Alphaville sau cum sa te simti Forever Young, la Sala Palatului

Nu cred ca este cineva sa nu fi auzit vreodata de Alphaville, sau macar de piesa Forever Young sau Big in Japan, desi media de varsta a celor care stiu bine cine sunt si ce reprezinta este trecuta bine de 40 de ani.

Astfel, intr-o zi calduta de februarie, pasii ne poarta catre Sala Palatului, unde Marian Gold promitea ca ne vom sitii din nou tineri alaturi de Alphaville.

Synth-pop si new wave, melodii vechi, oameni noi, amintiri si vise. Asta a insemnat concertul Alphaville pentru mine. Marian Gold are aceeasi voce extraordinara pe care in adolescenta o ascultam vrajita pe casete audio la cate o petrecere. Arata bine, se misca bine, canta bine de nici ca ai zice ca se apropie de 70 de primaveri. Alphaville inseamna acum Marian Gold si o echipa tanara si plina de energie pe care si-a adunat-o in jur iar muzica este ceea ce ii uneste.

Din 2014, după moartea lui Martin Lister, Alphaville este format din solistul și compozitorul principal Marian Gold, chitaristul David Goodes, bateristul Jakob Kiersch, claparul, programatorul și aranjatorul Carsten Brocker și basista Alexandra Merl. Alexandra Merl nu a fost prezenta la noi pe scena din pacate dar Carsten la clape a facut un adevarat show invitand in permanenta prin mimica si gesturi, publicul la dans si voie buna.

Concertul a avut parte atat de celebrele hituri Forever Young, cu care au si incheiat setlistul, Big in Japan sau Dance With Me, dar si de piese pe care doar cei care i-au ascultat si urmarit cariera le cunosc. Activeaza de aproape 4 decenii dar au doar 8 albume , doua solo semnate de Marian Gold, vocalistul si liderul grupului, și o serie de compilații,  albume remix și albume live, iar in 2022, a aparut “Eternally Yours”.

Summer in Berlin a adus un omagiu tinetertii si pacii iar piesa Flame a fost dedicata publicului, fara de care, dupa cum spune si Marian, Alphaville nu ar fi avut aceeasi flacara in suflet.

La piesa Like a Melody toata lumea s-a ridicat in picioare si luminitele telefoanelor s-au aprins in Sala palatului creeand o atmosfera de vis, ca si la cea de final, Forever Young, piesa pentru a carui refren, vocile publicului s-au unit ce cea a solistului intr-o clipa nostalgica de neuitat.

Am avut parte si de un bis de 3 piese si seara s-a terminat foarte repede. Trupa nu a dezamagit cu nimic. S-a auzit bine, publicul a rezonat perfect cu ei si toti ne-am simtit din nou ca la 20 de ani.

Setlist

 1. The Jet Set
 2. Dance With Me
 3. Big in Japan
 4. In the Mood
 5. Next Generation
 6. The Nelson Highrise (Sector 1: The Elevator)
 7. Flame
 8. Jerusalem
 9. Summer in Berlin
 10. Apollo
 11. I Die for You Today
 12. Nevermore
 13. A Victory of Love
 14. Sounds Like a Melody
 15. Forever Young
 16. Encore:
 17. Iron John
 18. Monkey in the Moon
 19. Beyond the Laughing Sky

Galerie foto: Theodor Tudose

Actualitate

Five Finger Death Punch – ROMEXPO – 04.07.2024

 Galerie Foto: Theodor Tudose 

Călin Pop lanseazăun nou single: „Pași de război”

Călin Pop, solistul și chitaristul grupului Celelalte Cuvinte, a lansat un nou single intitulat ”Pași de război” Melodia este disponibilă...

DOUĂ ZILE STELARE SUB CUPOLA MUZICII DE OSCAR, MARCA HANS ZIMMER

Două noi impresionante reprezentaţii la Ateneul Român, alături de cei mai experimentaţi tineri muzicieni, care vor interpreta celebrele coloane...

EFORIE COLORAT | Cinci vernisaje de artă contemporană deschid hub-ul creativ Eforie Colorat

Retro Party la Eforie ColoratSorin Lupașcu deschide vara în cel mai mare cinema în aer liber de la Marea...

Cargo in Quantic, o seara cu prietenii pe ritmuri rock

Chiar imi era dor de baietii de la Cargo. In ultimii ani nu prea am reusit sa ma intersectez...

Coldplay la Bucuresti, doua zile de show la superlativ

  Arena Nationala din  Bucuresti, a gazduit zilele trecute  doua concerte ale trupei britanice Coldplay. Au cantat pentru prima data...

Ce mai este nou?Citeste
www.roevents.ro

Recomandările redacțieiStiri
www.roevents.ro