istorie, pe 22 februarie, la Club Quantic, in Bucuresti

Una dintre cele mai importante trupe de rock romanesc de dupa 1990, ALTAR s-a impus in peisajul muzical de la noi ca promotor al muzicii de atitudine si este printre putinele formatii rock cu o activitate sustinuta de peste 33 de ani.

Pentru a sarbatori, ALTAR a pornit intr-un turneu – Altar 33 years celebration – care va ajungein 17 orase din tara, printre care Cluj, Constanta, Suceava, Craiova, Tulcea, Sibiu, Deva, Arad etc.

In deschiderea concertului aniversar de la Quantic au fost invitati sa cante Mental District,  un grup heavy-thrash Metal din Craiova, infiintat in 2017.

Pe scena au urcat atat membrii fondatori ai ALTAR, invitati (printre care si apreciatul solist Anton) si formatia in componenta actuala, iar trupa a interpretat, alaturi de fani, piese cosacrate si iubite, precum: Atitudine, Povestea noastra, Toti ca Unul, Sa vina un Inger sau Antitristul.

Finalul concertului a adus si o surpriza, atat fanilor, cat si trupei: Roton a oferit ALTAR Discul de Aur pentru „performantele exceptionale ale albumului RESPECT, lansat in 1995”, unul dintre cele mai premiate discuri ale vremii, iar trupa a interpretat doua piese de pe album, la bis.

Pe ecranul din spatele scenei au rulat imagini de la inceputurile ALTAR, articole din ziare despre concertele de inceput si premiile obtinute de trupa si membrii ei de-a lungul timpului, pe scurt, o calatorie in istoria de 33 de ani a trupei, care a bucurat fanii nostalgici si a aratat tinerilor, aflati in numar mare in public, de ce ALTAR este una dintre cele mai apreciate trupe din rockul romanesc.

Turneul ce sarbatoreste 33 de ani de ALTAR continua pana pe 18 mai, iar bucurestenii care au ratat concertul din Quantic, mai au o sansa sa sustina trupa, pe 10 mai, la The Pub.

ALTAR a anuntat si reeditarea albumului de debut,intr-o editie limitata, la 30 de ani de la lansare. „The Last Warning” este primul album metal 100% editat in România si cel mai vandut produs rock al anilor ’90. Albumul este remasterizat digital si a fost lansat in editie limitată, pe CD (300 de exemplare numerotate manual). Designul CD-ului aniversar este o copie în miniatură a variantei lansate în 1994 pe vinil.

Mihaela Constantinescu

foto: Theodor Tudose

Actualitate

Five Finger Death Punch – ROMEXPO – 04.07.2024

 Galerie Foto: Theodor Tudose 

Călin Pop lanseazăun nou single: „Pași de război”

Călin Pop, solistul și chitaristul grupului Celelalte Cuvinte, a lansat un nou single intitulat ”Pași de război” Melodia este disponibilă...

DOUĂ ZILE STELARE SUB CUPOLA MUZICII DE OSCAR, MARCA HANS ZIMMER

Două noi impresionante reprezentaţii la Ateneul Român, alături de cei mai experimentaţi tineri muzicieni, care vor interpreta celebrele coloane...

EFORIE COLORAT | Cinci vernisaje de artă contemporană deschid hub-ul creativ Eforie Colorat

Retro Party la Eforie ColoratSorin Lupașcu deschide vara în cel mai mare cinema în aer liber de la Marea...

Cargo in Quantic, o seara cu prietenii pe ritmuri rock

Chiar imi era dor de baietii de la Cargo. In ultimii ani nu prea am reusit sa ma intersectez...

Coldplay la Bucuresti, doua zile de show la superlativ

  Arena Nationala din  Bucuresti, a gazduit zilele trecute  doua concerte ale trupei britanice Coldplay. Au cantat pentru prima data...

Ce mai este nou?Citeste
www.roevents.ro

Recomandările redacțieiStiri
www.roevents.ro