7 zile de teatru la Brasov!

Timp de 7 zile, la Brașov, va avea loc cea de-a 4-a ediție a Festivalului Național de Teatru “Săptămâna comediei” –  8 piese de teatru, 7 filme și spectacole de teatru stradal: teatru de păpuși pentru copii, spectacole pe picioroange și cu statui vivante vor avea loc în Piața Sfatului, dar și în cartierele orașului, în perioada 9-15 mai. Evenimentul este organizat de Asociația Culturală Fanzin, cu sprijinul Primăriei Municipiului Brașov.

SC-2016Deschiderea oficială a festivalului va avea loc astăzi, 9 mai, la Teatrul Sică Alexandrescu din Brașov. Spectacolul din deschidere, “Musca Spaniolă”, în regia lui Andrei Munteanu este oferit de Teatrul Evreiesc de Stat din București.

Marți, 10 mai, de la ora 20,00, brașovenii vor avea ocazia de a vedea “Titanic Vals” în regia lui Alexandru Dabija, adus la Brașov de Teatrul Odeon. Pe scenă vor urca: Ionel Mihăilescu, Antoaneta Zaharia, Dorina Lazăr, Nicoleta Lefter, Sabrina Iașchevici, Marius Damian, Ruxandra Maniu, Ioan Batinaş, Alexandru Papadopol, Pavel Bartoş, Rodica Mandache, Anda Saltelechi, Dan Iosif.

Teatrul Național din București aduce la Brașov un spectacol în regia lui Radu Afrim, “Între noi e totul bine”, o piesă profund umană, în distribuția căreia îi veți regăsi pe Dorina Chiriac, Marius Manole, Liliana Ghiță, Natalia Călin, Istvan Teglas, Cezar Antal, Florentina Ţilea. Miercuri, de la ora 20,00 la Teatrul Sică Alexandrescu.

O comedie – glumă în două părți, cu un prolog și inserturi din Procesul, o satiră la adresa birocrației și a sistemului polițienesc, o comedie acidă, cu puternice accente parodice se va juca joi, 12 mai, de la ora 20,00. “Tarelkin”, o producție a Teatrului Metropolis este regizat[ de Gelu Colceag.

Spectacolul nominalizat la ediția din acest an a Galei Premiilor UNITER, la categoria „Cea mai bună actriță în rol secundar” (Florentina Năstase), “Menajeria de sticlă” este prezentat la Brașov de  Teatrul Toma Caragiu Ploiești. Vineri, 13 mai, de la ora 20,00. Tot vineri brașovenii sunt așteptați și la un spectacol inedit de teatru, muzică și pantomimă, la Sala Patria, cu ”ActOrchestra”.

Sâmbătă, pe scena Teatrului Sică Alexandrescu vor urca Gheorghe Ifrim, Vlad Zamfirescu, Alexandru Repan, Dan Bordeianu, Nadiana Sălăgean, Luminiţa Erga, Diana Roman, Ioana Calotă, Bogdan Chichea și Marius Negoiţă, într-un spectacol în regia lui Vlad Zamfirescu – “Efecte Colaterale”, o producție a Teatrului Nottara din București.

Festivalul se va încheia duminică, 15 mai, cu un spectacol al Teatrului Metropolis. “A doăsprezecea noapte”, este o excelentă comedie de public semnată de Victor Ioan Frunză, o cercetare inteligentă, în centrul căreia se află omul, „acest animal ciudat”.

Biletele se găsesc online pe www.biletebrasov.ro și la casieria Teatrului Sică Alexandrescu. Cea de-a patra ediție a Festivalului Săptămâna Comediei va avea loc între 9 – 15 mai, în Brașov, la Teatrul Sică Alexandrescu, Sala Patria și Cinemateca Patria, Coresi Shopping Resort, Piața Sfatului, Parcul Trandafirilor (cartier Răcădău) și Parcul Tractorul.

Social

9,341FansLike
10FollowersFollow
109FollowersFollow
92SubscribersSubscribe

Publicitate

Html code here! Replace this with any non empty raw html code and that's it.

ULTIMELE ȘTIRI

Descoperi ultimele noutăți fantastice la Final Frontier 6 singurul târg de carte SF & Fantasy

În week-end-ul 1-2 aprilie, Final Frontier, singurul târg de carte SF & Fantasy din România îți aduce ultimele noutăți fantastice la ediția cu numărul...

Cargo lanseaza single-ul “Romanie, te strig!”

"Romanie, te strig!" este titlul piesei cu care trupa Cargo revine dupa o pauza de aproape 5 cinci si este lansata in exclusivitate pe...

Biroul FNT din pasajul Universității

Începând din 25 iulie şi până în 8 octombrie 2016 (când se va deschide oficial PASAJUL FNT), în cadrul punctului de ghidaj turistic al...

Vernisajul expoziţiei personale de pictură a artistului Ion Lazăr

Vă invităm marţi 10 noiembrie 2015, orele 18:00, la vernisajul expoziţiei de pictură a artistului Ion Lazăr, eveniment care va avea loc la Galeria SENSO (parter şi etaj), Bd. Unirii...

Două expoziții FNT prezente în FITS 2017

Ne face plăcere să anunțăm participarea a două expoziții de fotografie dedicate unor mari artiști români – producții ale Festivalului Național de Teatru –...