Alessio Paddeu la festivalul “George Grigoriu”

alessio paddeu

Alessio Paddeu – singurul finalist X Factor de alta nationalitate, a deschis Festivalul International de Muzica Usoara “George Grigoriu”!

 

In weekendul care a trecut, Braila a fost capitala muzicii usoare. Cea de-a XI-a editie a Festivalului International de Muzica Usoara „George Grigoriu” a avut loc in perioada 29-31 mai 2015 la Casa Tineretului din Braila, orasul natal al regretatului compozitor.

In deschiderea evenimentului a cantat in duet cu Alexandra Crisan, nimeni altul decat Alessio Paddeu – finalistul X Factor originar din Italia ce i-a uimit pe juratii show-ului de televiziune cu vocea sa.

Alessio Paddeu si Alexandra Crisan au deschis seara de gala, cantand „Caruso” – Lucio Dalla. Cei doi au surprins placut publicul, admiratorii aclamandu-i pe artisti minute in sir.

Festivalul International de Muzica Usoara „George Grigoriu”, ce se desfasoara in fiecare an la Braila, a avut in concurs 24 de concurenti, cu varste intre 16 si 30 de ani: 13 din Romania si 11 din strainatate (Bulgaria, Cuba, Elveția, Italia, Republica Moldova, România, Rusia).

Artistii au fost acompaniti de Big Band-ului Radio (formula restransa), condus de Ionel Tudor, gazda festivalului fiind cunoscutul prezentator Octavian Ursulescu. Presedintele juriului a fost binecunoscutul compozitor si interpret Marius Teicu.

Alaturi de el au mai evaluat prestatiile concurentilor compozitorul Horia Moculescu si textierul Andreea Andrei – fiica maestrului George Grigoriu si, totodata sotia compozitorului Ionel Tudor. Fiecare seara de concurs s-a incheiat cu un recital sustinut de artisti romani celebri – Luminita Anghel, Pepe, Proconsul.

Organizatorii evenimentului au fost Consiliul Judetean Braila, Centrul de Creatie, Uniunea Compozitorilor si Muzicologilor din Romania, Societatea Romana de Radiodifuziune.

Cea de-a XI editie a Festivalului International de Muzica Usoara “George Grigoriu” de la Braila si-a desemnat castigatorii in seara de duminica. In acest an, trofeul a fost castigat de italianul Amato Scarpellino.

Artisul care a cantat in deschiderea serii de gala, finalistul X Factor Alessio Paddeu a fost foarte incantat ca un conational de-al sau a primit trofeul, declarand: „Italia cucereste Romania! Vocea italiana se face auzita tot mai mult in aceasta tara latina care ne iubeste si pe care o iubim!

Chiar zilele trecute si Alessio a bifat un trofeu pe lista celor obtinute in tara noastra, el castigand la Calarasi trofeul Festivalului National de Interpretare a Muzicii Usoare „Flori de Mai”, editia a XXVII-a. Artistul a cucerit juriul cantand piesele: „Ochii tai” – Holograf  si „Bohemian Rhapsody” – Queen.

In urmatoarea perioada, Alessio Paddeu – care este reprezentat de o casa discografica din Italia – ROXYL MUSIC LABEL, cu Angelo Bardellino presedinte, Rocco Palazzo director artistic si vocal coach, Franco Iannizzi management si Divas Talent, reprezentata de Gabriela Serban – pregateste lansarea unui nou disc cu compozitii proprii, inedite si un single in colaborare cu o casa de discuri din Romania si cu un artist roman foarte cunoscut si iubit din tara noastra, care este insa, surpriza!

Actualitate

Five Finger Death Punch – ROMEXPO – 04.07.2024

 Galerie Foto: Theodor Tudose 

Călin Pop lanseazăun nou single: „Pași de război”

Călin Pop, solistul și chitaristul grupului Celelalte Cuvinte, a lansat un nou single intitulat ”Pași de război” Melodia este disponibilă...

DOUĂ ZILE STELARE SUB CUPOLA MUZICII DE OSCAR, MARCA HANS ZIMMER

Două noi impresionante reprezentaţii la Ateneul Român, alături de cei mai experimentaţi tineri muzicieni, care vor interpreta celebrele coloane...

EFORIE COLORAT | Cinci vernisaje de artă contemporană deschid hub-ul creativ Eforie Colorat

Retro Party la Eforie ColoratSorin Lupașcu deschide vara în cel mai mare cinema în aer liber de la Marea...

Cargo in Quantic, o seara cu prietenii pe ritmuri rock

Chiar imi era dor de baietii de la Cargo. In ultimii ani nu prea am reusit sa ma intersectez...

Coldplay la Bucuresti, doua zile de show la superlativ

  Arena Nationala din  Bucuresti, a gazduit zilele trecute  doua concerte ale trupei britanice Coldplay. Au cantat pentru prima data...

Ce mai este nou?Citeste
www.roevents.ro

Recomandările redacțieiStiri
www.roevents.ro