Alegría: Cirque du Soleil la București!

Cirque du Soleil Alegria RomexpoÎntre 5 și 8 septembrie Cirque du Soleil vă invită la Alegría în Pavilionul Central al Complexului Romexpo, un spectacol în cinci reprezentații care propune publicului acrobații incredibile, muzică live, artă dramatică, 55 de performeri, 400 de costume, distribuție internațională, și artă mongolă cu accente baroc. Alegría înseamnă sărbătoarea bucuriei și un spectacol complex care nu trebuie ratat! Nu în ultimul rând, Alegría este o experiență magică.

Alegría este o odă barocă a energiei, grației și puterii tinereții. Este de asemenea cel mai popular spectacol marca Cirque du Soleil. Având premiera în anul 1994, a avut mii de reprezentații în întreaga lume, se pare însă că 2013 este ultimul an în care Alegría va mai fi pusă în scenă, trebuie deci să profităm. Tot ceea ce ține de Cirque du Soleil este fastuos și grandios, o imensă capodoperă la care muncesc mii de oameni: doar în atelierele lui lucrează peste 300 de artizani și se spune că pentru un singur costum se lucrează aproximativ 200 de ore!

Ce trebuie să știți înainte de a vedea Alegría pentru prima dată? În primul rând faptul că spectacolul se bazează pe ideea diferenței între două generații, între două tipuri de realități: Vechea Ordine și Noua Ordine, personajele aparțin uneia sau celeilalte. Care sunt personajele?

Fleur Alegria
Fleur

Fleur – nebunul periculos care se crede rege și devine ghidul în lumea Alegríei. Este impredictibil și nu putem avea încredere în el, își poartă sceptrul luminos făcând glume pe seama Păsărilor Bătrîne, poate părea amuzant sau poate părea că iubește distracția dar este gelos și furios. În prezentarea sa pe site-ul cirquedusoleil.com ni se spune că deși este putred pe interior, își acoperă mereu burta grotescă prin haine mereu elegante.

Nostalgicele Păsări Bătrâne – sunt reprezentante ale Vechii Ordini, au trăit în palat toată viața, sunt curteni care se admiră în oglinzi din care au mai rămas doar ramele, sunt umbre ale fostelor lor Euri. Reprezintă vechea aristocrație, convinsă de propria frumusețe, însă ele sunt urâte și deformate.

Nimfele – simbolizează tinerețea și exuberanța, dansul lor încântător topește inimi și aduce frumusețe.

Tamir – un fel de zână magică, mereu acolo ca să dea o mână de ajutor pentru ca apoi să plece după ce și-a îndeplinit misiunea.

Cântăreața Albă – ea este Povestitoarea care adaugă ecouri de cântec tuturor lucrurilor pe care le vede în jur. Cântă despre melancolie și disperare, bucurie și fericire. Pe lângă aceștia mai apar și Îngerii Albi (Gardieni ai tinereții de mâine), Cântăreața Neagră (opusul celei albe), mai apar și Clownii (comentatorii) sau Bronx – pe ei vă lăsăm să îi descoperiți singuri.

Pe lângă poveste veți urmări numere de Trapez Sincron, numărul de Bare Aeriene (16 metri deasupra scenei), Dansul Cuțitelor de Foc sau Power-Track-ul – coregrafie sincronizată și sărituri la trambulină. Și multe alte surprize!

Nostalgicele Pasari Bătrâne
Nostalgicele Păsări Bătrâne

Pentru mai multe imagini fabuloase mergeți  Aici.

Program spectacole:
5 septembrie, ora 20:00
6 septembrie, ora 20:00
7 septembrie, ora 20:00
8 septembrie, ora 13:00 si 17:00

Biletele sunt puse în vânzare prin rețeaua Eventim, pot fi cumpărate la sediul Eventim din Str. Polonă nr.15 sau pe eventim.ro.

Adulți
VIP: 500 RON
Premium: 350 RON
Tribune: 250 RON, 230 RON, 210 RON, 190 RON, 150 RON, 110 RON

Copii (până la 12 ani, inclusiv):
VIP: 350 RON
Premium: 245 RON
Tribune: 175 RON, 161 RON, 147 RON, 133 RON, 105 RON, 77 RON

FLEUR

 

 

Actualitate

Five Finger Death Punch – ROMEXPO – 04.07.2024

 Galerie Foto: Theodor Tudose 

Călin Pop lanseazăun nou single: „Pași de război”

Călin Pop, solistul și chitaristul grupului Celelalte Cuvinte, a lansat un nou single intitulat ”Pași de război” Melodia este disponibilă...

DOUĂ ZILE STELARE SUB CUPOLA MUZICII DE OSCAR, MARCA HANS ZIMMER

Două noi impresionante reprezentaţii la Ateneul Român, alături de cei mai experimentaţi tineri muzicieni, care vor interpreta celebrele coloane...

EFORIE COLORAT | Cinci vernisaje de artă contemporană deschid hub-ul creativ Eforie Colorat

Retro Party la Eforie ColoratSorin Lupașcu deschide vara în cel mai mare cinema în aer liber de la Marea...

Cargo in Quantic, o seara cu prietenii pe ritmuri rock

Chiar imi era dor de baietii de la Cargo. In ultimii ani nu prea am reusit sa ma intersectez...

Coldplay la Bucuresti, doua zile de show la superlativ

  Arena Nationala din  Bucuresti, a gazduit zilele trecute  doua concerte ale trupei britanice Coldplay. Au cantat pentru prima data...

Ce mai este nou?Citeste
www.roevents.ro

Recomandările redacțieiStiri
www.roevents.ro