Akira vine la festival! IZANAGI te trimite în Japonia.

IZANAGI – Japanese Film Festival revine în martie în patru cinematografe din țară cu a IV-a ediție și tema distopia. Pasionații de cultură japoneză, science-fiction și filosofie vor putea viziona filme apreciate și iubite la nivel mondial, precum AkiraNausicaä of the Valley of the Wind sau Ghost in the Shell 2: Innocence.

orașe: 
1-3 martie 2024: București (Cinemateca Eforie)
9-10 martie 2024: Cluj (Cinema Victoria)
16-17 martie 2024: Timișoara (Cinema Timiș)
30-31 martie 2024: Iași (Cinema Ateneu)

Pe lângă cunoscutele titluri de la Hayao Miyazaki, Mamoru Oshii sau Katsuhiro Ôtomo, festivalul IZANAGI aduce, cu sprijinul publisherului Bad Unicorn, o proiecție specială a filmului Digimon Adventure 02: The Beginning (2023, r. Tomohisa Taguchi), cea mai nouă poveste apărută din seria nostalgică Digimon. O altă surpriză a acestei ediții este o excursie în Japonia în toamnă, oferită de agenția de turism Exact Travel unuia dintre participanții de la festival.

Primul film din selecție este Akira (1988, r. Katsuhiro Ôtomo). Kaneda este liderul unei bande de motocicliști ce străbate străzile distopicului Neo-Tokyo, la 31 de ani după ce vechiul oraș Tokyo fusese distrus în Al Treilea Război Mondial. În mijlocul unei societăți devorate de corupție, proteste antiguvern și terorism, prietenul protagonistului, Tetsuo, e implicat într-un accident bizar și observă că are puteri supranaturale.
TRAILER | BILETE ]
Al doilea film, Nausicaä of the Valley of the Wind (1984, r. Hayao Miyazaki), are loc într-o lume post-apocaliptică, în care Pământul este afectat de un război devastator. Când o navă din altă regiune se prăbușește în Valea Vânturilor, începe o confruntare între cei care vor să protejeze ecosistemul fragil și cei ce vor să-l distrugă. Un film de văzut pentru a înțelege felul în care Hayao Miyazaki abordează relația omului cu natura.
TRAILER | BILETE ]
Visul fiecărui iubitor de cultură japoneză este să viziteze Japonia. Visul nostru și al partenerului nostru, Exact Travel, este să oferim comunității noastre tot ce putem mai bun. Așa că această ediție a IZANAGI vine cu o super surpriză pentru unul dintre participanții la festival: o vacanță în Japonia! Descoperim fascinanta metropolă Tokyo, admirăm priveliștea Muntelui Fuji văzută de pe Lacul Ashi și ne plimbăm prin alte locuri superbe.DETALII CAMPANIE | EXCURSII ]

Următorul film, Memories (1995, r. Kôji Morimoto, Tensai Okamura, Katsuhiro Ôtomo), este un film science-fiction de antologie, bazat pe trei povești scurte de-ale lui Katsuhiro Ôtomo. Cele trei scurtmetraje din antologie sunt: Magnetic Rose (r. Kôji Morimoto), Stink Bomb (r. Tensai Okamura) și Cannon Fodder, (r. Katsuhiro Ôtomo). Poveștile propun ipoteze inedite despre lumi distopice, comentând asupra unor aspecte profunde ale vieții.
TRAILER | BILETE ]
Metropolis (2001, r. Rintarô) are un scenariu scris de Katsuhiro Ôtomo și este bazat pe o poveste de Osamu Tezuka, devenind astfel rețeta perfectă a unei drame cyberpunk. Avem în prim-plan orașul multistratificat Metropolis, unde oamenii și roboții conviețuiesc într-o societate coruptă. Filmul reușește să discute într-un mod inedit probleme profunde ce implică umanitatea și progresul tehnologic.
TRAILER | BILETE ]
Ghost in the Shell 2: Innocence (2004, r. Mamoru Oshii) ne readuce în universul cyberpunk al lui Mamoru Oshii, unde granița dintre umanitate și tehnologie începe să dispară. Togusa și Batou sunt însărcinați să investigheze o serie de morți cauzate de gynoizi – roboți femei creați pentru satisfacerea plăcerilor trupești. Cei doi se vor confrunta cu situații în care nu mai pot distinge binele de rău și realitatea de iluzie.
TRAILER | BILETE ]
Patema Inverted (2013, r. Yasuhiro Yoshiura) propune o ipoteză fantastică: cum ar fi dacă oamenii ar putea folosi energia gravitațională și ar încerca să facă experimente? Filmul ne spune că lumea s-ar diviza în două, cu forțe gravitaționale inversate: o lume la suprafața pământului și alta sub pământ. În aceste condiții se întâlnesc Patema și Eiji, doi adolescenți din lumi diferite, care află împreună secretele întunecate ale universului lor.
TRAILER | BILETE ]
Digimon Adventure 02: The Beginning (2023, r. Tomohisa Taguchi) îl are în prim-plan pe Rui Owada, care susține că este primul om care a avut un prieten Digimon. În același timp, în lumea reală apare un Digimon bizar pe nume Ukkomon, care vrea ca fiecare persoană din lume să aibă un partener Digimon. Seria Digimon (prescurtare de la Digital Monsters) este una dintre cele mai iubite și longevive din universul anime, cu începuturile în 1997.
TRAILER | BILETE ]
program: 
vineri (doar în București):
19:00: Nausicaä of the Valley of the Wind (1984, r. Hayao Miyazaki, 117’)

sâmbătă:
14:30: Patema Inverted (2013, r. Yasuhiro Yoshiura, 98’)
17:00: Metropolis (2001, r. Rintarô, 108’)
20:00: Akira (1988, r. Katsuhiro Ôtomo, 124’)

duminică:
12:00: Digimon Adventure 02: The Beginning (2023, r. Tomohisa Taguchi, 87’)
14:00: Nausicaä of the Valley of the Wind (1984, r. Hayao Miyazaki, 117’)
17:00: Ghost in the Shell 2: Innocence (2004, r. Mamoru Oshii, 100’) + dezbatere
20:00: Memories (1995, r. Kôji Morimoto, Tensai Okamura, Katsuhiro Ôtomo, 113’)

IZANAGI – Japanese Film Festival a început în 2019 cu scopul de a aduce pe marile ecrane filme anime și s-a bucurat de un succes masiv atât în București, cât și în celelalte orașe din țară, cu numeroase proiecții sold-out și peste 7500 de spectatori în 2023. Festivalul urmărește explorarea și înțelegerea culturii japoneze și deschiderea unor noi perspective despre film și despre alte forme de artă, focalizându-se pe fenomenul manga-anime și impactul său asupra lumii. Printre temele abordate se află conștiința și inteligența artificială, războiul și memoria traumatică, iubirea, spiritualitatea.

Social

9,341FansLike
10FollowersFollow
109FollowersFollow
92SubscribersSubscribe

Publicitate

Html code here! Replace this with any non empty raw html code and that's it.

ULTIMELE ȘTIRI

George Vintilă, chef Bogdan Alexandrescu și primarul din Sinaia se bat pe prima mașină electrică de raliu!

"Bestia asta mică nu face niciun fel zgomot, vine așa tiptil-tiptil și nu se aud decât cauciucurile pe probă în sus" (George Vintilă) În weekend-ul...

S-au suplimentat biletele pentru concertul Glenn Miller Orchestra

Categoria II de bilete, cea la pretul de 250 lei / bilet, a fost suplimentata! The World Famous Glenn Miller Orchestra, dirijor Wil Salden,...

Eveniment La un Ceai: Schimb de cărți și Atelier de scriere creativă

Duminică, 29 noiembrie, de la ora 15:00 - până când ne-o pofti nouă inima, vă așteptăm La un Ceai (Luigi Cazzavillan nr. 25) la...

Al Bano si orchestra simfonica la Sala Palatului

Al Bano sustinut muzical de Alexander Simphony Orchestra    Al Bano, artistul cunoscut si apreciat pentru calitatile vocale inconfundabile, ce confera muzicii italiene o savoare...

SOLDOUT! in prima zi a festivalului PLAI

"Ești  la poarta muzeului și echipa de voluntari îți schimbă biletul cu o brățară. E soare, vremea e perfectă și nu visezi decât să...